Είναι αδιαμφισβήτητα σταρ και μάλιστα καταξιωμένοι, ωστόσο ακόμη τους θεωρούμε τη νέα γενιά του Χόλιγουντ, αλλά μάλλον τους ταιριάζει εκείνος ο στίχος που λέει «μια εφηβεία επιεικής που γίνεται 40».

Οι Έμμα Στόουν, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Σίρσα Ρόναν, Τιμοτέ Σαλαμέ έχουν διαγράψει μεγάλη πορεία για να φτάσουν στην κορυφή…

Έμμα Στόουν 6 ηθοποιοί που τους βλέπουμε πολλά χρόνια, αλλά οριακά έχουν πιάσει τα 35

Έμμα Στόουν

Πήρε το Όσκαρ φέτος ως Καλύτερη ηθοποιός και τη γνωρίσαμε μέσα από ρόλους στις ταινίες Easy A, La La Land και το 2023 φυσικά από το Poor Things.

Η Στόουν στη φετινή απονομή των Όσκαρ δήλωσε ότι το δεύτερο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου της ήταν το αποτέλεσμα της δουλειάς όλης της ομάδας της ταινίας και ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο. Κέρδισε επίσης τις παρόμοιες κατηγορίες στις Χρυσές Σφαίρες και τα βραβεία BAFTA φέτος.

Το πρώτο της Όσκαρ ήταν για το ρόλο της στο La La Land. Το 2015, η Στόουν έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ και τη δεύτερη Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο μιας τοξικομανούς σε απεξάρτηση και κόρης ενός σταρ του Χόλιγουντ, τον οποίο υποδύθηκε ο Μάικλ Κίτον, στη δραματική κωμωδία Birdman ή The Unnexpected Virtue of Ignorance του 2014.

Εκτός οθόνης, η Στόουν έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ στα τέλη του 2014, πρωταγωνιστώντας ως Σάλι Μπόουλς στην αναβίωση του Καμπαρέ, με τον Άλαν Κάμινγκ.

Ανυπομονώντας να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός, η Στόουν έπεισε τους γονείς της να μετακομίσουν από την Αριζόνα στο Λος Άντζελες. Η πρώτη της ταινία ήταν το 2007 το Superbad, μετά την οποία η Στόουν απέκτησε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στο Easy A.

Η ερμηνεία οδήγησε επίσης σε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, το πρώτο της σημαντικό βραβείο. Έκτοτε, η Στόουν εμφανίστηκε σε περισσότερες από δώδεκα ταινίες και κέρδισε πέντε υποψηφιότητες για το βραβείο Ακαδημίας, συμπεριλαμβανομένων δύο νικών Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο La La Land του 2016 και της πιο πρόσφατης ταινίας της, τη μαύρη κωμωδία Poor Things.

Το 2023, σε ηλικία 35 ετών, η Στόουν έγινε το νεότερο άτομο που μπήκε στο «Five-Timers Club» του Saturday Night Live.

Η Έμμα Στόουν (Emily Jean Stone) γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1988 στο Σκοτσντέιλ της Αριζόνα. Το επώνυμο της οικογένειάς της προήλθε όταν ο παππούς της, ο οποίος είναι σουηδικής καταγωγής, μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του νησιού Έλις.

Η Στόουν άρχισε να παίζει όταν ήταν 11 ετών, με τον πρώτο της σκηνικό ρόλο σε μια νεανική θεατρική παραγωγή του The Wind in the Willows. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του γυμνασίου, εμφανίστηκε σε 16 θεατρικές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων των The Princess and the Pea, Alice in Wonderland και Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Έπαιξε επίσης με τον αυτοσχεδιαστικό κωμικό θίασο ενός τοπικού θεάτρου.

Για να πείσει τους γονείς της να την αφήσουν να μετακομίσει στο Λος Άντζελες, η πνευματώδης νεαρή ηθοποιός έφτιαξε μια παρουσίαση PowerPoint με τον εύστοχο τίτλο «Project Hollywood», με θέμα το τραγούδι της Madonna, «Hollywood».

Η τακτική της αποδείχθηκε επιτυχημένη και τον Ιανουάριο του 2004, σε ηλικία 15 ετών, η Στόουν μετακόμισε με τη μητέρα της σε ένα διαμέρισμα στο Λος Άντζελες.

