Η τελετή απονομής των Grammy 2022 θα γίνει τελικά τον Απρίλιο, καθώς αναβλήθηκε λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Η απονομή των βραβείων θα μεταδοθεί live από το MGM Grand Garden Arena, που χωράει 17.000 άτομα, στο Λας Βέγκας στις 3 Απριλίου, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές και το CBS. Για πρώτη φορά που τα μουσικά βραβεία θα απονεμηθούν στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με τους New York Times.

H τελετή είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 31 Ιανουαρίου, στο Crypto.com του Λος Άντζελες, όπως μετονομάστηκε πρόσφατα η έδρα των Lakers. Ωστόσο, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, οι διοργανωτές αποφάσισαν να μεταθέσουν την απονομή σε άλλη ημερομηνία. Το ίδιο συνέβη και πέρυσι, καθώς μετατέθηκε από τα τέλη Ιανουαρίου στα μέσα Μαρτίου.

Επίσης, πολλές από τις εμφανίσεις καλλιτεχνών ήταν μαγνητοσκοπημένες. Για τα φετινά Grammy, ο Jon Batiste είναι στην κορυφή των υποψηφιοτήτων, καθώς διεκδικεί συνολικά 11 βραβεία. Οι Justin Bieber, Doja Cat και H.E.R. ακολουθούν με οχτώ υποψηφιότητες έκαστος. Η Billie Eilish και η Olivia Rodrigo ακολουθούν με επτά υποψηφιότητες η καθεμία.

Ο Trevor Noah, παρουσιαστής του «The Daily Show» και οικοδεσπότης των Grammy 2021, θα επιστρέψει. Οι ημερομηνίες άλλων επίσημων εκδηλώσεων της Εβδομάδας Grammy, συμπεριλαμβανομένης της Τελετής Πρεμιέρας, της συναυλίας MusiCares Person of the Year (φέτος προς τιμήν της Joni Mitchell) και του Clive Davis Pre-Grammy Gala, θα ανακοινωθούν σύντομα.