Λίγες μέρες πριν το ροκ πανηγύρι που θα διεξάγουν παρέα με την αγαπημένη τους μπάντα Mavile στο θρυλικό Temple, τα τρία αγόρια που αποτελούν τους Jacks Full εξηγούν πώς γεννήθηκε ο έρωτάς τους (και τα σημάδια τους!) για την μουσική, τι πιστεύουν για την τραπ (περίπου) και πώς είναι να κάνουν πρόβες και παρέα.

Βάλτε μια μπύρα και απολαύστε την συνέντευξη που παραχώρησαν στο Nitro μέχρι να συναντηθούμε μαζί τους στην πολυαναμενόμενη συναυλία τους, στις 12 Μάη.

Πώς γεννήθηκαν οι Jacks Full και τι σημαίνει το όνομά τους;

ΝΙΚΟΣ:  Με τον Μιχάλη και τον Βαγγέλη γνωριζόμαστε από τα σχολικά μας χρόνια αν και τότε παίζαμε όλοι σε διαφορετικές μπάντες. Στην πορεία η αγάπη μας για την μουσική και πολύ καλή  παρέα που ούτως ή άλλως κάναμε, αλλά και ένας κοινός στόχος όσον αφορά το πού θα θέλαμε να πάμε σαν μουσικοί, μας έφερε μαζί και δημιουργήθηκαν οι Jacks Full. Η ιδέα για το όνομα ήταν του Βαγγέλη και σημαίνει “φουλ του βαλέ “ στους όρους του πόκερ. Το σκεπτικό ήταν ότι αποτελείται από 3 βαλέδες και ότι οι βαλέδες (jack) είναι κάτι σαν γελωτοποιοί όποτε και ταυτιστήκαμε!

Περιγράψτε μου μια ιεροτελεστία πρόβας: πού γίνεται, πόσες ώρες μπορεί να διαρκέσει, πού βγαίνετε μετά.

Ευτυχώς είμαστε από τους τυχερούς που για αρκετά πλέον χρόνια έχουμε τον δικό μας χώρο,  όπου και προβάρουμε. Έχουμε στημένα τα μηχανήματα και τα όργανα μας εκεί μόνιμα stand by για πρόβα. Αυτό μας δίνει ιδιαίτερη άνεση στο να μπορούμε να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο χωρίς να είμαστε με το ρολόι στο χέρι. Αν δείτε το videoclip του Blue, θα καταλάβετε πώς είναι το προβάδικο μας, είναι όλο γυρισμένο εκεί.

 

Πολλές φορές μαζεύονται ο Νίκος με τον Μιχάλη για να δουν φωνές ή κάποιες πρωταρχικές ιδέες κομματιών ή αντίστοιχα όταν είμαστε και οι 3 μαζί δουλεύουμε σε πιο δομικά και συνθετικά μέρη κομματιών. Το “δέσιμο” που κυνηγάνε όλες οι μπάντες στο παίξιμο τους σίγουρα απαιτεί να έχεις γράψει χιλιόμετρα στο κοντέρ και εμείς έχουμε αφιερώσει πολλές ώρες. Αν ρωτήσετε τον Νίκο σίγουρα δεν είναι αρκετές, αλλά πέρα από την πλάκα μια τυπική πρόβα θα κρατήσει 3 με 4 ώρες σίγουρα. Μετά συνηθως θα παίξουν τα καθιερωμενα πλέον μπυράκια στο κεντρο ή ανάλογα με την κούραση στο προβάδικο για συζήτηση μελλοντικών κινήσεων της μπάντας.

Ποια είναι μια βασική σας διαφωνία σε σχέση με την μουσική σας; Κάτι στο οποίο ο καθένας να έχει μια διαφορετική άποψη;

Σαν γενική προσέγγιση και αισθητική στη μουσική έχουμε πολλά κοινά, γι’αυτό άλλωστε παίζουμε και τόσα χρόνια μαζί. Τώρα, οι διαφωνίες μπορεί να είναι πολλές, όπως είναι φυσικό, αλλά έχουν δημιουργικό χαρακτήρα. Μια βασική μας διαφωνία, ειδικά όταν είμαστε σε περίοδο σύνθεσης νέων κομματιών, είναι όσον αφορά στις δομές ή στο πόσο “περίπλοκο” μπορεί να γίνει ένα κομμάτι όπως επίσης και στο feel του. Αν η κατεύθυνση του δηλαδή “ξεφεύγει” και αρχίζει και γεμίζει με αλλαγές ή διαφορετικά μέρη. Είναι περίεργο πώς ο καθένας μας το βλέπει από διαφορετική γωνία, αλλά ταυτόχρονα όταν οι τρεις απόψεις συνδυάζονται μαζί, το αποτέλεσμα συνήθως είναι ωραίο.