Σύντομα η Στόουν άρχισε να κάνει οντισιόν για ρόλους, συχνά ξεχωρίζοντας για την χαρακτηριστική ραγισμένη φωνή της. Η φλογερή νεαρή ηθοποιός ήταν τόσο αφοσιωμένη που έβαψε τα παιδικά της ξανθά μαλλιά σε σκούρο καφέ, ελπίζοντας ότι η αλλαγή θα τη βοηθούσε να αποκτήσει πιο σοβαρούς ρόλους.

Η Στόουν υπήρξε νικήτρια του ριάλιτι VH1 In Search of the New Partridge Family το 2004. Στον διαγωνισμό του ριάλιτι συμμετείχαν οκτώ επίδοξοι νέοι ηθοποιοί, όλοι διαγωνιζόμενοι για το ρόλο της Laurie Partridge για μια αναβίωση της κωμικής σειράς της δεκαετίας του 1970.

Μετά το πέρασμά της από το ριάλιτι, η Στόουν άρχισε να εμφανίζεται σε πολλά επιτυχημένα προγράμματα, όπως το Malcolm in the Middle και Medium. Σύντομα απέκτησε έναν κανονικό ρόλο ως η 17χρονη Violet Trimble στο δράμα Drive, το οποίο διήρκεσε μόνο μία σεζόν το 2007.

Εκείνη την περίοδο, η Stone πέρασε από οντισιόν για έναν ρόλο στην επιτυχημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας Heroes, χάνοντας τελικά τον ρόλο από την ηθοποιό Hayden Panettiere.

Μάργκοτ Ρόμπι 6 ηθοποιοί που τους βλέπουμε πολλά χρόνια, αλλά οριακά έχουν πιάσει τα 35

Μάργκοτ Ρόμπι

Η Αυστραλή ηθοποιός Μάργκοτ Ρόμπι, η πρωταγωνίστρια της ταινίας Barbie, είναι περισσότερο γνωστή για τους ρόλους της στο The Wolf of Wall Street, Suicide Squad και I, Tonya.

Με το ρόλο της ως Barbie ωστόσο κατάφερε να τραβήξει όλα τα φώτα επάνω της και να θεωρείται πλέον σταρ πρώτου μεγέθους.

Η Ρόμπι όμως, που είναι πλέον 33 ετών, έκανε πολύ περισσότερα από το να ενσαρκώσει τη διάσημη κούκλα.

Είχε επίσης σημαντικό ρόλο στη μεγαλύτερη υπερπαραγωγή του περασμένου έτους ως παραγωγός της ταινίας.

Η Μάργκοτ Ρόμπι είναι γνωστή για τους ρόλους της ως Χάρλεϊ Κουίν στο Suicide Squad και της αμφιλεγόμενης αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ Tonya Harding στη βιογραφική ταινία I, Tonya.

Ακολουθώντας τα χνάρια των Αυστραλών συμπατριωτών της Νικόλ Κίντμαν και Κέιτ Μπλάνσετ, η Ρόμπι κατέκτησε για πρώτη φορά τον κινηματογραφικό κόσμο στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε το 2013 The Wolf of Wall Street.

Πιο πρόσφατα, υποδύθηκε την ηθοποιό Σάρον Τέιτ στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Μια φορά κι έναν καιρό… στο Χόλιγουντ» και κέρδισε ένα Όσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία «Bombshell».

Η Μάργκοτ Ρόμπι (Margot Elise Robbie) γεννήθηκε στο Ντάλμπι του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας στις 2 Ιουλίου 1990 και μεγάλωσε στη Gold Coast, μια πόλη 500 μίλια βόρεια του Σίδνεϊ.

Η μητέρα της, Σάρι Κέσλερ, είναι φυσιοθεραπεύτρια και βμεγάλωσε εκείνη και τα τρία αδέρφια της μετά το διαζύγιο των γονιών της. Ο πατέρας της είναι ο Νταγκ Ρόμπι.

Η Ρόμπι είπε στο Vanity Fair ότι το ενδιαφέρον για την υποκριτική στο γυμνάσιο την οδήγησε στη Μελβούρνη και στην παιδική παράσταση, The Elephant Princess, με συμπρωταγωνιστή τον ανερχόμενο Λίαμ Χέμσγουορθ.

