Η χθεσινή εμφάνιση των Rolling Stones ήταν διαφορετική και συναισθηματικά φορτισμένη. Εκτός από ότι εμφανίστηκαν σε live μετά από μήνες καθώς η πανδημία του ανάγκασε να αναβάλουν για πάνω από έναν χρόνο την προγραμματισμένη περιοδεία τους στις ΗΠΑ με τίτλο «No Filter», κλήθηκαν τελικά να παίξουν με ένα μέλος λιγότερο.

Ο θάνατος του θρυλικού ντράμερ του συγκροτήματος, Charlie Watts, που εδώ και έξι ολόκληρες δεκαετίες υπηρετούσε τους Rolling Stones, δεν μπορούσε να μην επηρεάσει την μπάντα. Έτσι, η πρώτη συναυλία της περιοδείας τους στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, ήταν αφιερωμένη σε εκείνον.

Το show ξεκίνησε με τη σκηνή άδεια και τον ήχο των ντραμς να παίζει όση ώρα προβάλλονταν στις γιγαντοοθόνες φωτογραφίες και βίντεο του Watts από διάφορες στιγμές της ζωής και της καριέρας του. Αυτός ήταν και ο επίσημος αποχαιρετισμός των Rolling Stones στην ήρεμη δύναμή του συγκροτήματος.

«Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπουμε αυτές τις φωτογραφίες του Τσάρλι στη μεγάλη οθόνη» εξομολογήθηκε ο Mick Jagger όταν έπιασε στα χέρια του στο μικρόφωνο κι ενώ δίπλα του βρίσκονταν, επίσης συγκινημένοι, ο Keith Richards Ρίτσαρντς και ο Ronnie Wood.

Οι Rolling Stones στην σκηνή χωρίς τον Watts

«Πρέπει, ωστόσο, να πω στο σημείο αυτό πως αυτή είναι μια πολύ δύσκολη βραδιά για μάς καθώς είναι η πρώτη μας περιοδεία, μετά από 59 χρόνια, που ξεκινά χωρίς τον αγαπημένο μας Charlie Watts. Και ο Charlie λείπει σε όλους μας πολύ!» είπε με ο τραγουδιστής του διάσημου συγκροτήματος.

«Μάς λείπει σαν μέλος της μπάντας, μάς λείπει σαν φίλος, πάνω και κάτω από τη σκηνή, και έχουμε τόσες πολλές αναμνήσεις από τον Charlie– και είμαι σίγουρος πως και κάποιοι από σάς που μάς έχετε δει να παίζουμε στο παρελθόν, έχουν επίσης αναμνήσεις από εκείνον». Για να καταλήξει λέγοντας: «Ελπίζω πως θα τον θυμάστε κι εσείς όπως κι εμείς, οπότε θα θέλαμε να αφιερώσουμε αυτό το σόου στον Τσάρλι».

Ωστόσο, το έντονο κλίμα συγκίνησης αντικατέστησε το rock n roll και ο χορός, με τον Mick Jagger παρά τα 78 του έτη, να τα δίνει όλα πάνω στην σκηνή. Επιθυμία του Charlie είναι να συνεχίσουν μέχρι τέλους την τεράστια επιτυχία τους και να ροκάρουν μέχρι τελικής πτώσης.

Έτσι, η προγραμματισμένη περιοδεία τους περιλαμβάνει 13 συνολικά σταθμούς, εντός ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Φλόριντα, η Ατλάντα, το Λος Άντζελες, το Τέχας κ.α. Για τις συναυλίες την θέση του Watts πήρε ο στενός τους συνεργάτης Steve Jordan.