Πώς γίνεται ένα κορίτσι που έχει πάρει ελάχιστη προβολή, να κάνει 1 εκατομμύριο views στο Youtube και να έχει ένα αναπτυσσόμενο κανάλι; Κάποιος θα πει ότι δεν είναι μεγάλος ο αριθμός. Κι όμως είναι, αν σκεφτείτε πως η Stefany Loca το πέτυχε μέσα σε 2 μήνες και με ένα είδος μουσικής που δεν έχει συνηθίσει ο κόσμος να κυριαρχεί μια γυναίκα, τότε είναι…big deal.

Το κανονικό της επώνυμο δεν μπορεί να το πει, γιατί παραπέμπει σε μάρκα αυτοκινήτου και έχει υπογράψει συμφωνία με τη Lamborghini. Αυτό είναι το πιο τρελό πράγμα που έχουμε ακούσει και σίγουρα το πιο τρελό που έχει να μοιραστεί η Stefany. To «Loca» το έβγαλαν οι fans της και έμεινε. Και της ταιριάζει.

Πριν λίγα 24ωρα η Stefany κυκλοφόρησε μια δική της εκδοχή του «All I Want For Christmas Is You», που θα ταίριαζε περισσίτερο σε Halloween παρά σε Χριστούγεννα, με μια ατμόσφαιρα που έχει έντονη αίσθηση Γκόθαμ. Κι η ίδια εξάλλου μοιάζει με την Poison Ivy. Κι αυτό το τραγούδι μέσα σε μια μέρα έφτασε τα 100.000 views.

Έχοντας μια σειρά από γυρίσματα στην Κύπρο για τα επόμενα δύο videoclip που θα βγάλει, η Stefany Loca μας εξηγεί τι σημαίνει να είσαι γυναίκα hip-hoper/ράπερ στην Ελλάδα, όπου κυριαρχούν οι άντρες.

-Ο τρόπος που ντύνεσαι, βάφεσαι, ακόμα και τα μεγάλα σου νύχια, είναι ο τρόπος που εκφράζεται η STEFANY ή μια εικόνα που θες να έχει η καλλιτεχνική σου περσόνα;

Αυτή ακριβώς είναι η Stefany…πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο για ένα καλλιτέχνη να εκφράσει επιτυχώς  μια διαφορετική εικόνα προς τα έξω γι’αυτο και εγώ επέλεξα να είμαι ο εαυτός μου. Δε θέλω να υποδύομαι ή να υποκρίνομαι… Ο κόσμος ευτυχώς άρχισε να αντιλαμβάνεται το ψεύτικο.

– Τα τραγούδια που λες, είναι τραγούδια που σε εκφράζουν πάντοτε ή μπορεί να πεις και κάτι επειδή νιώθεις ότι θα κάνει γκελ στον κόσμο;

Καμία φορά πρέπει να ακολουθείς την αγορά αλλά ποτέ δεν θα κάνω μια παραγωγή η εμφάνιση που να μην με αντιπροσωπεύει και να με εκφράζει. Προτιμάω να μην το κάνω.

– Υπάρχει χώρος στην ελληνική μουσική για μια γυναίκα hip hoper;

Όσο και αν ακούγεται εξωπραγματικό μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις μου στην Ελλάδα ήταν όλες με επιτυχία. Συμπέρασμα; Ναι, υπάρχει, φθάνει να υπάρχει ποιότητα σε αυτό που κανείς και να μην ακολουθείς οδηγίες. Η ραπ δεν έχει όριο, θέλει ποιότητα και να είσαι ένα βήμα μπροστά.

– Έχουμε συνηθίσει στα τραγούδια της ραπ, από παλιότερα αλλά και τώρα, να υπάρχουν αναφορές σε μαφιόζικη ζωή, σε όπλα, σε πολυτέλειες κλπ. Το βλέπουμε αυτό αρκετά πια και από γυναίκες ράπερ.Έτσι είναι και το τραγούδι σου το Shake It που κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες. Γιατί μια γυναίκα ράπερ νιώθει την ανάγκη να πει τις ίδιες ιστορίες με έναν άντρα;

Όπως είπα και πιο πάνω δεν υπάρχουν όρια, αλλά εύκολα θα κριθείς αν δεν είσαι ο εαυτός σου και δεν σε εκφράζει αυτό που λες. Όταν ζήσεις πραγματικά και όχι εικονικά κάποιες καταστάσεις μπορείς να αναφερθείς για αυτά στους στίχους σου. Βασικά σου βγαίνουν και τα λες. Αλλά όταν προσπαθείς να πεις κάτι που φαντάζεσαι, αυτό θα μείνει στην φαντασία. Μια γυναίκα μπορεί να έχει ζήσει ότι και ένας άντρας όσο απίθανο και αν ακούγεται.

– Θα έπαιζες ξύλο ας πούμε με μια άλλη γυναίκα ράπερ; Θα την έκραζες στα τραγούδια σου;

Μπορεί να το έχω κάνει ήδη (γέλια) το δεύτερο με τον σωστό τροπο αλλά άμεσο. Όσο για το πρώτο δεν είναι του τύπου μου να ασχοληθώ. Μπορεί να ασχοληθούν αυτοί που πρέπει και όπως πρέπει.

