Η κορεάτικη κουλτούρα έκανε για ακόμα μια φορά την διαφορά και κυριάρχησε, με το K-pop συγκρότημα BTS να κλέβει τις παραστάσεις στα American Music Awards 2021, κερδίζοντας τον τίτλο του πολυπόθητου καλλιτέχνη της χρονιάς. Από τα AMA δεν έλειπαν γνωστά ονόματα και ανερχόμενοι καλλιτέχνες, όπως οι Maneskin.

«Πριν από τέσσερα χρόνια, δώσαμε για πρώτη φορά ζωντανή τηλεοπτική παράσταση σε αυτή τη σκηνή, AMA, ήταν το «DNA». Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι και νευρικοί κάποια στιγμή, και ήταν μια μακρά και εκπληκτική βόλτα από τότε», είπε ο κεντρικός του γκρουπ, RM. «Δεν θα το πάρουμε ποτέ ως δεδομένο».

Οι BTS κέρδισαν δύο ακόμη μεγάλα βραβεία, αυτό για το αγαπημένο ποπ ντουέτο ή συγκρότημα και το αγαπημένο ποπ τραγούδι για το «Butter». Έπαιξαν με τους Coldplay στο “My Universe” και ερμήνευσαν φυσικά το «Butter».

Την παρουσίαση των AMA στο Microsoft Theatre στο Λος Άντζελες, ανέλαβε η Cardi B, που για ακόμα  μια φορά απασχόλησε με τις εκκεντρικές εμφανίσεις της.

Η Doja Cat και η Megan Thee Stallion ήταν οι νικήτριες γυναίκες καλλιτέχνες στα φετινά AMAs, με επίσης τρία βραβεία. Η Cardi ανακηρύχθηκε αγαπημένη γυναίκα καλλιτέχνης της hip-hop, το “Good News” κέρδισε το βραβείο για το αγαπημένο άλμπουμ hip-hop και το “Body” στέφθηκε το αγαπημένο trending τραγούδι.

Η Doja Cat κέρδισε τη συνεργασία της χρονιάς για το “Kiss Me More” με τον SZA, την αγαπημένη γυναίκα R&B καλλιτέχνη και το αγαπημένο άλμπουμ R&B με το “Planet Her”.

Η Olivia Rodrigo είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες της βραδιάς, καθώς μετρούσε ήδη επτά, ενώ ο The Weeknd είχε έξι. H Rodrigo τελικά κέρδισε το βραβείο για τον νέο καλλιτέχνη της χρονιάς.

Η Taylor Swift, η πιο τιμημένη καλλιτέχνης στην ιστορία του AMA, κέρδισε τον τίτλο της αγαπημένης τραγουδίστριας της pop και αυτό για το αγαπημένο pop άλμπουμ για το “Evermore”.

Στους νικητές περιλαμβάνονται οι Machine Gun Kelly για το βραβείο αγαπημένου καλλιτέχνη της ροκ, Ed Sheeran για τον αγαπημένο άνδρα pop καλλιτέχνη, η Becky G για την αγαπημένη γυναίκα Λατίνα καλλιτέχνη και ο Kanye West για τον αγαπημένο καλλιτέχνη της gospel μουσικής – καθώς ο Drake πήρε αυτό του αγαπημένου ράπερ-.

Οι εμφανίσεις στα AMA

Την ανατροπή έκαναν τα AMA, καθώς έφεραν μερικούς από τους καλλιτέχνες πίσω στις ρίζες τους, καθώς ο Underwood και ο Jason Aldean ερμήνευσαν στο Nashville, όπου ξεκίνησαν την καριέρα τους και ο Kane Brown έπαιξε από το HBCU Tennessee State University στην πολιτεία του. Όπως είναι φυσικό κατά τη διάρκεια μιας τρίωρης εκδήλωσης, ορισμένες εμφανίσεις γοήτευσαν ενώ άλλες εντυπωσίασαν.

Στην σκηνή ερμήνευσαν εκτός από τους BTS, η  Jennifer Lopez – αν και μαγνητοσκοπημένα – το  “On My Way” από την επερχόμενη ρομαντική κωμωδία “Marry Me”.

Ο Bruno Mars και ο Anderson .Paak του Silk Sonic σάρωσαν στα βραβεία με μια funky, R&B εμφάνιση με το “Smokin Out the Window”. Η Olivia Rodrigo ερμήνευσε ζωντανά την επιτυχία της “Traitor” σε μια σκηνή καλυμμένη με λουλούδια και η Carrie Underwood και ο Jason Aldean έφεραν την country στη σκηνή όταν τραγούδησαν το μαγνητοσκοπημένο ντουέτο τους “If I Didn’t Love You”.

Μαζί με την Julieta Venegas και την Tainy, ο Bad Bunny ερμήνευσαν την επιτυχία τους “Lo Siento BB :/.” Μεταξύ των ζωντανών εμφανίσεων συμπεριλαμβάνεται και το ιταλικό συγκρότημα, Måneskin, που έκανε το ντεμπούτο του στα βραβεία των ΗΠΑ με την viral επιτυχία τους “Beggin”.

Η Chlöe της Chloe x Halle ερμήνευσε επίσης το επιτυχημένο ντεμπούτο single της “Have Mercy”, δείχνοντας το ταλέντο της στο twerk. Η Μickey Guyton τέλος ξεσήκωσε το κοινό ενώ τραγουδούσε το “All American” με ένα ασημί φόρεμα, φωνάζοντας “How y’all doing?”.

https://www.youtube.com/watch?v=socuVu03GKo