Το «Mr. Morale & The Big Steppers» του Kendrick Lamar έκανε το μεγαλύτερο ντεμπούτο από οποιοδήποτε άλλο άλμπουμ, που κυκλοφόρησε το 2022, μέχρι στιγμής. Είναι το τέταρτο άλμπουμ του καλλιτέχνη που φτάνει στο Νο. 1 στο Billboard 200. Συγκεκριμένα έφτασε τις 295.500 μονάδες ισοδύναμες με άλμπουμ, οι οποίες κερδήθηκαν στις ΗΠΑ μέχρι τις 19 Μαΐου.

Ξεπέρασε το «Un Verano Sin Ti» του Bad Bunny, που κατέχει 274.000 μονάδες ισοδύναμες με άλμπουμ -μονάδα μέτρησης στη μουσική βιομηχανία η οποία καθορίζει την κατανάλωση μουσικής που ισούται με την αγορά ενός αντιγράφου άλμπουμ-. Ο Bad Bunny είχε ξεπεράσει στο παρελθόν το «I Never Liked You» του Future με τις 222.000 μονάδες.

Έτσι, έχει τεθεί νέος υψηλότερος πήχης για το καλύτερο ντεμπούτο του 2022 μέχρι σήμερα. Ο Lamar ισχυρίζεται ότι το ρεκόρ σημαίνει ότι το «Un Verano Sin Ti», είχε μόνο μία εβδομάδα για να κρατήσει τον τίτλο, αφού το «Mr. Morale & The Big Steppers» έκανε το ντεμπούτο του την περασμένη εβδομάδα.

Το άλμπουμ του Lamar, «Damn» του 2017, παρέμεινε τέσσερις εβδομάδες στην κορυφή του Billboard 200. Ο Lamar από τότε είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται. Έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης hip-hop που κέρδισε το βραβείο Pulitzer, κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ για τη συνεισφορά του στο «Black Panther», ίδρυσε μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης, εμφανίστηκε στο Super Bowl και ανακοίνωσε την επικείμενη αποχώρησή του από την TDE.

Το νέο του άλμπουμ έχει πολιτικό και κοινωνικό χαρακτήρα και γράφει για όσα πέρασε τα τελευταία 5 χρόνια. Είχε αποκαλύψει ότι εργαζόταν πάνω σε αυτό το περασμένο καλοκαίρι, κάνοντας μια ανάρτηση στο site «Okloma». Το άλμπουμ είναι το τελευταίο του για την Top Dawg Entertainment.

Τώρα, ετοιμάζεται να κάνει περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία με τους Baby Keem και Tanna Leone ξεκινώντας τον Ιούλιο/ Η περιοδεία του περιλαμβάνει στάσεις στο Rolling Loud Miami και στο Glastonbury.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kendrick Lamar (@kendricklamar)

Ο Kendrick Lamar «τα έβαλε» με δυνατά ονόματα

Τα περισσότερα streams για το 2022 κατέχει βέβαια το νέο άλμπουμ του Lamar, με 343,02 εκατομμύρια on demand streams. Αυτό είναι πίσω από το ορόσημο που είχε η κυκλοφορία του Bad Bunny την περασμένη εβδομάδα. Το «Un Verano Sin Ti» είχε το πλεονέκτημα πέντε παραπάνω κομματιών από το «Mr. Morale & The Big Steppers». Οι αρχικές πωλήσεις των 35.000 προήλθαν αποκλειστικά από πωλήσεις ψηφιακών άλμπουμ, καθώς δεν θα εκδοθεί σε φυσική μορφή μέχρι να κυκλοφορήσει σε CD στις 27 Μαΐου.

Στο top 10 έκανε επίσης δυναμική είσοδο το K- pop συγκρότημα Tomorrow X Together, με το δεύτερο άλμπουμ τους που μπαίνει στο top 10. Πρόκειται για την κυκλοφορία τους με τα υψηλότερα charts μέχρι σήμερα. Το άλμπουμ «Minisode 2: Thursday’s Child» έφτασε στο Νο. 4 με 68.500 ισοδύναμες μονάδες άλμπουμ. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτού του απολογισμού, οι 65.500 μονάδες, προήλθαν μέσω πωλήσεων, έναντι streaming.

Όπως είναι τυπικό με σημαντικούς καλλιτέχνες της K-pop, το άλμπουμ κυκλοφόρησε σε συλλεκτικές συσκευασίες. Σχεδόν όλοι οι θαυμαστές που αγόραζαν το άλμπουμ ήθελαν ένα από αυτά τα φυσικά πακέτα, με τις ψηφιακές λήψεις να φτάνουν μόλις τις 500. Τα on demand streams έφτασαν τα 4,37 εκατομμύρια. Στο Νο. 3, το «I Never Liked You» του Future είχε καλή απόδοση και στην τρίτη του εβδομάδα, με 89.500 μονάδες, ενώ το «Dangerous: The Double Album» του Morgan Wallen κατέβηκε μία θέση στο Νο. 5 και το «Come Home the Kids Miss You» του Jack Harlow έπεσε τρεις θέσεις στο Νο. 6.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Billie Eilish: Τι είναι το σύνδρομο Tourette από το οποίο πάσχει

«Harry’s House»: Το τρίτο άλμπουμ του Styles σε κάνει μια «βουτιά» στα άδυτα της ψυχής και της pop μουσικής

Klavdia: Η νέα μουσική αποκάλυψη κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο Lonely Heart