Ασχολείται επαγγελματικά με την υποκριτική από την εφηβεία της. Πριν φύγει για το Χόλιγουντ, το αυστραλιανό κοινό τη γνώριζε από την τηλεοπτική σαπουνόπερα Neighbours, η οποία άρχισε να προβάλλεται πέντε χρόνια πριν από τη γέννησή της.

Φοβούμενη ότι απέτυχε στην οντισιόν της, αποφάσισε να κάνει διακοπές στον Καναδά, αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει γρήγορα όταν ανακάλυψε ότι είχε κερδίσει το ρόλο της ζωηρής Donna Freedman το 2008. Το φιλί της Donna με μια φίλη της προκάλεσε διαμάχες, αν και παρέμεινε αγαπημένη των θεατών και ήταν υποψήφια για πολλά βραβεία.

Έφυγε από το Neighbours το 2010 (σε ένα «βαρετό παλιό χαρούμενο τέλος») και η πρώτη της αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή ήταν το Pan Am.

Λίγοι θυμούνται την πρώτη ταινία της Ρόμπι, την αυστραλιανής κατασκευής I.C.U., ένα θρίλερ κατά συρροή δολοφόνων που γυρίστηκε όταν ήταν 17 ετών και κυκλοφόρησε το 2009.

Η συμμετοχή της στο χρονοταξίδι της ταινίας «About Time» του Richard Curtis (2013), με τον Domhnall Gleeson και τη Rachel McAdams, έκανε περισσότερο πάταγο. Αλλά ήταν ο ρόλος της ως Ναόμι, της γυναίκας-βόμβας του Λεονάρντο ντι Κάπριο στο Μπρούκλιν και της «δούκισσας του Μπέι Ριτζ», στο έπος του Μάρτιν Σκορσέζε The Wolf of Wall Street (2013).

Η Robbie τράβηξε επίσης την προσοχή για τον μικρό αλλά ξεχωριστό ρόλο της παίζοντας τον εαυτό της στο The Big Short το 2015. Η κωμική σκηνή την περιλάμβανε να εξηγεί τίτλους με στεγαστικά δάνεια και δάνεια subprime, ενώ επιπλέει σε μια μπανιέρα με φυσαλίδες με σαμπάνια στο χέρι.

Εκείνη τη χρονιά είδε και τους πρώτους πρωταγωνιστικούς της ρόλους. Ο Ρόμπι συμπρωταγωνίστησε δίπλα στον Γουίλ Σμιθ στο Focus. Πρωταγωνίστησε επίσης στο δράμα επιστημονικής φαντασίας Z for Zachariah.

Jennifer Lawrence 6 ηθοποιοί που τους βλέπουμε πολλά χρόνια, αλλά οριακά έχουν πιάσει τα 35

Τζένιφερ Λόρενς

Η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς είναι γνωστή για τους κινηματογραφικούς της ρόλους στα Winter’s Bone, The Hunger Games, X-Men και Joy. Κέρδισε ένα Όσκαρ για την ερμηνεία της στο Silver

Ξεκίνησε την πορεία της στην υποκριτική στα 14 της, όταν την ανακάλυψαν ενώ έκανε διακοπές στη Νέα Υόρκη με την οικογένειά της. Γρήγορα πήρε μέρος στην τηλεοπτική σειρά The Bill Engvall Show, ακολουθούμενη από ρόλους σε ταινίες που περιελάμβαναν την τριλογία The Burning Plain, Winter’s Bone, X-Men: First Class και The Hunger Games.

Η Λόρενς κέρδισε ένα Όσκαρ για τη δουλειά της στο Silver Linings Playbook του David O. Russell και συνέχισε να συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη στο American Hustle and Joy, κερδίζοντας επίσης Χρυσές Σφαίρες και για τα τρία έργα.

Η Τζένιφερ Λόρενς (Jennifer Shrader Lawrence) γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1990 σε ένα προάστιο του Λουισβίλ του Κεντάκι. Έχει δύο μεγαλύτερα αδέρφια, τον Μπλέιν και τον Μπεν και οι γονείς της, Κάρεν και Γκάρι, είχαν μια φάρμα λίγο έξω από την πόλη.

