Ο Bono, παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο podcast, Awards Chatter του Hollywood Reporter, ότι βρίσκει την πλειοψηφία των τραγουδιών των U2 απαίσια. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε αυτή την ομολογουμένως σοκαριστική δήλωση, μιλώντας για το πρόσφατο άλμπουμ τους, το Songs of Innocence, το οποίο εισήχθη πρόσφατα μέσω της Apple, στα iPhones των απανταχού χρηστών.

Παρότι οι U2 θεωρούνταν από τις μεγαλύτερες μπάντες του κόσμου για δεκαετίες, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, αποκάλυψε πως βρίσκει τα περισσότερα τραγούδια τους απαίσια.

«Ήμουν στο αυτοκίνητο όταν ένα από τα κομμάτια μας έπαιξε στο ραδιόφωνο και πραγματικά ντράπηκα». Ωστόσο πρόσθεσε πως υπάρχουν ακόμα κάποιες αξιόλογες επιτυχίες στη δισκογραφία τους. «Αυτό που μπορώ να ακούσω περισσότερο είναι το ‘Miss Sarajevo’ με τον Luciano Pavarotti. Ειλικρινά, τα υπόλοιπα τραγούδια μας με κάνουν να αισθάνομαι λίγο άβολα», πρόσθεσε, παραδεχόμενος ότι είναι περήφανος για το κομμάτι τους “Vertigo”.

Rolling Stones: Χαμένα πλάνα τους από το φεστιβάλ στο Altamont ήρθαν στο φως της δημοσιότητας

Ο Bono, δεν μετανιώνει μόνο για την επιλογή τραγουδιών των U2, αλλά δηλώνει πως εναντιωνόταν σθεναρά στο όνομα της μπάντας, όταν το άκουσε για πρώτη φορά. Εν τέλει, ο πρώτος τους μάνατζερ, Paul McGuinness, έπεισε τον γνωστό τραγουδιστή να το κρατήσουν, αποκαλώντας το υπέροχο και επιμένοντας πως θα έδειχνε ωραίο σε μπλουζάκι- ένα γράμμα και ένας αριθμός.

Από ότι φαίνεται ωστόσο, το όνομα δεν του αρέσει μέχρι και σήμερα. «Όχι, δεν μου αρέσει το όνομα. Δεν μου αρέσει το όνομα μέχρι σήμερα. Πιστεύω πως το όνομα U2, βρίσκεται στο όριο της ντροπής και ίσως αυτό να είναι που με χαρακτηρίζει καλλιτεχνικά – ξέρεις, οριακά ντροπιαστικός»

Ο Bono δεν δείχνει να μετανιώνει μόνο για την μουσική της μπάντας του αλλά και για τις ίδιες τις τραγουδιστικές του ικανότητες. «Έγινα τραγουδιστής μόλις πρόσφατα». Αναπόλησε μάλιστα μια στιγμή που ο Robert Palmer, είπε στον μπασίστα των U2 «Θεέ μου, θα πεις ποτέ στον τραγουδιστή σας να χαμηλώσει λίγο τον τόνο του; Θα έκανε χάρη στον εαυτό του, αλλά και σε όλους εμάς που είμαστε αναγκασμένοι να τον ακούμε».

Αφού συμφώνησε με τον τότε ισχυρισμό του Palmer, ολοκλήρωσε λέγοντας: «Δεν σκεφτόμουν ξεκάθαρα. Δεν σκεφτόμουν το πώς θα τραγουδήσω. Δεν με ένοιαζε καν να αλλάξω νότες. Αλήθεια, αλλάζαμε ποτέ νότες;»

Πηγή: Vanity Fair