Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2022 είναι γεγονός και η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord που εκπροσωπεί την χώρα μας είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Παρά τα πολλά φαβορί της φετινής διοργάνωσης, οι στοιχηματικές εταιρίες εντός και εκτός Ελλάδας θέλουν το τραγούδι «Die Together» να προσγειώνεται ψηλά στην κατάταξη, μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Κατά μέσο όρο, η Ελλάδα φαίνεται να λαμβάνει την 8η θέση, σύμφωνα με τα στοιχήματα που παίζουν οι χρήστες. Το Die Together το έγραψε η ίδια η Αμάντα μαζί με τον Bjorn Helgen.

Eurovision 2022 τελικός

Και στην στοιχηματική πλατφόρμα stoiximan.gr η Ελλάδα φαίνεται να κατακτά την 8η θέση στον τελικό της Eurovision 2022.

Το μεγάλο φαβορί για τη νίκη είναι η Ουκρανία, την οποία εκπροσωπούν οι Kalush Orchestra, με το τραγούδι Stefania. Το δεύτερο μεγαλύτερο φαβορί είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον Space Man του Sam Ryder. Την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει η Σουηδία με τη Cornelia Jakobs και το τραγούδι Hold me closer. Πολύ κοντά στα προγνωστικά πάντως βρίσκονται τόσο η Ιταλία με τους Mahmood και Blanco με το τραγούδι Brividi αλλά και η Ισπανία με τη Chanel, και το SloMo. Στην έκτη θέση βρίσκεται και η Πολωνία με τον Ochman και το River.

Δείτε ακόμη: Sam Ryder: Το φαβορί της Eurovision που ξεκίνησε από το Tik Tok

Ο 66ος ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας, ζωντανά από το Τορίνο. Το πρώτο τραγούδι του διαγωνιστικού μέρους θα είναι η συμμετοχή της Τσεχίας, ενώ η Αμάντα θα παρουσιαστεί στην 17η θέση, μετά το Βέλγιο και πριν την Ισλανδία.

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. To φόρεμα της Αμάντας σχεδιάστηκε δια χειρός της Σίλιας Κριθαριώτη, ενώ ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού.

Πως θα δούμε τον μεγάλο τελικό; Θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας ενώ θα είναι διαθέσιμος και διαδικτυακά από το ertnews.gr καθώς και από το ERTFLIX.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Eurovision 2022: «Μας σκότωσε τα αυτιά» – Πόσο δίκιο έχει ο Ανδρέας Μικρούτσικος για την Ανδρομάχη;

Eurovision 2022: Ο εκπρόσωπος του Ισραήλ παντρεύτηκε τον σύντροφό του πριν τον Β’ ημιτελικό

Eurovision: Το τραγούδι της Ιταλίας που θα μπορούσε να είχε «εξαφανίσει» τους Maneskin