Ακόμα ένα reunion που μας ξυπνάει αναμνήσεις βαθιά ριζωμένες. Το Hip-hop συγκρότημα The Fugees πρόκειται να περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο για να γιορτάσει την 25η επέτειο του διάσημου άλμπουμ τους The Score.

Θα είναι οι πρώτες τους εμφανίσεις μετά από 15 χρόνια, ενώνοντας ξανά τους Lauryn Hill, Wyclef Jean και Pras Michel και θα τους μεταφέρουν σε 12 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη σε μια ακόμα άγνωστη τοποθεσία στις 22 Σεπτεμβρίου, η οποία στη συνέχεια θα ηχογραφηθεί και θα προβληθεί ως μέρος του Global Citizen Live, που σε παγκόσμια μετάδοση θα καλέσει τους παγκόσμιους ηγέτες να παλέψουν για τον πλανήτη και την φτώχεια.

Το group συνεργάζεται επίσης με την Global Citizen, όσον αφορά τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες γύρω από την περιοδεία. Στη συνέχεια θα βρεθούν σε τοποθεσίες όπως το Σικάγο, το Μαϊάμι, το Παρίσι και το Λονδίνο πριν ολοκληρώσουν την περιοδεία στη Νιγηρία και τη Γκάνα, αν και δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένοι προορισμοί.

«Οι Fugees έχουν μια πολύπλοκη αλλά επιβλητική ιστορία», δήλωσε η Hill σε δήλωσή του. «Αποφάσισα να τιμήσω αυτό το σημαντικό έργο, την επέτειό του και τους θαυμαστές που εκτιμούσαν τη μουσική δημιουργώντας μια πλατφόρμα όπου θα μπορούσαμε να ενωθούμε, να ερμηνεύσουμε τη μουσική που αγαπήσαμε και να δώσουμε ένα παράδειγμα συμφιλίωσης για τον κόσμο».

Ο Jean πρόσθεσε: «Καθώς γιορτάζω τα 25 χρόνια με τους Fugees, η πρώτη μου ανάμνηση ήταν ότι ορκιστήκαμε ότι δεν θα κάνουμε απλώς μουσική αλλά ότι θα αντιπροσωπεύουμε κινήματα. Θα ήμασταν μια φωνή για τα αθέατα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είμαι ευγνώμων για άλλη μια φορά, που ο Θεός μας έφερε κοντά ».

Ποιοι είναι οι Fugees

Το The Score, που κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία το 1996, κέρδισε δύο βραβεία Grammy και τους έκανε το πρώτο hip-hop συγκρότημα που ήταν ποτέ υποψήφιο για άλμπουμ της χρονιάς. Διαθέτει τα singles Ready or Not και Killing Me Softly, ενώ πούλησε πάνω από 22 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Ήταν το δεύτερο άλμπουμ τους, μετά το Blunted on Reality του 1994, καθώς και το τελευταίο τους. Η Hill συνέχισε να ηχογραφεί το The Miseducation of Lauryn Hill το 1998, το οποίο κέρδισε πέντε Grammy, ενώ ο Jean και ο Michel είδαν επίσης επιτυχία στις σόλο προσπάθειές τους.