Τι θα αντέχατε πιο εύκολα; Μια νύχτα σε σκυλάδικο ή σε κλαμπ όπου λαμβάνει χώρα ένα τραπ πάρτυ;

ΒΑΓΓΕΛΗΣ : Με έχασες στη λέξη σκυλάδικο. Οτιδήποτε εκτός από σκυλάδικο! Ξεκάθαρα σε κλαμπ θα άντεχα πιο εύκολα.

ΜΙΧΑΛΗΣ: Θα προτιμήσω μπουζούκια που τουλάχιστον οι στιχοι τους και η μουσική τους είναι πολύ πιο ειλικρινής από την νοοτροπία του φλεξ που επικρατεί στην τραπ.

ΝΙΚΟΣ: Σιγουρα  σαν έξοδο την βρίσκω καλύτερα σε ένα κλαμπ. Παρόλα αυτά, σίγουρα όχι τραπ όποτε και εγώ μάλλον σε σκυλάδικο θα κατέληγα.

Jacks Full

Τι θα δούμε στο Temple και τι σας ενώνει με την άλλη μπάντα, τους Mavile;

Με τόση καραντίνα που έχουμε φάει και τόσον καιρό που έχουμε να παίξουμε σε σκηνή, προβλέπεται να γίνει πανηγύρι στο Temple. Έχουμε πολύ όρεξη να παίξουμε και θέλουμε να παρουσιάσουμε και ορισμένα από τα καινούρια κομμάτια που δουλεύουμε τον τελευταίο καιρό από τον επερχόμενο τρίτο δίσκο μας.

Οι Mavile αντίστοιχα είναι μια φοβερή μπάντα με πολύ ωραίες μουσικές και άποψη. Προσπαθούν όπως και εμείς να εκφραστούν και να βγάλουν την μουσική τους ταυτότητα προς τα έξω χωρίς να μπαίνουν σε “κουτιά”. Γι’αυτό ταιριάζουμε και θέλαμε να οργανώσουμε μαζί αυτό το live που σας εγγυόμαστε ότι θα γίνει χαμός. Άξιοι αναφοράς και οι New city temples που ανοίγουν το event.

Ποιες άλλες εγχώριες μπάντες αγαπάτε και ακούτε;

Κάθε χρόνος που περνάει είναι και καλύτερος για τις ελληνικές μπάντες. Πραγματικά ακούμε φοβερές δουλειές και βλέπουμε πολύ ωραία lives από τις εγχώριες μπάντες. Τα ονόματα πλέον είναι πολλά και αξίζουν πολλά μπράβο για αυτά που έχουν καταφέρει. Σιγουρα οι Mavile, Planet of Zeus, 1000 Mods, Whereswilder, Bombing the Avenue, We own the sky, Deaf Radio , Void Droid είναι πάρα πολλές. Θα μπορούσαμε να γράψουμε μια σελίδα γεμάτη.

Πώς βλέπετε την μπάντα σας σε πέντε χρόνια από σήμερα;

Αν όλα πάνε καλά, 1-2 δίσκους ακόμα και αρκετές περιοδείες εγχώριες και κυρίως Ευρώπη. Πιστεύουμε πως οι live εμφανίσεις είναι η δύναμη μας, αλλά και οι πιο ωραίες στιγμές που έχουμε μοιραστεί σαν μπάντα.

