Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s περιγράφει τη συγκεκριμένη αντίκα ως «εξαιρετικής σημασίας», αφού προέρχεται από μια σπάνια ομάδα κεραμικών που διακοσμήθηκαν στα αυτοκρατορικά εργαστήρια του Πεκίνου τον 18ο αιώνα.

Το μπολ κατασκευάστηκε την εποχή του αυτοκράτορα Γιουνκ Τσανγκ, ο οποίος κυβέρνησε την Κίνα από το 1722 έως το 1735 (αν και το σμάλτο πιθανότατα βάφτηκε λίγο μετά το θάνατό του).
Είναι μέρος μιας παράδοσης γνωστής ως «falangcai» ή «ξένα χρώματα», ένα όνομα που δόθηκε στην πορσελάνη που προέρχεται από τους αυτοκρατορικούς κλιβάνους του Γιουνκ Τσανγκ, αλλά επισμαλτώθηκε από τεχνίτες στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου.

Το μπολ απεικονίζει δύο χελιδόνια, μια ανθισμένη βερικοκιά και μια ιτιά. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης ένα απόσπασμα από ένα ποίημα που πιστεύεται ότι έχει παραγγελθεί από τον προκάτοχο της δυναστείας Μινγκ του Γιουνκ Τσανγκ, τον Αυτοκράτορα Γουαν Λι.

Στον κατάλογο της δημοπρασίας, η ειδικός σε κεραμικά Ρετζίνα Κραλ είπε ότι τα μοτίβα με πουλιά και λουλούδια ήταν δημοφιλή στην περίοδο Γιουνκ Τσανγκ. Περιέγραψε επίσης το μπολ ως ένα ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα αντικειμένων που αντιπροσωπεύουν «την κορυφή της ζωγραφικής σε πορσελάνη, μια τέχνη που δεν ξεπεράστηκε ποτέ».

«Τα κομμάτια ζωγραφισμένα με τόσο αραιά και εκλεπτυσμένα μοτίβα φύσης όπως φαίνονται εδώ, «τυλιγμένα» γύρω από το σκάφος σαν ξετυλιγμένο κύλινδρο, έγιναν στο Πεκίνο για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», έγραψε, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα από τα υπόλοιπα παραδείγματα βρίσκονται τώρα στο Palace Museum στην Ταϊβάν.