Πίσω στα Χριστούγεννα του 2015, η Adele είχε κυκλοφορήσει το Hello και είχε σπάσει πολλά ρεκόρ για το Youtube και την παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Μετά την προχθεσινή ανακοίνωση πως στις 19 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ, το κοινό της έχει μαρκάρει την ημερομηνία και προετοιμάζεται για να πέσει και πάλι το δάκρυ κορόμηλο. Μόνο που η Βρετανίδα είχε να τους δώσει ένα δωράκι κι αυτό ήταν η κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού που θα βρίσκεται στον δίσκο με τίτλο «30».

Το Easy On Me σηματοδοτεί την επιστροφή της Adele μετά από 6 χρόνια, μιας και από τότε δεν είχε κυκλοφορήσει κανένα τραγούδι της. Κι αυτό δείχνει τη δυναμική της, μιας και είναι η μόνη τραγουδίστρια παγκοσμίως που δεν ακούγεται καθόλου για τόσο μεγάλο διάστημα και καταφέρνει μέσα σε 7 ώρες να ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια views στο Youtube, προκαλώντας τέτοια ανυπομονησία στο κοινό. Σε μια εποχή μεγάλων ταχυτήτων και τόσων ερεθισμάτων, το πιο λογικό θα ήταν το κοινό να την έχει ξεχάσει ή να έχει πέσει το ενδιαφέρον.

Το Easy On Me έχει ήδη μπει στο top-10 του Apple Music στην Αμερική.

Το άλμπουμ «30» σηματοδοτεί το πέρασμα της Adele στην μετά διαζυγίου εποχή, με τους στίχους που αναφέρονται στον πρώην άντρα της να είναι χαρακτηριστικοί. «I had good intentions / And the highest hopes / But I know, right now / It probably doesn’t even show» δηλαδή «Είχα καλές προθέσεις/ και τις υψηλότερες ελπίδες/αλλά τώρα το ξέρω/δεν έχει πια σημασία», με την Βρετανίδα να δηλώνει με αυτό το τραγούδι πως ήρθε η ώρα να βάλει πρώτα τον εαυτό της.

Σαν να μην έφτανε το επίσημο βίντεο στο Youtube, εξίσου εντυπωσιακή ήταν η απήχηση και στο Instagram, με τις προβολές στο βίντεο που ανάρτησε η Adele να έχουν υπερβεί τα 8 εκατομμύρια.

Το μάρκετινγκ του δίσκου απέδωσε τα μέγιστα, καθώς σε μεγάλες πόλεις σε Βραζιλία, Μεξικό, ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Γερμανία και στο Ντουμπάι, εμφανίστηκαν μεγάλα billboards με το πρόσωπο της Adele και τον τίτλο του άλμπουμ. Μέχρι τις 19 Νοεμβρίου το Easy On Me προβλέπεται να πιάσει τα 100 εκατομμύρια views και αναμένονται τα νούμερα για τα streams και downloads στο Spotify.