Ποια ήταν η καλύτερή σας συναυλία ως Jacks Full και ποια συναυλία άλλου καλλιτέχνη θυμάται καθένας σας πως τον έχει καθορίσει;

Η πιο ψαρωτική για μας ήταν στο Rockwave 2018! Το να είσαι backstage δίπλα με Saxon, Judas Priest, Accept και μετά να βγαίνεις να παίζεις στην ίδια σκηνή είναι αρκετά σουρεάλ. Αλλά, η καλύτερη μας συναυλία σαν σύνολο ήταν το release του δευτερου δίσκου μας Whatever, τον Δεκέμβριο του 2019 στο Temple. Εκεί τα είχαμε όλα, τρελαμένο κόσμο, μεγάλη σκηνή, μεγάλο σετ με guests, ο κακός χαμός. Επομένως, επειδή το Temple φαίνεται να μας ταιριάζει κάτι αντίστοιχο ετοιμάζουμε και τώρα.

Jacks Full

ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Τη συναυλία που θυμάμαι χαρακτηριστικά και σίγουρα πιστεύω ότι με έχει καθορίσει είναι οι Metallica στο Rockwave του 2007. Μπήκαμε με τον Μιχάλη πρώτοι μέσα στη Μαλακάσα στις 12 το μεσημέρι και για μια εβδομάδα μετά είχαμε σημάδια από το κάγκελο στις πρώτες σειρές της αρένας.

ΜΙΧΑΛΗΣ : Αγαπημενη συναυλία, μιας και είμαι φανατικός των Metallica,το live τους στην Μαλακάσα στους big four, μαζί με Megadeth, Anthrax, Slayer.Σχεδον όλοι οι παιδικοί μου ήρωες μαζεμένοι σε ένα live και ένας Hetfield λες και ήταν 30 χρόνων στην σκηνή .

ΝΙΚΟΣ : Θα πρέπει να πω την πρώτη συναυλία που είδα στην ζωή μου στα 13 μου και μου έβαλε και το μικρόβιο να αρχίσω να την ψάχνω με το ροκ, και αυτή ήταν των Socrates στο θεατρο Πετρας .

Ροκ και Ελλάδα, μια δύσκολη σχέση, λόγω και της γλώσσας, αλλά όχι μόνο. Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με αυτό;

Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι δεν έχει την δυνατότητα να στηρίξει σοβαρά οικονομικά  σκηνές και μουσικούς πέρα απ’ τα πιο “δημοφιλή” είδη. Ας πούμε, ένας μπουζουκτσής έχει πολύ περισσότερες απολαβές και ευκαιρίες για δουλειά από,ας πούμε, έναν ροκ κιθαρίστα. Από την άλλη, στην Ελλάδα έφταναν πάντα πολλές μουσικές επιρροές και είδη και αυτό φαίνεται στο επίπεδο των μουσικών της που είναι αρκετά υψηλό και παιχτικά και συνθετικά.

Οπότε, είναι βασικό για κάθε ροκ μπάντα να κάνει περιοδείες τις οποίες θα πρέπει να τις οργανώνει μόνη της στοχεύοντας αρκετά στο εξωτερικό.Γενικά, πιστεύουμε στο μέλλον της Ελληνικής σκηνής στο ευρύτερο χώρο της rock. Τώρα, όσον αφορά στη γλώσσα είναι τελείως υποκειμενικό, αλλά θεωρούμε ότι ακούγεται καλύτερα στα αγγλικά παρά στα ελληνικά, έτσι και οι δικοί μας στίχοι είναι όλοι αγγλικοί.

Ποιες ελληνικές πόλεις ή χωριά θα περιελάμβανε μια ονειρική για εσάς, καλοκαιρινή περιοδεία;

Κυριολεκτικά όπου έχει ρεύμα θα παίζαμε. Όλα μας τα lives εκτός Αθήνας ήταν πολύ ωραία και ο κόσμος πολύ ανοιχτός και ορεξάτος να ακούσει. Αν μιλάμε για καλοκαίρι σίγουρα θα προτιμούσαμε τα ανοιχτά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, αλλά δε θα τα χαλάσουμε εκεί. Είπαμε, όπου έχει ρεύμα και κόσμο που γουστάρει να ακούσει!

To fb τους: www.facebook.com/JacksFullBand

Το event: www.facebook.com/events/

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ο Στέφανος Κορωναίος θέλει να ξανακάνει την όπερα λαϊκό είδος

Unlimited Love: Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος των Red Hot Chili Peppers – «Ηχηρή» η επιστροφή Frusciante

Από τον πρώτο δίσκο, στο X-Factor: Για τον Silot η ποπ είναι μια performance