Έγγραφα που διέρρευσαν αποκαλύπτουν ότι η Lady Gaga θα ερμήνευε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, και μάλιστα μέσα σε ένα «περίεργο» σκηνικό. Στα ίδια έγγραφα ήταν γραμμένα και τα αρχικά σχέδια για την τελετή έναρξης.

Η Gaga ήταν έτοιμη να εμφανιστεί εξ αποστάσεως φορώντας το κόκκινο καπέλο του Mario -του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού της Nintendo!-. Στη συνέχεια θα εξαφανιζόταν μέσα στον γνωστό πράσινο σωλήνα, που έπεφτε ο Mario για να μεταφερθεί, και στην συνέχεια θα ξαναεμφανιστεί στην ίδια την αρένα. Το άτομο που θα εμφανιζόταν και θα ντυνόταν σαν την Gaga, είναι μια ιαπωνέζα κωμικός, η Naomi Watanabe.

Το κόλπο του Mario σχετίζεται με την εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, που εξαφανίστηκε κάτω από έναν παρόμοιο σωλήνα στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Τα σχέδια, τα οποία καταρτίστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, αφαίρεσαν κάθε αναφορά στο όνομα της Gaga μέχρι την άνοιξη του 2021.

Στην τελετή έναρξης, μια ομάδα από drones σχημάτισε μια υδρόγειο πάνω από το γήπεδο, μετά την συμμετοχή του John Legend και του Keith Urban στην ερμηνεία των Alejandro Sanz, Angelique Kidjo και της παιδική χορωδίας Suginami για μια κινούμενη εικονική αναπαράσταση των Lennon και Ono’s ‘Imagine’. Η τελετή πάντως έκανε αρκετές αναφορές στα βιντεοπαιχνίδια, με τραγούδια από τα Final Fantasy, Monster Hunter, Dragon Quest, Sonic the Hedgehog και Chrono Trigger. Ωστόσο, σύμφωνα με τα έγγραφα αναμενόταν να ακουστεί μουσική από τα The Legend of Zelda, Pokemon και Super Mario Bros κατά τη διάρκεια της παρέλασης των αθλητών, κάτι που τελικά δεν συνέβη.