Η Ελένη Φουρέιρα έκανε αυτό που περίμενε πολύ καιρό. Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ και μέσα σε 12 τραγούδια μπορείς να καταλάβεις ότι μιλάμε για την μεγαλύτερη ντίβα και superstar της ελληνικής μουσικής αυτή τη στιγμή και τα τελευταία χρόνια. Και το άλμπουμ της είναι η μουσική αποτύπωση αυτού του στοιχείου. Έχοντας γνώριμους ήχους για τη μουσική της πορεία, αλλά και πιο πειραματικές συνθέσεις, με το στοιχείο του τρολ (όπως το Poli-Ploki, δηλαδή ο τίτλος του άλμπουμ), η Φουρέιρα οδηγεί τον ακροατή σε συγκεκριμένες αντιδράσεις.

Αφού τα 8 από τα 12 τραγούδια του άλμπουμ της – δηλαδή εκτός από τα 4 που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 2 χρόνια και έχουν ακουστεί – έπαιξαν από 2-3 φορές άμα τη κυκλοφορία τους, μπορούμε να συνοψίσουμε τις μόνες λογικές και αποδεκτές αντιδράσεις, που θα μπορούσαν να είναι και μια ακολουθία σκέψεων και απόγνωσης, στα κάτωθι:

ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΙΑ ΡΕ ΕΛΕΝΗ

Αυτή είναι μια default αντίδραση, πριν καν ακούσεις όλο το άλμπουμ. Απλά σταμάτα ρε Ελένη. Μετά ακούς το Ξέρεις Η Ελένη, για κάποιο λόγο τραγουδάς το «η μικρή Ελένη κάθεται και κλαίει» και αρχίζουν οι συνάδελφοι στη δουλειά να ανησυχούν για σένα. Είσαι σε παρουσίαση power point σε μίτινγκ; Ξέρεις η Ελένη. Φτιάχνεις ένα ρημαδιασμένο excel με το report Μαΐου; Ξέρεις η Ελένη. Και μετά σκέφτεσαι ότι θα ταίριαζε πολύ το τραγούδι σε κάποιο horror με κοριτσάκι-δαίμονα ή με κούκλα. Ή θα μπορούσε να παίζει στο Squid Game και να το τραγουδάει η γιγάντια κούκλα στην πρώτη δοκιμασία.

ΟΛΟ  ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ «ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΠΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΩ, ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΜΙΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ»

Είσαι έτοιμος να ξαπλώσεις στο κρεβάτι. Βγάζεις παντόφλες, πίνεις το νεράκι σου,, ξαπλώνεις τανάσκελο και πιστεύεις ότι θα ξεραθείς. Αμ δε…Ο εγκέφαλος σου ήδη έχει αρχίσει να παίζει playlist με ένα μόνο τραγούδι, το El Telefone. Οπότε περνάς μιάμιση ώρα τραγουδώντας «Δεν αντέχω πια, πρέπει να σε δω, σήκωσέ το πια το τηλέφωνο», επιχειρώντας να πεις και τίποτα αραβικά, αλλά τελικά μπερδεύεις τη γλώσσα σου και σηκώνεσαι απότομα για να μην πνιγείς.

ΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΛΥΠΑΣΑΙ..;

Όντας πια στο ανώτατο όριο απελπισίας, απευθύνεσαι σε μια υποθετική Φουρέιρα, φωνάζοντας της «Πες το». Και την επόμενη μέρα αποφασίζεις να κάνεις ζυμαρικά με πέστο βασιλικού.

ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΛΥ-ΠΛΟΚΗ

Κάπου εκεί σου χτυπάει την πόρτα η ψυχασθένεια, οπότε αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι είσαι κι εσύ πολύπλοκη σαν τη Φουρέιρα και ψάχνεις να πάρεις μια ηλεκτρική σκούπα για να το ζήσεις βραδιάτικο στο τέρμα.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΑΠ΄ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΡΕ ΦΟΥΡΕΙΡΑ

Κι ενώ το μυαλό έχει πάρει ήδη την παράκαμψη για το τρελάδικο, επανέρχεσαι στην αντίληψη της απελπισίας και τραγουδάς μαζί με την Ελένη «Όχιιι, δε θέλωωωω». Και αποφασίζεις να παραδοθείς στη σαγήνη της, στον πειρασμό και της λες «Η αμαρτία θέλει εσένα» Ελένη. Και καταλήγεις να έχεις περάσει ένα Σαββατοκύριακο χωρίς να δεις Netflix, απορρίπτοντας προτάσεις για εξόδους από φίλους γιατί έχεις πολλές «δουλειές», την εξής μία: να ακούς ακατάπαυστα Φουρέιρα γιατί είναι αδύνατον να μην υποταχθείς στη φωνή της.

Άκουσε το άλμπουμ της εδώ.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

H Puma και η Ελένη Φουρέιρα μπαίνουν στον ίδιο…ρυθμό

Ελένη Φουρέιρα: Άλλη μια διάκριση – Η πρώτη Ελληνίδα που φωτογραφίζεται στο φημισμένο V Magazine

Ελένη Φουρέιρα: Μία Μόνα Λίζα πάνω της – Το αποκαλυπτικό outfit που επέλεξε για τα γενέθλιά της