Mπορούμε να πούμε ότι μετά από ένα διαζύγιο, πολλοί καλλιτέχνες περνούν σε μια πιο παραγωγική φάση. Κάνουν reset και ξεσπάνε στη μουσική, στο χαρτί και σε ό,τι άλλο τους εκφράζει μάλλον. Πολλές επιτυχίες έχουν γραφτεί μετά από έναν χωρισμό, κακά τα ψέματα.

Από το “Drivers License” της Olivia Rodrigo στο Sour μέχρι και το νέο άλμπουμ της Adele. Ακόμη και η Taylor Swift κυκλοφόρησε ξανά το τραγούδι του χωρισμού της “All Too Well”, που τώρα διαρκεί 10 λεπτά. Όλα αυτά ήρθαν φέτος, οπότε μπορούμε να πούμε ότι μέσα σε όλα το 2021 είναι η χρονιά του χωρισμού.

Τώρα έρχεται και η Grimes με ένα τραγούδι χωρισμού πιθανότατα για τον πρώην της και πατέρα του παιδιού της, Elon Musk. Αυτό δεν είναι άλλο από το “Player of Games”. 

Σε έναν στίχο αναφέρει: «Σαλπάρεις στην κρύα έκταση του διαστήματος / Ακόμα και η αγάπη δεν μπορούσε να σε κρατήσει στη θέση σου». Τώρα, όταν ακούγεται η λέξη «διάστημα» σκεφτόμαστε αυτόματα είτε τον Musk της SpaceX είτε τον Bezos της Blue Origin.

Ο Musk είναι όμως ο πατέρας του γιου της Grimes και στη συνέχεια την χώρισε, άρα αυτό το τραγούδι είναι μάλλον γι ‘αυτόν. Αναφέρει επίσης ότι είναι ερωτευμένη με τον καλύτερο «παίχτη» αλλά εκείνος είναι ερωτευμένος με το παιχνίδι του.

Ο Elon Musk είναι γνωστός παίκτης, αλλά η πιο πιθανή αναφορά είναι το The Player of Games, ένα βιβλίο του 1988 από τη σειρά «The Culture του Iain M. Banks», στο οποίο οι διαγαλαξιακές πολίτες ζουν σε μια ουτοπία στο διάστημα.

Ένα από τα drone της SpaceX ονομάζεται “Just Read the Instructions”, ενώ ένα άλλο ονομάζεται “Of Course I Still Love You”, τα οποία είναι βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη και εμφανίζονται στο βιβλίο .