Τρεις δεκαετίες μετά, ο μουσικός Andy Stone αποφάσισε να βγει μπροστά και να αποκαλύψει ότι εκείνος έγραψε το «All I Want For Christmas Is You» και μηνύει την Mariah Carey για $20.000.000, για πνευματικά δικαιώματα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έγραψε το τραγούδι το 1989 αλλά δεν είχε ποτέ σκοπό να το δημοσιεύσει. Έτσι, διεκδικεί το μεγάλο αυτό χρηματικό ποσό από την τραγουδίστρια.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1994 και είναι έκτοτε απόλυτα συνυφασμένο με τον εορτασμό των Χριστουγέννων, σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε Δεκέμβριο, παίζει ασταμάτητα παντού.

Η 53χρονη τραγουδίστρια και ο στιχουργός Walter Afanasieff, οι οποίοι ξέραμε πως εκείνοι έγραψαν το τραγούδι, αναφέρονται μέσα στην μηνυτήρια καταγγελία του Stone. Τους κατηγορεί ότι εν γνώσει τους προχώρησαν σε κυκλοφορία του τραγουδιού ενώ ήξεραν ότι η επιθυμία του ήταν να μην δημοσιευτεί ποτέ.

Ο Andy Stone έχει γράψει όντως ένα τραγούδι με το όνομα All I Want For Christmas Is You, το οποίο δημοσίευσε με την μπάντα του Vince Vance and the Valiants. Ωστόσο, έχει διαφορετικούς στίχους και μελωδία από το γνωστό σε όλους μας χριστουγεννιάτικο hit. Επίσης, κυκλοφόρησε το 1989.

Ισχυρίζεται ακόμη ότι εκμεταλλεύτηκαν την δημοτικότητα του πρώτου τραγουδιού για να τραβήξουν την προσοχή από το δεύτερο.

Τέλος, ο Stone υποστηρίζει ότι ήρθε πρώτα σε επαφή με τους δικηγόρους της Mariah αλλά δεν ήρθαν σε καμία συνεννόηση. Η μεριά της Carey αναφέρει ότι υπάρχουν πατέντες για πνευματικά δικαιώματα για το όνομα «All I Want For Christmas Is You» για όχι 2 αλλά 177 τραγούδια. Θα μπορούσε ο υπεύθυνος πίσω από το κάθε από αυτά τα τραγούδια να ισχυριστεί το ίδιο. 

Από την κυκλοφορία του, το All I Want For Christmas Is You της Mariah Carey της έχει αποφέρει περισσότερα από $60.000.000 σε πωλήσεις. Επίσης, όπως είναι αναμενόμενο, έχει ακουστεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο φορές στο Spotify.

Στην αυτοβιογραφία της «The Meaning of Mariah Carey» που κυκλοφόρησε το 2020 η Αμερικανή τραγουδίστρια μιλάει για την σύνθεση του συγκεκριμένου τραγουδιού. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην αρχή δεν είχαμε καν σκοπό να μιλάει για τα Χριστούγεννα».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Η Rosalia στην Σαντορίνη με λεζάντα στα ελληνικά: «Μου αρέσουν οι ντομάτες και οι ελιές» γράφει

Οι 5 μόνες αποδεκτές αντιδράσεις ακούγοντας το νέο άλμπουμ της Ελένης Φουρέιρα

Η Άννα Βίσση παρουσιάζει τη νέα της επιτυχία, «Αίμα» από την Panik Gold.