Είναι πια ξεκάθαρο πως ο Έλληνας δεν ξέρει να απολαμβάνει τη μουσική. Είναι ούγκανος και πιθήκι για να του αξίζει να βρίσκεται σε μια συναυλία. Ναι, κι εσύ που διαβάζεις. Είτε πας στα μπουζούκια είτε σε live σε μουσικές σκηνές είτε σε live σε ανοιχτούς χώρους την καλοκαιρινή σεζόν. Κι αυτό που έγινε στη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη, είναι μια εικόνα που αποδεικνύει ότι το μόνο που νοιάζει τον Έλληνα είναι να επιβάλλει την αντιδραστικότητα του και την ψευτομαγκιά του στους γύρω του και στο ίδιο το περιβάλλον.

Να με συγχωρεί ο ΛΕΞ – ή και να μη με συγχωρεί, πολύ που με νοιάζει – αλλά υποτίθεται η μουσική του είναι η μουσική της επανάστασης, μουσική κατά της εξουσίας, μουσική της ελευθερίας. Η εικόνα που είδε στο Καυταντζόγλειο, την οποία δε μπήκε καν στη διαδικασία να στηλιτεύσει εκείνη τη στιγμή, συνάδει με αυτή την ιδεολογία;

Σε ποιο σύμπαν, ας μας πει ο ΛΕΞ, μπορεί να σταθεί η κόντρα με την καθεστηκύια τάξη με την καταστροφή; Γιατί τα καπνογόνα και οι πυρσοί που άναψαν απ΄άκρη σ΄άκρη στη συναυλία του από τους τελειωμένους και μικροπρεπείς ή τους εύκολα επηρεαζόμενους από την ψυχολογία του όχλου, αυτό ακριβώς ήταν: καταστροφή.

Θα ήθελα πολύ να ήξερα σε ποιον πλανήτη ζουν αυτά τα πιθήκια που έκαναν το Καυταντζόγλειο να μοιάζει με φλεγόμενο δάσος…Μάλλον δεν τους έχουν ενημερώσει για το διοξείδιο του άνθρακα κι είπαν να στείλουν μια σεβαστή ποσότητα στην ατμόσφαιρα για να πεθάνουμε όλοι μια ώρα αρχύτερα. Σε ποιον πλανήτη θεωρείτε, πείτε μου σας παρακαλώ, ότι τα καπνογόνα είναι οκ; 

Και για να μην παρερμηνευθεί ότι επιτίθεμαι στον ΛΕΞ και δε μιλάω για τους άλλους, την ίδια απορία απευθύνω και στον Θανάση Παπακωνσταντίνου, αυτόν τον καλλιτέχνη που πετάει διάφορα αντιεξουσιαστικά τσιτάτα στις συναυλίες του, αλλά για το ότι ξεσκίζουν το ίδιο το περιβάλλον τα φιντάνια που βρίσκονται στην αρένα, δεν έχει να μας πει καμία κουβέντα. Τα ίδια λέω και για τους οπαδούς στα γήπεδα που νομίζουν ότι αυτός είναι ο τρόπος να στηρίξουν την ομάδα τους.

Θα σας πω κάτι που θα σας σοκάρει, αλλά όσοι πάτε σε συναυλίες και βάζετε στην προετοιμασία σας τα καπνογόνα, είστε περισσότερο επικίνδυνοι από την εξουσία που κράζετε. Είστε σίγουρα πιο υποκριτές. Κι είστε και ανίκανοι να απολαύσετε το όμορφο που θεωρητικά είναι η μουσική.

Κι άντε ας αποδεχτώ πως η δική μου ενσυναίσθηση για το περιβάλλον είναι υπερβολική, είναι πετριά, είναι κάτι τέτοιο. Που δεν είναι, αλλά ας μη σας χαλάσω την ψευδαίσθηση. 

