Κάθε φορά που κάνεις μια αναπόληση του παρελθόντος, χωρίς να το καταλαβαίνεις άμεσα, συμβαίνουν δύο αντικρουόμενα πράγματα. Από τη μία ταξιδεύεις σε μια εποχή που ήσουν πιο νέος. Από την άλλη, αυτή η ανάμνηση σου υπενθυμίζει πόσο έχεις μεγαλώσει, πόσο απέχεις από εκείνη την εποχή που νοσταλγείς και θα ευχόσουν να επέστρεφες. Τα τραγούδια, οι μουσικές, είναι πάντα αυτά με τα οποία έχουμε ενώσει μνήμες και έχουν περαστεί στον σκληρό μας δίσκο πακετάκι. Και οι μυρωδιές, βεβαίως βεβαίως. Η ακοή και η όσφρηση είναι οι αισθήσεις που ανασταίνουν ακόμα και μυαλά που έχουν ηττηθεί από την άνοια ή το Αλτζχάιμερ.

Όσοι έζησαν τα 90s ως έφηβοι και πάνω ηλικιακά, είχαν δηλαδή πλήρη συνείδηση του τι ζούσαν, έχουν ζήσει μια μουσική επανάσταση και τη μετάβαση από την ροκ, τη μέταλ και τη ντίσκο, σε πιο rave, house, electro, beat μελωδίες, σε διεθνές επίπεδο. Και στη χιπ χοπ σαφώς. Αλλά εδώ θα εστιάσουμε στο beat, στο house, στην ηλεκτρονική μουσική, διότι πάντα τα πρώτα τραγούδια που ακούς, σε σημαδεύουν βαθύτερα.

Κι από δω και κάτω, θα δεις 12 τέτοια, 12 κομμάτια που έπαιξαν σε πολλά μπαρ, σε πολλά πάρτι που πήγες, τα χόρεψες, κάποια τα έμαθες απ’ έξω σε κάθε στίχο, σε άλλα ήξερες και ξέρεις μόνο τον τίτλο, άλλα απλά καταλαβαίνεις τη μελωδία τους, αλλά άμα σου πουν τον τίτλο δεν θα ξέρεις αν τα ξέρεις.

12 τραγούδια με τα οποία χόρεψες μέχρι λιποθυμίας

Better of Alone

Ecuador

Be My Lover

Coco Jamboo

Children

It’s My Life

Boom Boom Boom Boom

Everybody’s Free Rozalla

Tonight

Dreams Will Come Alive

Pump up the Jam

What is Love