Ο μπασίστας των «Pulp», Steve Mackey, πέθανε σε ηλικία 56 ετών, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του την Πέμπτη (02/03). Ο μουσικός από το Σέφιλντ έπαιξε σε επιτυχίες όπως τα Common People, Disco 2000 και Lipgloss, αφού εντάχθηκε στους Pulp το 1989.

Η σύζυγός του, Katie, δημοσίευσε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο τους τελευταίους τρεις μήνες με μια αδιευκρίνιστη ασθένεια. «Είμαστε σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι που αποχαιρετήσαμε τον λαμπρό, όμορφο σύζυγό μου. Ο Steve ήταν ο πιο ταλαντούχος άνθρωπος που γνώριζα, ένας εξαιρετικός μουσικός, παραγωγός, φωτογράφος και κινηματογραφιστής» ανέφερε η ίδια μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το BBC.

Επισημαίνεται ότι ο Steve Mackey εντάχθηκε στους «Pulp» το 1989, συμβάλλοντας για πρώτη φορά στο τρίτο άλμπουμ τους με τίτλο «Separations». Συνέχισε να παίζει σε όλα τα επόμενα άλμπουμ τους, συμπεριλαμβανομένων των «Different Class» και «His ‘n’ Hers», τα οποία θεωρούνται κορυφαία σημεία της Britpop σκηνής των μέσων της δεκαετίας του ’90.