Για άλλη μια χρονιά συνεχίστηκε αυτό το εγκληματικό έθιμο που γίνεται κάθε χρόνο σε πολλές περιστάσεις, πάντοτε με τις ευλογίες της Εκκλησίας και του κράτους, με τα δυναμιτάκια, τα βαρελότα και τις κροτίδες να δίνουν και να παίρνουν σε πολλά σημεία σε όλη τη χώρα. Το τίμημα κάθε χρόνο όμως δεν εκλείπει και ήδη έχουν γίνει γνωστά τρία περιστατικά με απώλειες μελών του σώματος και εγκαύματα, δη σε μικρά παιδιά.
Στο Αγκίστρι ένας 14χρονος υπέστη ακρωτηριασμό δαχτύλων στο αριστερό χέρι από κροτίδα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου του έγινε επέμβαση και νοσηλεύεται.
Στο ίδιο νοσοκομείο βρίσκεται και ένας 13χρονος από τη Σύμη, ο οποίος υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δαχτύλων, ενώ τραυματίστηκε και στο πρόσωπο.
Μια τρίτη περίπτωση σημειώθηκε στην Ρόδο, όπου ένα κοριτσάκι 7 ετών έπεσε θύμα των εγκληματιών με τις κροτίδες, που έριξαν αφειδώς στην εκκλησία στην κοινότητα Μανώλας, και έπαθε σοβαρά εγκαύματα.
Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, αναπτύχθηκε φωτιά η οποία πέρασε πάνω από κάποια άτομα, ενώ το πνευματικό κέντρο της κοινότητας είχε καταστροφές σε πόρτες και παράθυρα από φωτιά που ξέσπασε μετά από ρίψη κροτίδων στη μπροστινή του μεριά.
«Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση…Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει…Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα…Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του…Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες “σιγά τί θα γίνει;” κι’ όμως έγινε. Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας. Καλή Ανάσταση!! Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στη οικογένειά του», έγραψε σε ανάρτησή του ο Νεκτάριος Μουστακέλλι, πρόεδρος της κοινότητας, ο οποίος θα είχε ενδιαφέρον να μας πει αν έκανε κάποιες ενέργειες για να αποτρέψει αυτόν τον κροτιδοπόλεμο που στην ανάρτησή του δεν απορρίπτει αυτό το εγκληματικό «έθιμο».