Ένας πίνακας χαμένος για αιώνες αποκαλύφθηκε ξανά! Το έργο του Φλαμανδού ζωγράφου του 17ου αιώνα, Πέτερ Μπρέγκελ του Νεότερου, βρισκόταν κρυμμένο για χρόνια σε μια παλιά οικογενειακή οικία. Η πρώτη δημόσια επανεμφάνισή του θα πραγματοποιηθεί σε μια προγραμματισμένη δημοπρασία στο Παρίσι, την Τρίτη 4 Απριλίου και η τιμή αγοράς αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 600.000 και 800.000 ευρώ.

Ο πίνακας «L’Avocat du village (ο δικηγόρος του χωριού)» είναι ένα από τα μεγαλύτερα γνωστά έργα του Brueghel, με ύψος 112 εκατοστά και πλάτος 184 εκατοστά. Το έργο ήταν άγνωστο στον κόσμο της τέχνης καθώς οι τελευταίες γενιές της οικογένειας θεωρούσαν πως δεν ήταν αυθεντικό.

Η ιστορία της εύρεσης του πίνακα είναι λίγο απίθανη! Η οικογένεια, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, είχε ζητήσει από τον Μαλό ντε Λουσάκ των οίκο δημοπρασιών Daguerre να εκτιμήσει την αξία του σπιτιού τους. «Βρήκα αυτόν τον πίνακα (στο σπίτι), πίσω από μια πόρτα στην αίθουσα τηλεόρασης», εξιστόρησε ο ντε Λουσάκ στο Reuters, προσθέτοντας πως «Άρχισα να υπολογίζω αυτό το δωμάτιο και όταν γύρισα πίσω, είδα αυτόν τον πίνακα. Ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη».

Ο De Lussac είπε ότι πιστεύει ότι το έργο τέχνης αγοράστηκε ως αυθεντικό, αλλά σε αρκετές γενιές είχε χάσει εντελώς την αυθεντικότητά του μέσα στην οικογένεια. «Και αυτό είναι το απίστευτο», είπε. «Τους επιστρέφουμε αυτή την αυθεντικότητα λέγοντας: «Στην πραγματικότητα το έργο τέχνης σας είναι αληθινό».

Ο Μπρίγκελ ο Νεότερος, του οποίου ο πατέρας του Μπρίγκελ ο Πρεσβύτερος πέθανε όταν ήταν μόλις 5 ετών, δεν χρησιμοποίησε μια από τις συνθέσεις του πατέρα του για αυτόν τον πίνακα όπως συνήθιζε, αλλά επανεξέτασε το δημοφιλές θέμα του δικηγόρου του χωριού.

Οι ειδικοί της τέχνης υπολόγισαν ότι το έργο τέχνης ζωγραφίστηκε μεταξύ 1615 και 1617.

(Φωτογραφία: Daguerre Val de Loire, Με πληροφορίες από CNN)