Η παραλία της Αγίας Μαρίνας και το απολιθωμένο φοινικόδασος του Αγίου Νικολάου στη Λακωνία ίσως είναι από τα πιο όμορφα τοπία της Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με ιστορίες που ταξιδεύουν ανά τα χρόνια ήταν «στέκι» των πειρατών.

Σύμφωνα με τις ιστορίες και τη λαϊκή παράδοση που περνάει από γενιά σε γενιά λέγεται ότι η παραλία ήταν τόπος – «στέκι» των πειρατών, για αυτό και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται ως τοπωνύμιο.

Κάτω από τα κατάλευκα βράχια απλώνονται τα κρυστάλλινα νερά του όρμου των Νυμφαίων, ενώ μικρές ειδυλλιακές παραλίες σχηματίζονται από κάτω τους.

Η παραλία «Στέκι των Πειρατών» με τα τιρκουάζ νερά και το απολιθωμένο δάσος (Video)

Νοτιοανατολικά του χωριού, σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων βρίσκεται το γεωπάρκο Αγίου Νικολάου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας κοντά στο ακρωτήριο Μαλέα. Εκεί έχει δημιουργηθεί ένα μικρό εκπαιδευτικό κέντρο και τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονται ξεναγήσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου και της χερσονήσου Μαλέα βρίσκονται το αναρριχητικό πάρκο Ζόμπολο, ο οικισμός του Προφήτη Ηλία με το ομώνυμο εκκλησάκι και το μικρό λιμάνι, το μονοπάτι προς το ακρωτήρι Μαλέα και την Αγία Ειρήνη.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι στο Youtube Greece with my camera