Κόκκινη παρέλαση στην Crypto.com Arena από τον Sam Smith, την Kim Petras και την matching συνοδεία τους. Οι Sam Smith (αυτοπροσδιορίζεται ως Αυτοί) και η τρανς Kim Petras εμφανίστηκαν στα χθεσινά Grammy Awards με στόχο να μαγνητίσουν τα βλέμματα και το κατάφεραν και στο τέλος της βραδιάς είχαν γράψει ιστορία.

Κυρίως η δεύτερη, αφού η Petras έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που κατακτά βραβείο Grammy, για το ντουέτο της με τους Sam Smith, το Unholy.

Grammy 2023

(Credits: Alberto E. Rodriguez/Getty Images for The Recording Academy)

«Το τραγούδι αυτό υπήρξε ένα τρομερό ταξίδι για μένα. Οι Sam με υποστήριξαν για πολύ. Ήθελαν να παραλάβω εγώ το βραβείο ως η πρώτη τρανς με Grammy. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ όλους τους τρανς θρύλους πριν από μένα, χωρίς αυτούς δε θα ήμουν εδώ. Η φίλη μου η Sophie που πέθανε πριν δύο χρόνια. Σε ευχαριστώ για την έμπνευση που μου έδωσες.

Είμαι περήφανη. Νιώθω ότι πολλοί άνθρωποι είχαν αγνοηθεί και δεν είχαν πάρει ποτέ αυτό που άξιζαν, με βάση την επίδραση που είχαν. Είναι πολύ όμορφο να ειμαι στην ίδια κατηγορία με τόσους καλλιτέχνες που θαυμάζω», δήλωσε η Kim Petras κατά την απονομή της, έχοντας στο πλάι της τους Sam Smith, ενώ έκανε αναφορά στον Wendy Carlos και την Jackie Shane, τα δύο μοναδικά τρανς άτομα που είχαν βρεθεί στο παρελθόν στα Grammy.

O Carlos ήταν το πρώτο τρανς άτομο και πρώτος τρανς άντρας που πήρε βραβείο – 3 για την ακρίβεια – ενώ η Shane έλαβε υποψηφιότητα το 2019, τη χρονιά του θανάτου της, για τη συνολική της πορεία στη soul.

Η Petras βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή του Billboard με το Unholy, αλλά ήταν και συνολικά η πρώτη της είσοδος, ενώ αυτό είναι και το πρώτο πλατινένιο της single.

Με τους Sam Smith, εκτός από το Grammy για Καλύτερο Ποπ Ντουέτο, έδωσαν και το δικό τους σόου επί σκηνής, φέρνοντας κλουβιά και το στοιχείο της φωτιάς, για να δώσουν έναν ξεκάθαρα unholy τόνο, με τους Sam Smith να φοράνε ένα κόκκινο λάτεξ παντελόνι κι ένα καπέλο με διαβολικά κέρατα.