H Avril Lavigne επιστρέφει μετά από ένα μικρό διάλειμμα τριών χρόνων, με ένα νέο άλμπουμ, το «Love Sux», 12 κομματιών που παράγεται από την DTA records του Travis Barker. Στον δίσκο συμμετέχουν οι Machine Gun Kelly και Blackbear και είναι σε στοίχους του Mod Sun. Η τελευταία της δισκογραφική δουλειά ήταν το «Head Above Water», το τελευταίο άλμπουμ που κυκλοφόρησε με την Elektra Records.

Η αιώνια έφηβη Avril, που μπορεί να είναι και η Melissa, σύμφωνα με μια θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι η πραγματική Avril έχει πεθάνει και ότι η δισκογραφική την αντικατέστησε με την Melissa, φέρνει ξανά ένα αέρα punk rock και σε γυρνάει στα σχολικά σου χρόνια. Θυμίζει πολύ την Avril του 2002, παρότι τα τελευταία χρόνια το είχε «γυρίσει» στις μπαλάντες, και θα σε κάνει να χτυπηθείς ξανά όπως παλιά.

O Travis Barker είναι ο συμπαραγωγός του άλμπουμ, μαζί με τον John Feldmann και τον Mod Sun. Ο Baker με τον συνεργάτη του στο συγκρότημα του blink-182, Mark Hoppus, συναντιούνται με την Avril στο «All I Wanted». Μάλιστα, ανέβηκε στη σκηνή στο Roxy Theatre στο Δυτικό Χόλιγουντ, μόλις κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ, ο τίτλος του οποίου είναι εμπνευσμένος από τον έρωτα της με τον Mod Sun.

Το pop punk κίνημα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αναβιώνει τα τελευταία χρόνια μέσα από νέους καλλιτέχνες και βέβαια η Avril σαν  πριγκίπισσα του είδους πρέπει να υποστηρίξει τον τίτλο της. Στη συναυλία για τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ, παραβρέθηκαν συνεργάτες και παραγωγοί του άλμπουμ, ο Travis Barker , ο Mod Sun και βέβαια ο Machine Gun Kelly με την Megan Fox.

H ίδια αν και μετά από έναν βαρύ χωρισμό είχε πει ότι θέλει να κάνει ένα διάλειμμα από τους άνδρες, «δύο μέρες αργότερα όλα άλλαξαν» αναφέρει σε συνέντευξη στη People. Η 37χρονη υποψήφια για Grammy τραγουδίστρια γνώρισε τον Mod Sun κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης σύνθεσης τραγουδιών, και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

Η Lavigne συμμετείχε στο single του Mod του 2021 “Flames” και αυτός συνέγραψε και συμμετείχε στην παραγωγή πολλών κομματιών στο νέο της άλμπουμ. Είχε βάλει στόχο να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ χωρισμού πριν ερωτευτεί τον Mod. Ο χωρισμός και το νέο της ειδύλλιο ενέπνευσαν το έβδομο άλμπουμ της, που αναμένεται να κάνει τεράστια επιτυχία.