Η Λόρενς ήταν λάτρης του αθλητισμού ως παιδί, συμμετείχε στις μαζορέτες, έπαιζε χόκεϊ επί χόρτου και σόφτμπολ. και σκεφτόταν να γίνει γιατρός όταν μεγαλώσει. Ασχολήθηκε με το μόντελινγκ και το θέατρο, αλλά δεν ονειρευόταν ποτέ ότι θα γινόταν ηθοποιός.

Στα 14 της ενώ βρισκόταν σε ανοιξιάτικες διακοπές στη Νέα Υόρκη με την οικογένειά της, ένας άγνωστος ζήτησε να της τραβήξει μία φωτογραφία και πήρε τον αριθμό τηλεφώνου της μητέρας της και στη συνέχεια τηλεφώνησε την επόμενη μέρα για να της ζητήσει να κάνει τεστ οθόνης.

Τα πράγματα συνέβησαν γρήγορα στη συνέχεια: η Λόρενς έμεινε στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι, παίζοντας σε διαφημίσεις για το MTV και γυρίζοντας το θρίλερ του 2007 Devil You Know με τη Λένα Όλιν. (Η ταινία έμεινε στο ράφι λόγω έλλειψης διανομής και τελικά κυκλοφόρησε το 2013.)

Διαθέτει και κοινωνική δράση. Τον Οκτώβριο του 2015, η Λόρενς έγραψε ένα δοκίμιο, το οποίο παρουσιάστηκε στο φεμινιστικό ενημερωτικό δελτίο της Lena Dunham Lenny, με τίτλο «Why Do I Make Less Than My Male Co-Stars;», με αφορμή την αποκάλυψη ότι πληρώθηκε λιγότερο από τους συμπρωταγωνιστές της στο American Hustle μέσω του σκανδάλου hacking της Sony. Τελικά κατηγόρησε τον εαυτό της ότι δεν διαπραγματεύτηκε για περισσότερες αμοιβές.

Με τον δικό της φλογερό τρόπο, η Λόρενς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν θα ανεχόταν πλέον την άνιση αμοιβή από φόβο μήπως γίνει λιγότερο συμπαθής. Το δοκίμιό της προκάλεσε μεγάλο θόρυβο στα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με τα συνεχιζόμενα ζητήματα μισθολογικών διαφορών μεταξύ των δύο φύλων.

Στην προσωπική της ζωή, έβγαινε με τον συμπρωταγωνιστή της στο X-Men, Νίκολας Χουλτ, από το 2011 έως το 2013. Ένα χρόνο αργότερα είχε σχέση ξανά και ξανά με τον Κρις Μάρτιν των Coldplay, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έληξε το καλοκαίρι του 2015.

Η ηθοποιός συνέχισε να βγαίνει με τον σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι έως τον Νοέμβριο του 2017. Τον Φεβρουάριο του 2019, η Λόρενς επιβεβαίωσε τον αρραβώνα της με τον διευθυντή της γκαλερί Τέχνης της Νέας Υόρκης Cooke Maroney. Οι δυο τους παντρεύτηκαν στο Νιούπορτ του Ρόουντ Άιλαντ τον Οκτώβριο. Τον Φεβρουάριο του 2022 απέκτησαν έναν γιο που ονομάστηκε Cy.

Η ηθοποιός έχει επίσης ιδρύσει το Ίδρυμα Jennifer Lawrence, το οποίο αξιοποιεί ανεξάρτητες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, κοινοτικές εκδηλώσεις και δωρεές και δημοπρασίες για να βοηθήσει άλλους οργανισμούς που εξυπηρετούν κακοποιημένους νέους, άτομα με διανοητική αναπηρία και όσους χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

josh Hutcherson 6 ηθοποιοί που τους βλέπουμε πολλά χρόνια, αλλά οριακά έχουν πιάσει τα 35
Credits Gregg DeGuire/FilmMagic)

Τζος Χάτσερσον

Ο Τζος Χάτσερσον είχε μια από τις πιο επιτυχημένες μεταβάσεις από μια εύρωστη παιδική καριέρα σε ρόλους ενηλίκων, ξεκινώντας με έναν μικρό ρόλο στην εξαιρετική μεταφορά του Χάρβεϊ Πέκαρ, American Splendor (2003), με πρωταγωνιστή τον Paul Giamatti.

Ο Χάτσερσον απέκτησε τον πρώτο του σημαντικό ρόλο μόλις δύο χρόνια μετά ως νεαρός έφηβος στην αθλητική κωμωδία, Kicking & Screaming (2005).

