Έχει, πολλές φορές, πλάκα να σκέφτεσαι πως θα εξελισσόταν κάτι που συνέβη στο παρελθόν, αν γινόταν σήμερα. Στη μουσική εν προκειμένω, αν ένα τραγούδι που σάρωνε το 2018, φερ’ ειπείν, κυκλοφορούσε σήμερα που κυριαρχεί το TikTok, πόσο πιο επιτυχημένο θα γινόταν; Η απάντηση ίσως να σκιαγραφείται από μια τραγουδίστρια που μαζί με τη Φουρέιρα διαμόρφωσαν τη σύγχρονη pop μουσική στην Ελλάδα.

Η Josephine είναι ένα κορίτσι που πριν 10 χρόνια δεν πιστεύω πως ήταν πολλοί αυτοί που θα πίστευαν τα τωρινά της επιτεύγματα. Όχι γιατί δεν έχει ταλέντο ή κάτι τέτοιο. Αλλά γιατί το είδος της μουσικής της στην Ελλάδα έχει ένα ταβάνι και τότε, το 2014, είχε ακόμα περισσότερο. Η ίδια όμως το έσπρωξε προς τα πάνω, τρύπησε το ταβάνι και συνεχίζει να το τρυπάει από τότε.

Με τα τραγούδια «Μάγια» και «Πες Μου Τι;» που κυκλοφόρησαν το 2018 και το 2019, η Josephine έγινε η πιο viral τραγουδίστρια και με δεδομένο πως κατάφερε να έχει έναν 2ο πλατινένιο δίσκο, αν τυχόν κυκλοφορούσαν σήμερα, θα βλέπαμε να κατακλύζονται τα social media από βίντεο με αυτά τα τραγούδια.

Ω γέγονε γέγονε, η ζωή είναι στο τώρα και σε αυτό που έρχεται και η Josephine έχει πόσα άλλα τραγούδια να ακούγονται στο repeat σε spotify/youtube playlists.

Josephine, η τραγουδίστρια που άλλαξε το στάτους της pop μουσικής έγινε πλατινένια

Μια τραγουδίστρια που η φωνή της σε κερδίζει ακόμα περισσότερο στα live

Στην απονομή της που έγινε το βράδυ της Τετάρτης, είδα μια τόσο ώριμη τραγουδίστρια, μια καλλιτέχνιδα που ξέρει ποια είναι, πού θέλει να φτάσει και πώς θα φτάσει εκεί. Είδα και μια τραγουδίστρια που μόνο αν την ακούσεις live και ακαπέλα, θα καταλάβεις πόσο καλή φωνή έχει. Ίσως οι ηχογραφήσεις των τραγουδιών να μη μπορούν να το αποτυπώσουν αυτό στη σωστή διάσταση.

Η Josephine έβαλε ακόμα μία μεγάλη επιτυχία στο ενεργητικό της, καθώς και το δεύτερο album της καριέρας της, «Τα Καλά Κορίτσια», έγινε πλατινένιο σε πωλήσεις, μετρώντας πάνω από 120 εκατομμύρια stream points και το γιόρτασε σε μία μοναδική βραδιά, με εκλεκτούς καλεσμένους, λάμψη και μουσική.

τραγουδίστρια

Το album «Τα Καλά Κορίτσια», που κυκλοφορεί από την Panik Records στις streaming υπηρεσίες καθώς και σε μορφή CD στα φυσικά σημεία πώλησης δίσκων, αγκαλιάστηκε αμέσως από το κοινό, με τα τραγούδια του να συγκεντρώνουν εκατομμύρια digital streams και YouTube views και να κατακτούν υψηλές θέσεις στο ραδιοφωνικό airplay. Μεταξύ των μεγάλων επιτυχιών του album είναι τα «Μοίρα», «Τα Καλά Κορίτσια», «Καθρέφτη Καθρεφτάκι Μου», «Πυρκαγιά», «Τηλέφωνο», «Μπερδέματα», «Κύμα Μου», «Είσαι Μια Θεά» και το ντουέτο της Josephine με τον Πέτρο Ιακωβίδη, «Γεια Σου».

Αν θέλω να κρατήσω κάτι έξτρα από τη Josephine σε αυτή τη δική της βραδιά, είναι ότι της αρέσει να μοιράζεται, της αρέσει να μην αδικεί κανέναν ξεχνώντας τη συμβολή του. Σε μια δική της βραδιά, ήταν ικανή να δώσει το μικρόφωνο ακόμα και σε μένα για να τραγουδήσω. Όποιος καλλιτέχνης της Panik ήταν στην αίθουσα, δέχτηκε το κάλεσμά της να ανέβει στη σκηνή να τραγουδήσει.

Η Josephine είναι πια μια τραγουδίστρια που γεμίζει τη σκηνή, γεμίζει συνολικά τον χώρο με την παρουσία της και καταφέρνει να κάνει την εξωτερική της εμφάνιση να επισκιάζεται από τη φωνή της, από αυτό που σου εκπέμπουν τα μάτια της και η ψυχή της. Και τη δείχνει, δεν την κρύβει, την βλέπεις την ψυχή της σε κάτι τέτοιες περιστάσεις.