Διεξήχθη ο Α’ ημιτελικός του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, με τον παλμό της μουσικής να χτυπάει φέτος στην σκηνή του Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας. Η Ελλάδα, με την Αμάντα Γεωργιάδη πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο και θα διαγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην 15η θέση, ανάμεσα σε 17 χώρες, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού. Η Αμάντα Γεωργιάδη με το Die Together κέρδισε τις εντυπώσεις με την φωνή της, καθώς και με την συνολική σκηνική παρουσία, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Φωκά Ευαγγελινού.

Οι υπόλοιπες χώρες που πέρασαν στον τελικό είναι οι: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία. Έκπληξη αποτέλεσε η συμμετοχή της Αλβανίας, η οποία ήταν ανάμεσα στα φαβορί αλλά τελικά δεν κατάφερε να προχωρήσει παρακάτω.

Σημειώνεται πως το μεγαλύτερο χειροκρότημα στο Pala Olimpico ακούστηκε στη συμμετοχή της Ουκρανίας, όπως ήταν αναμενόμενο. Ακολουθεί ο Β΄ημιτελικός την Πέμπτη, με την Ανδρομάχη να εκπροσωπεί την Κύπρο, διεκδικώντας με το Ela μια θέση στον τελικό.

Δείτε την εμφάνιση της Αμάντας Γεωργιάδη: