Αν ανοίξεις το Instagram αυτές τις ημέρες, το πιο πιθανό είναι να πέσεις πάνω σε ένα βίντεο με το τραγούδι του Harry Styles «As It Was». Δεν το τραγουδάει όμως ο Harry. Βασικά, ακούγεται το playback, αλλά στην εικόνα και το lipsync θα δεις άλλους. Θα δεις μια πλειάδα από παιδιά της Αφρικής, από παιδιά της φυλής Μασάκα που ζουν στην Ανατολική Ουγκάντα. Τους λένε Masaka Kids Africana και έχουν κάνει τα social media να παραληρούν με τη γλύκα τους και το τρομερό χορευτικό τους ταλέντο.

Όλα ξεκίνησαν με αυτό το βίντεο που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο προβολές στο Instagram.

Οι Masaka Kids Africana βέβαια έχουν κοντά 2 χρόνια κανάλι στο Youtube και ανεβάζουν τραγούδια τους και χορευτικά τους. Και στην Αφρική είναι viral από την πρώτη στιγμή. Είναι τις τελευταίες εβδομάδες που τους μάθαμε κι εμείς οι της Δύσης και δε γίνεται παρά να υποκλιθείς στην ανεμελιά τους.

Κάποιες φορές ξυπόλυτα, άλλες φορές με ξεχαρβαλωμένα υποδήματα, πατάνε στο χώμα, είναι ανάμεσα σε παραπήγματα ή μισοτελειωμένα υπόστεγα που αποτελούν το σπίτι τους, έχουν τενεκεδένια κουτάκια και οτιδήποτε άλλο μπορούν να μετατρέψουν σε αυτοσχέδιο όργανο και έχουν τη δική τους μπάντα.

Συνήθως είναι τρία άτομα στο προσκήνιο που τραγουδάνε και χορεύουν, αλλά πάντοτε θα γίνεται πανζουρλισμός και στο background, με κάποια μεγαλύτερα σε ηλικία να έχουν στήσει ένα διαφορετικό χορευτικό.

Ο σταρ της υπόθεσης είναι ο Πρίγκιπας Masaka που έχει και δικό του προφίλ στο Instagram και είναι απίθανος με το χαμόγελο του, το κούρεμα του, όλα του. Είναι Πρίγκιπας.

Όλοι τους είναι απολαυστικοί και δικαίως έχουν προκαλέσει ντελίρριο σε TikTok και Instagram, αποτελώντας έναν ακόμα λαμπαδηδρόμο της αφρικανικής μουσικής μαζί με το αφρικάνικο drill.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Zana Masombuka: H «υπερ-ηρωίδα» του στυλ που βάζει την Αφρική στον χάρτη της μόδας

Αφρική: Η κλιματική κρίση απειλεί τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς

Bsissa: Το «superfood» των αρχαίων κατοίκων της Βόρειας Αφρικής