– Γιατί επέλεξες αγγλικό στίχο;

Δεν πιστεύω ότι μπορείς να εκφράσεις  μέσω ελληνικού στίχου αυτό ακριβώς που θες να περάσεις, το μήνυμα δηλαδή. Υπάρχουν πράγματα που ο ελληνικός στίχος θα τα ερμηνεύσει αλλιώς και μετά χάνει το νόημα η όλη δουλειά του καλλιτέχνη.

– Στις εικόνες στο Instagram και τα video clip μοιάζεις αψεγάδιαστη. Γυμνάζεσαι αρκετά υποθέτω και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με το τι τρως.

Είμαι βίγκαν. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο. Μπορώ να πω οτι τρώω πολύ αλλά γυμνάζομαι και ταυτόχρονα μου αρέσει η υγιεινή διατροφή, αλλά δεν μου αρέσει ο περιορισμός. Τις vegan σοκολατες και τα γλυκα θα τα εχω παντα στην καθημερινοτητα μου.

– Έχεις ανασφάλειες με το σώμα σου;

Καθόλου και καμία δεν πρέπει να έχει, πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας για να μας αγαπήσει και αυτό.

– Σε αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι ως μια πολύ σέξι γυναίκα αγνοώντας το ποια είσαι και τι έχεις να προσφέρεις;

Μέχρι στιγμής ο κόσμος αγαπάει την Stefany όπως ακριβώς είναι και μου αρέσει αυτό γιατί είμαι άνθρωπος που δίνω πίσω την αγάπη αλλά και το αντίθετο. I love my haters.

– Σε μια εποχή που η γυναίκα διεκδικεί περισσότερο την ισότιμη θέση της, πιστεύεις ότι η σύγχρονη ραπ-τραπ υποβιβάζει αυτή την προσπάθεια; Γιατί βλέπουμε και πολλές γυναίκες να ακούνε αυτά τα τραγούδια και να αποκαλούν η μία την άλλη bitch ή πουτάνα για παράδειγμα…

Αυτά είναι που είπα και πιο πριν. Αν δεν σου βγαίνει να πεις το bitch…απλά δεν το λες! Πόσο άσχημο ακόμη να μην έχεις και την προφορά! Εκεί άσε καλύτερα. Ήδη έχασες το παιχνίδι! Δεν μπορεί να σε υποβιβάσει το να αποκαλέσεις κάποια έτσι ή να χρησιμοποιείς τέτοιους χαρακτηρισμούς όταν ξέρεις ότι μπορείς να το υποστηρίξεις.

Stefany Loca

– Υπάρχει μια λάθος αντίληψη πως μια ωραία γυναίκα δεν μπορεί να είναι και πιο χύμα, να κάνει πράγματα που παλιότερα θα τα λέγαμε “αντρικά” ή κάφρικα. Έχεις κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητα σου που να σπάνε αυτό το στερεότυπο;

Μπορείς να είσαι χύμα χωρίς να χάνεις την θηλυκότητα σου.

– Έχεις περισσότερες γυναίκες φίλες ή άντρες; Πιστεύεις στη φιλία άντρα-γυναίκας;

Δεν πιστεύω γενικά στην φιλία. Υπάρχουν σημαντικοί άνθρωποι στην ζωή μας και εκεί βλέπεις πράξεις σεβασμού του ενός απέναντι στον άλλο ασχέτως φύλου.

– Στα social media δέχεσαι φλερτ ή “πέσιμο”; Με ποιον τρόπο συνήθως;

Είναι πολύ το πέσιμο και πολύ λίγο το όμορφο φλερτ. Αλλά μου αρέσει η επιμονή τους για έστω και ένα «Διαβάστηκε».

– Πώς σου αρέσει να σε προσεγγίζουν; Τι μπορεί να σου αρέσει σε έναν άντρα;

O αυθορμητισμός και η ειλικρινά αρκούν. Όλα τα αλλά διορθώνονται.

– Μου φαίνεσαι πολύ κουλ και δυναμική. Εσύ φλερτάρεις κάποιον που σου αρέσει ή πρέπει αυτός να σε προσεγγίσει;

Θα τον κάνω να πιστέψει ότι αυτός έκανε το πρώτο βήμα. Άλλωστε, για να με προσεγγίσει του έδωσα το πράσινο φως. Άρα μετράει σαν δικό μου πρώτο βήμα.

– Για το τέλος πες μας γι΄αυτή την κάπως πιο Gotham εκδοχή του «All I Want For Christmas Is You» που κυκλοφόρησε;

Ήθελα πολύ καιρό να πάρω τα δικαιώματα για μια επανεκτέλεση αυτής της τεράστιας επιτυχίας και επιτέλους τα καταφέραμε με τον παραγωγό μου από την Αμερική . Είναι μια πολύ διαφορετική εκδοχή των Χριστουγέννων με στίχους αληθινούς από προσωπική μου εμπειρία.. Όπως είπα και πιο πάνω αν δεν βιώσεις κάποιες καταστάσεις δεν μπορείς να εκφραστείς.

Πολλές γυναίκες βιώνουν πιεστικές σχέσεις και δεσμούς με πολύ άσχημη μεταχείριση από τον σύντροφο τους, προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την σχέση τους, αλλά εκεί που προσπαθούν να ξεφύγουν τότε είναι που τα πράγματα αλλάζουν τροπή.Πέρασα και βίωσα μια πιεστική  σχέση και μέσω  αυτού του τραγουδιού βρήκα την ευκαιρία να εκφραστώ. Όλες οι γυναίκες που βιώνουν τέτοιες σχέσεις, ελπίζω να βρουν το τρόπο και την δύναμη να ξεφύγουν.