Σε μια απαιτητική χρονιά για τον Χάτσερσον, έπαιξε έναν από τους κορυφαίους ρόλους στο φωνητικό καστ της αγγλικής μεταγλώττισης της ταινίας του Ιάπωνα δάσκαλου κινουμένων σχεδίων Hayao Miyazaki Howl’s Moving Castle (2005).

Ο Τζος Χάτσερσον είχε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Mark Levin, Little Manhattan (2005), ενώ στη συνέχεια επιλέχτηκε από τον σκηνοθέτη Jon Favreau ως συμπρωταγωνιστής της ταινίας επιστημονικής φαντασίας Zathura: A Space Adventure (2005).

Ο Χάτσερσον είχε έναν δεύτερο ρόλο υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μπάρι Σόνενφελντ στην κωμωδία RV (2006).

Συνέχισε με πρωταγωνιστικούς ρόλους στην οικογενειακή ταινία σε σκηνοθεσία Todd Holland, Firehouse Dog (2007) και στη δραματική ταινία Winged Creatures (2008), στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας Journey to the Center of the Earth (2008).

Ακολούθησαν οι ταινίες Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant (2009), The Kids Are All Right (2010).

Ήταν συμπρωταγωνιστής και εκτελεστικός παραγωγός στο Detention (2011), ενώ συμπρωταγωνίστησε δίπλα στον Ντουέιν Τζόνσον στην ταινία του με τις μεγαλύτερες εισπράξεις μέχρι σήμερα, το σίκουελ της περιπέτειας New Line/Warners, Ταξίδι 2: Το μυστηριώδες νησί (2012).

Ακολούθησαν οι παραγωγές The Hunger Games (2012), The Hunger Games: Catching Fire (2013), The Hunger Games: Mockingjay-Part 1 ( 2014) και The Hunger Games: Mockingjay-Part 2 (2015).

Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στο κομμάτι που σκηνοθέτησε ο Μπενίσιο ντελ Τόρο στην επταμερή ανθολογία που διαδραματίζεται στην Αβάνα «7 Μέρες στην Αβάνα» (2012) και μετά στα φιλμ «The Forger», «Κόκκινη Αυγή» (2012), έδωσε τη φωνή του στην ταινία κινουμένων σχεδίωνEpic (2013), έπαιξε στην ταινία του σκηνοθέτη-σεναριογράφου Andrea Di Stefano, Escobar: Paradise Lost (2015), στη μεταφορά του Τζον Στάινμπεκ, In Dubious Battle (2017), στην μαύρη κωμωδία The Disaster Artist (2017).

Ακολούθησαν τα Tragedy Girls (2017), The Long Home (αναφέρεται ότι κυκλοφόρησε το 2021), στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του συν-σεναριογράφου/σκηνοθέτη Rusty Cundieff, 57 Seconds (2023), στην ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία της Έμμα Τάμι, Five Nights at Freddy’s (2023), στην ταινία The Beekeeper (2024), στην πολύ καθυστερημένη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ Across the River and into the Trees (γυρισμένο το 2020, έκανε πρεμιέρα το 2022, τελικά το 20 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2024).

Και πάμε στα προσεχώς, το δράμα επιστημονικής φαντασίας Littlemouth (είναι στα προσεχώς), το δράμα του συν-σεναριογράφου/σκηνοθέτη John Swab, Land of Grace (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί), το θρίλερ εκδίκησης του εγκλήματος, Last Ticket (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί) και το Artist in Residence (ημερομηνία που θα ανακοινωθεί), στο οποίο ο Χάτσερσον μάχεται με μια εκκεντρική, πεισματάρα Νταϊάν Κίτον.

Saoirse Una Ronan 6 ηθοποιοί που τους βλέπουμε πολλά χρόνια, αλλά οριακά έχουν πιάσει τα 35
Credits Getty Images

Σίρσα Ρόναν

Η υποψήφια για Όσκαρ Σίρσα Ρόναν είναι Ιρλανδή ηθοποιός περισσότερο γνωστή για τους ρόλους της σε ταινίες όπως Atonement, The Lovely Bones, Lady Bird και Little Women.
Ξεκίνησε την καριέρα της στις ιρλανδικές τηλεοπτικές εκπομπές The Clinic και Proof, πριν ασχοληθεί με τις ταινίες στο Χόλιγουντ.