Την πιθανότητα να σεβαστείτε αυτόν που έχει έρθει στη συναυλία για να ακούσει τον ΛΕΞ και να μη θέλει να πάθει αναπνευστικά προβλήματα, την σκεφτήκατε ποτέ; Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς επηρεάζουν οι πράξεις σας τους γύρω σας; Γιατί είμαι υποχρεωμένος εγώ που έχω πληρώσει εξίσου εισιτήριο, να φάω στους πνεύμονες αυτόν τον καρκίνο που μου δίνετε σε αφθονία; Αν εσείς θέλετε να τον πάθετε, ας πάτε κάπου μόνοι σας και ας καταπιείτε τα καπνογόνα.

Δείξατε άραγε κανένα ενδιαφέρον κύριε ΛΕΞ για όλους αυτούς που έρχονται στα live σας απλά για να σας ακούσουν κι όχι για να κινδυνεύσουν να λιποθυμήσουν από τους καπνούς; Και γιατί να δείξετε άλλωστε; Μήπως είναι αυτή η κακιά εξουσία; Όχι δα. Είναι οι «επαναστάτες», οι αναρχικοί, οι υπέρμαχοι της ελευθερίας των ανθρώπων.

Κι αυτοί οι υπέρμαχοι της ελευθερίας, παίρνουν από μόνοι τους το δικαίωμα να κόψουν σε μένα και σε πολλούς άλλους το δικαίωμα να πάμε σε μια συναυλία του ΛΕΞ, του Θανάση, σε έναν αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας. Και μένουν ατιμώρητοι. Δεν έχει καν ο κάθε ΛΕΞ την ευθιξία να βγει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να πει «συγχωρέστε με, είμαι ανίκανος να σταματήσω αυτή την ανυπόφορη κατάσταση».

Αν εγώ κάνω μήνυση και ζητήσω και τα λεφτά του εισιτηρίου μου πίσω, θα νιώσει άραγε την ανάγκη ο κάθε ΛΕΞ να μου πει ένα συγγνώμη; Θα κάνουν άραγε ποτέ κάτι οι εταιρείες παραγωγής να ψάχνουν στην είσοδο τους πάντες και να εμποδίζουν οποιονδήποτε έχει διάθεση να ανάψει καπνογόνα; Όχι βέβαια. Γιατί άλλωστε να το κάνουν. Τα λεφτάκια τους τους νοιάζουν.

Επιστρέφοντας από εκεί που ξεκίνησα, όταν θα αποφασίσετε όλοι εσείς να σεβαστείτε τον διπλανό σας, να σεβαστείτε τον τόπο που σας δίνει οξυγόνο, τότε μπορεί και να είστε σε θέση να σας αξίζει να δείτε μια συναυλία. Μέχρι τότε, θα στήνετε μπλόκα για τα αιολικά πάρκα που ξεφυτρώνουν στο πουθενά και μετά θα πετάτε τα τσιγάρα σας στα δάση ή θα κάνετε Βαγδάτη έναν χώρο γιατί στο μυαλό του Έλληνα, παραδοσιακά, η απόλαυση είναι συνυφασμένη με την καταστροφή.

ΥΓ. Συγχαρητήρια όλοι οι συνάδελφοι στα υπόλοιπα media που περιέγραψαν αυτή την εικόνα ως συγκλονιστική ατμόσφαιρα και όλα αυτά τα επαινετικά. Να υποθέσω αν έρθω κάτω από τα σπίτια σας και τα μετατρέψω σε γήπεδο, θα εξακολουθείτε να την θεωρείτε συγκλονιστική την ατμόσφαιρα…

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Η μουσική του Theodore είναι το soundtrack της διαστημικής μας περιπλάνησης

Kanye West: Το ελληνικό Instagram ποστάρει τα «σχεσιακά» quotes ενός τύπου που λέει ότι ο Floyd πέθανε από ναρκωτικά

Το προφίλ του «βλαχοδήμαρχου» παιδοβιαστή