Ήταν πριν από έναν χρόνο και κάτι, όταν ανακοινωνόταν πως θα έρθουν οι Coldplay για 2 συναυλίες στην Αθήνα. Από τη στιγμή της ανακοίνωσης μέχρι και τη συναυλία, μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον στο συναυλιακό καλοκαίρι του 2024. Για το 2025, έχουμε ήδη νικητή, με το Ejekt Festival να ανακοινώνει πριν λίγη ώρα πως θα έρθουν στην Αθήνα, στην Πλατεία Νερού, οι Green Day, μια από τις πιο θρυλικές πανκ ροκ μπάντες των ΗΠΑ και της παγκόσμιας μουσικής.

Πριν καν προλάβουμε να γεμίσουμε μπαταρίες, να κοπάσουμε από τόσα που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2024 σε επίπεδο συναυλιών και events, η συναυλία των Green Day ήδη μας φωνάζει ωσάν άλλη Σειρήνα και η τσέπη μας έχει αρχίσει ήδη να ετοιμάζεται για εκκένωση.

Στις 6 Ιουλίου του 2025 θα έρθουν στην Αθήνα οι Green Day και η προπώληση ξεκινάει από την Τετάρτη 16/10, δηλαδή από μεθαύριο, όπως ανακοίνωσε μέσω Instagram το φεστιβάλ.

Ήδη ο ενθουσιασμός στη συγκεκριμένη ανάρτηση είναι τεράστιος και προετοιμαζόμαστε όλοι μας για να ακούσουμε επιτέλους από κοντά τον Μπίλι Τζόελ και τη μπάντα του, σε μια συναυλία που αναμένεται να γραφτεί κι αυτή στα κιτάπια της συναυλιακής ιστορίας της Αθήνας.

Basket Case, Wake Me Up When September Ends, 21 Guns, American, Good Riddance, Boulevard of Broken Dream, Holiday, When I Come Around είναι μερικές από τις κομματάρες που θα ακούσουμε στη συναυλία και θα χτυπηθούμε αλύπητα.

Οι Green Day ξεκίνησαν το 1987 την μουσική τους διαδρομή και έχουν κυκλοφορήσει 14 άλμπουμ σε αυτά τα 34 χρόνια, με το American Idiot να ξεχωρίζει, με το Dookie και το Insomniac να είναι επίσης πολύ δυνατά τους και από τα πιο επιτυχημένα.

Συνολικά, τα άλμπουμ τους έχουν πάνω από 75 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, ενώ έχουν κερδίσει 96 βραβεία, ανάμεσά τους 5 Grammy, 12 MTV Awards στις ΗΠΑ, 5 στην Ευρώπη και 3 American Music Awards.

* Φωτογραφία: Rich Polk/Penske Media via Getty Images