Ότι η Panik Entertainment βαδίζει σταθερά σε ένα μονοπάτι κυριαρχίας στον τομέα της ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να είσαι πολύ χωμένος μέσα στα πράγματα για να το δεις. Διαθέτει ένα ρόστερ καλλιτεχνών που πιάνει τους 160, προσφάτως έβαλε στο line up και τον Μαζωνάκη, έχει επεκταθεί στις τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές, μεγαλώνει. Με το Panik Concert που έκανε πρώτα το 2021 για τα 10 χρόνια και επανέφερε φέτος, δείχνει πως θέλει να γίνει ένας μουσικός θεσμός αντίστοιχος με τα Mad Awards, αλλά σε ακόμα μεγαλύτερο level.
Δεν το γράφω γνωρίζοντας κάτι ή έχοντας μιλήσει με κάποιον, αλλά τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια όταν βλέπεις ένα Panik Concert όπου συνέρχονται τα μεγαλύτερα μουσικά ονόματα της Ελλάδας, όπου κάνουν γκεστ σπουδαίοι καλλιτέχνες από άλλες δισκογραφικές κι όπου βλέπουμε επανεκτελέσεις τραγουδιών και συνεργασίες όπως ακριβώς συμβαίνει και τα Mad;
Το χθεσινό Panik Concert by opaponline.gr που θα αναμεταδοθεί από το MEGA στις 21/10, ήταν σαφώς πιο ώριμο σε σχέση με αυτό του 2021, με περισσότερη γνώση από την ίδια την εταιρεία ως προς το πώς να το διοργανώσει και είχε μια άψογη ροή σε επίπεδο αλληλουχίας καλλιτεχνών. Είχε πολλές στιγμές κορύφωσης, στιγμές που ηρεμούσαν τα πράγματα και ίσως το μόνο που δεν ταίριαζε, ήταν το καθιστό.
Γιατί μπορεί το κόνσεπτ να έχει μια πιο οπερατική διάσταση, με αρκετούς πειραματισμούς σε επιτυχημένα τραγούδια, αλλά ήταν εμφανές πως το κοινό ήθελε να σηκωθεί και να τραγουδήσει μαζί με τους καλλιτέχνες, να παρασυρθεί από αυτούς. Κάτι που στο καθιστό δημιουργούσε μια αμφιβολία: να σηκωθώ ή να μη σηκωθώ;
Εικάζω όμως ότι όσο εξελίσσεται η οργάνωση κι όσο μεγαλώνει, τόσο και κάποια πράγματα θα έρχονται από μόνα τους, όπως ο χώρος για όρθιους που θα είναι σίγουρα ασφυκτικά γεμάτος.
Και συμβολικά, αυτό το concert ήταν σαν να ολοκληρωνόταν ένας κύκλος για να αρχίσει ένας άλλος. Μια Panik που συστήθηκε το 2011 με το ντουέτο της Demy με τον Μηδενιστή, είχε ως final act στη σκηνή τη Δέσποινα Βανδή με τους Kings, στην ένωση της λαϊκής ποπ με την σύγχρονη εκδοχή της hip pop, την trap.
Το επόμενο στάδιο έχει για το brand αυτό που οραματίζονται οι ιδιοκτήτες της από καιρό, δηλαδή να είναι η Panik η μεγαλύτερη ομπρέλα διασκέδασης της χώρας, συνώνυμο της πραγματοποίησης των ονείρων καλλιτεχνών και αυτή που θα ανοίγει δρόμους διεθνούς μεγέθους στους τραγουδιστές.
Τι είδαμε στο Panik Concert
Στη σκηνή του Panik Concert στο κτήριο Ελληνικός Κόσμος, ανέβηκαν 35 καλλιτέχνες από τη μεγάλη μουσική οικογένεια της Panik, οι οποίοι ερμήνευσαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς, συνοδευόμενοι από 40μελή ορχήστρα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παναγιώτη Μπρακούλια, ενώ δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, με την παρουσίαση αγαπημένων τραγουδιών σε ντουέτα – έκπληξη.
Τα acts (με σειρά παρουσίασης):
Foxy Lee – «Luv You»
Δήμος Αναστασιάδης – «Σ’ Αγαπάω Ακόμα»
Klavdia – «Lonely Heart»
Θοδωρής Φέρρης – «Αυτό Που Ήθελα» & «Φταίω Κι Εγώ»
Evangelia – «Πάλι»
Ηλίας Βρεττός – «Σε Κάποιο Μήνυμα»
Josephine – «Είσαι Μια Θεά» & «Μπερδέματα»
Stan – «Λίγο»
Νίκος Απέργης & Μαλού – «Πόσο Πόσο»
Κωνσταντίνος Αργυρός – «Αφού Σε Βρήκα Δε Σ’ Αφήνω» & «Ελπίδα»
ZAF – «Πες»
Thug Slime & FY & Τάνια Μπρεάζου – «Μέσα Σου»
FY & Kings – «Macarena»
Αντώνης Ρέμος – «Να Ξαναμετρήσω» & «Πόσο Θέλω» με Mente Fuerte
Andrew Lambrou – «Break Α Broken Heart» με Klavdia
Αφιέρωμα στην Ελεάνα Βραχάλη: Πέγκυ Ζήνα – «Ανατροπή», «Τρέξε», «Είμαι Εδώ», «Ρώτησα»
Αναστάσιος Ράμμος – «Για Μένα Βράδιασε»
Ήβη Αδάμου – «Ρίξε Με»
Λένα Ζευγαρά – «Ας Τα Λέμε Καλά»
Ελένη Φουρέιρα – «Κόλλημα» & «El Telephone» με FY και Mente Fuerte
Γιώργος Λιβάνης – «Σεντόνι»
Έλλη Κοκκίνου – «Μου ‘Χει Στοιχήσει» & «Θέλω Τόσα Να Σου Πω» με Νίκο Απέργη
Κατερίνα Λιόλιου – «Η Δική Μου Η Τρέλα» με Στέλιο & Άγγελο Διονυσίου
Καίτη Γαρμπή – «Ασφαλώς Και Μπορώ» & «Χαμένα» με Κωνσταντίνο Αργυρό
Πέτρος Ιακωβίδης – «Σήκωσε Το Τηλεφώνo» & «Αχ Καρδούλα Μου» με Evangelia
Χριστίνα Σάλτη – «Παράλληλη Αγάπη»
Δέσποινα Βανδή – «Ένα Τσιγάρο Διαδρομή», «Η Γη Και Η Σελήνη» με Josephine & «Ya Habibi» με Kings