Η Ρόναν εμφανίστηκε στις ταινίες «I Could Never Be Your Woman» και «Atonement» του 2007, με το τελευταίο να της προσφέρει υποψηφιότητα για Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου. Ακολούθησαν και άλλοι ρόλοι, συμπεριλαμβανομένου του πρωταγωνιστικού ρόλου στο The Lovely Bones του Πίτερ Τζάκσον και της δολοφόνο στο Hanna (2011).

Έλαβε τη δεύτερη υποψηφιότητά της για Όσκαρ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο δράμα του 2015 Μπρούκλιν και κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στο παραμύθι Lady Bird (2017).

Πρόσφατα πρωταγωνίστησε στις ταινίες Little Women και το 2020 στο Ammonite.

Η Σίρσα Ρόναν (Saoirse Una Ronan) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 12 Απριλίου 1994από Ιρλανδούς γονείς, τον ηθοποιό Πολ Ρόναν και τη σύζυγό του Μόνικα. Η οικογένεια της Ρόναν επέστρεψε στην Ιρλανδία κατά την παιδική της ηλικία.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο βραβευμένο δράμα Atonement της άνοιξε τις πόρτες. Για την ερμηνεία της ως 13χρονης Briony Tallis, έλαβε υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου.

Ακολούθησαν οι ταινίες The Lovely Bones (2009), Hanna (2011), Byzantium (2012), The Grand Budapest Hotel του Wes Anderson (2014), Μπρούκλιν (2015), ενώ το 2016 έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ σε μια αναβίωση του The Crucible του Άρθουρ Μίλερ.

Το Lady Bird ήρθε το 2017, το 2018 νικώντας τον σκληρό ανταγωνισμό από την Τζούντι Ντεντς και τη Χέλεν Μίρεν πήρε την πρώτη νίκη στις Χρυσές Σφαίρες στην καριέρα της και αργότερα βρέθηκε μεταξύ των υποψηφίων για Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου.

Έπειτα από δραματικούς ρόλους στις ταινίες On Chesil Beach (2017) και The Seagull (2018), η Ρόναν επέστρεψε στο προσκήνιο ως το αστέρι της Mary Queen of Scots (2018). Το επόμενο βήμα για την ηθοποιό ήταν ο εξέχων ρόλος της Jo March στη μεταφορά του Gerwig του βιβλίου Little Women (2019), για τον οποίο κέρδισε άλλη μια Χρυσή Σφαίρα.

Το 2020 πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Κέιτ Γουίνσλετ στο Ammonite.

Τιμοτέ Σαλαμέ 6 ηθοποιοί που τους βλέπουμε πολλά χρόνια, αλλά οριακά έχουν πιάσει τα 35
Credits WireImage

Τιμοτέ Σαλαμέ

Ο ηθοποιός Τιμοτέ Σαλαμέ είναι γνωστός για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στις ταινίες Dune και Wonka και έχει λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία του στο Call Me By Your Name, ενώ έκλεψε τις εντυπώσεις και στο Dune: Part Two ως Paul Atreides, ο οποίος συγκρούεται με τον κακοποιό Feyd-Rautha Harkonnen.

Είναι Γαλλοαμερικανός ηθοποιός. Με την υποψηφιότητά του για Όσκαρ ως πρωταγωνιστής στο Call Me By Your Name, ο Σαλαμέ έγινε ο νεότερος ηθοποιός που προτάθηκε στην κατηγορία μετά τον 19χρονο Mickey Rooney για το Babes in Arms του 1939.

Ο Σαλαμέ εμφανίστηκε στις δημοφιλείς ταινίες Interstellar και Lady Bird και πρωταγωνίστησε ως Henry V στο The King (2019).

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ (Timothée Hal Chalamet) γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1995 στη Νέα Υόρκη.
Μεγάλωσε στο Hell’s Kitchen της Νέας Υόρκης. Ο Γάλλος πατέρας του ήταν συντάκτης που εργαζόταν για τη UNICEF, ενώ η Αμερικανίδα μητέρα του ήταν χορεύτρια και ερμηνεύτρια στο Μπρόντγουεϊ.

