O Kanye West έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά ο καλλιτέχνης με 10 studio album να ακούγονται για 1 δισεκατομμύριο φορές το καθένα σε streaming πλατφόρμες. Κάποιοι θεωρούν επίτευγμα ένα τραγούδι τους να φτάσει τα 1 δις. streams, αλλά ο Kanye το έχει καταφέρει 10 φορές σε 10 διαφορετικά στούντιο άλμπουμ. Καταλαβαίνετε λοιπόν το μέγεθος της επιτυχίας του.

Φαίνεται να είναι πιο τυχερός σε θέματα καριέρα, παρά στα ερωτικά του, αφού μετά τη νέα «χυλόπιτα» της πρώην του, Kim Kardashian, συνεχίζει ακάθεκτος να κατακτά τίτλους. Αυτή την εβδομάδα, το άλμπουμ του 808s & Heartbreaks, κατάφερε να σημειώσει περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο stremas στο Spotify.

Ο Ye μετρά σχεδόν 46 εκατομμύρια ενεργούς ακροατές στον λογαριασμό του στο Spotify κάθε μήνα. Τα μόνα κομμάτια του που δεν έχουν φτάσει ακόμη το ένα δισεκατομμύριο streams είναι το Jesus is King, το Kids See Ghosts και το άλμπουμ συνεργασίας Cruel Summer.

Αυτό σημαίνει ότι το College Dropout, Late Registration, Graduation, 808s, Yeezus, My Beautiful Dark Twist Fantasy, Watch The Throne, The Life of Pablo, Ye, και Donda έχουν σπάσει το φράγμα.

Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι περισσότερα από τα μισά από αυτά τα άλμπουμ κυκλοφόρησαν πριν την εποχή του streaming.

Έσπασε κάθε ρεκόρ το Donda του Kanye

Το τελευταίο του άλμπουμ, το Donda, κατάφερε δισεκατομμύρια streams μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες από την κυκλοφορία του. Ήταν το  άλμπουμ του Ye που έφτασε πιο γρήγορα από όλα το δισεκατομμύριο και έγινε επίσης το 10ο άλμπουμ που κατακτά την κορυφή αμερικανικά charts του Billboard τον Σεπτέμβριο.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Eminem ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης στον κόσμο που είχε 10 άλμπουμ που έφτασαν σε αυτό το ορόσημο και το έκανε πέρυσι.

Ωστόσο, οι άνθρωποι έσπευσαν να επισημάνουν πώς αυτό περιλάμβανε άλλα έργα του Marshall Mather, όπως το soundtrack του 8 Mile .
Ο Eminem έχει αυτή τη στιγμή εννέα στούντιο άλμπουμ που έχουν φτάσει σε περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο streams το καθένα στο Spotify και συγκρίνεται έτσι με τον Drake.