Ένας νεαρός Chalamet ανέπτυξε έναν ενθουσιασμό για τα πάντα, από τα παιχνίδια στο Broadway μέχρι τα αθλήματα. Μεγαλώνοντας, περνούσε τα καλοκαίρια στη Γαλλία με την οικογένειά του.

Η μεγαλύτερη αδερφή του Σαλαμέ, Πολίν, είναι επίσης ηθοποιός. Έχει πολλούς άλλους οικογενειακούς δεσμούς με τη showbiz.

Η θεία του Έιμι Λίπμαν είναι παραγωγός και συγγραφέας της οποίας τα έργα περιλαμβάνουν το Party of Five και το Masters of Sex, ο θείος Ρόντμαν Φλέντερ εργάζεται ως σκηνοθέτης τηλεόρασης και ο παππούς του ήταν ο σεναριογράφος και μυθιστοριογράφος Χάρολντ Φλέντερ.

Εκτός από την οικογένειά του, ο Σαλαμέ έχει δηλώσει ότι όταν ήταν 12 ετών και είδε την ερμηνεία του Χιθ Λέτζερ ως Τζόκερ στο The Dark Knight, αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

Ο Σαλαμέ παρακολούθησε το Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts, το σχολείο του Μανχάταν που ενέπνευσε την ταινία και την τηλεοπτική εκπομπή Fame.
Μετά την αποφοίτησή του, πέρασε έναν χρόνο στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Στην αρχή της καριέρας του στην οθόνη εμφανίστηκε στο Royal Pains και Νόμος & Τάξη. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους των σπουδών του, βρισκόταν στο Homeland ως Finn Walden.

Αυτό οδήγησε σε μια εμφάνιση στο Interstellar (2014) ως γιος του Μάθιου ΜακΚόναχι. Άλλες πρώτες ταινίες του Σαλαμέ είναι οι Άνδρες, γυναίκες και παιδιά (2014), Love the Coopers (2015) και Hot Summer Nights (2017).

Στο Call Me By Your Name του 2017, υποδύεται τον 17χρονο Elio Perlman, ο οποίος ερωτεύεται, συνάπτει σεξουαλική σχέση και καταλήγει να αγαπά πραγματικά τον Oliver, έναν 24χρονο μεταπτυχιακό φοιτητή που έμενε με την οικογένεια του Elio στην Ιταλία το καλοκαίρι του 1983.

Η λαμπερή ερμηνεία του Σαλαμέ ως νεαρού, ευάλωτου Elio επικροτήθηκε με μία υποψηφιότητα για Όσκαρ, ήταν επίσης υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο Screen Actors Guild, και έλαβε βραβεία Καλύτερου Ηθοποιού από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λος Άντζελες και τον Κύκλο Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Ο Σαλαμέ συνέχισε στην ταινία Lady Bird και το 2018 εμφανίστηκε στο Hostiles και έχασε 20 κιλά για να παίξει έναν εθισμένο στο Βeautiful Boy. Την επόμενη χρονιά, υποδύθηκε τον Henry V στο The King, βασισμένο στα θεατρικά έργα του William Shakespeare, πριν ξανασυναντηθεί με την Greta Gerwig για το Little Women.

Ο Σαλαμέ παίζει τον Paul Atreides στην ταινία επιστημονικής φαντασίας μεγάλου προϋπολογισμού του 2021 Dune και στο σίκουελ του 2024 Dune: Part Two. Αξιοσημείωτη ερμηνεία του είναι επίσης στο Wonka, όπου έδειξε τις φωνητικές του ικανότητες. Τραγούδησε έξι τραγούδια, συμπεριλαμβανομένης της διασκευής του «Pure Imagination» από την πρωτότυπη ταινία του 1975 Willy Wonka & the Chocolate Factory με πρωταγωνιστή τον Gene Wilder.

Την άνοιξη του 2023, διαδόθηκαν οι φήμες ότι ο Σαλαμέ έβγαινε με τη σταρ και μοντέλο του ριάλιτι Kylie Jenner. Εκείνο τον Ιούνιο, οι δυο τους φωτογραφήθηκαν μαζί για πρώτη φορά και η σχέση τους επιβεβαιώθηκε τον Σεπτέμβριο, όταν εθεάθησαν να φιλιούνται στην Renaissance World Tour της Beyoncé.

Πριν από την Jenner, ο Σαλαμέ είχε σχέση με τη Lourdes Leon, την κόρη της Madonna, το 2013.