Οι The Cure επιστρέφουν μετά από 16 ολόκληρα χρόνια με καινούργιο τραγούδι με τίτλο Alone, που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη (26/9).

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα της μπάντας, δημοσιεύεται απόσπασμα του τραγουδιού.

Το Alone είναι μια συμφωνική μπαλάντα και αρχίζει με τον στίχο: «Αυτό είναι το τέλος κάθε τραγουδιού που τραγουδάμε / η φωτιά έσβησε σε στάχτες, τα αστέρια ξεθωριάζουν με δάκρυα».

Η πρεμιέρα του τραγουδιού θα γίνει στην εκπομπή της Μέρι Αν Χόμπς Hobbs στο BBC Radio 6 Music, που θα μεταδοθεί το μεσημέρι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό το τραγούδι σηματοδοτεί το τέλος μιας από τις πιο πολυαναμενόμενες επιστροφές στη ροκ σκηνή, την οποία οι The Cure υπαινίσσονται εδώ και αρκετά χρόνια.

τραγούδι

Το τελευταίο τους άλμπουμ ήταν το 4:13 Dream το 2008, έπειτα ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Σμιθ είχε πει πως προετοιμαζόταν ένα αδελφικό άλμπουμ, με τίτλο 4:14 Scream, που θα κυκλοφορούσε το 2014, αλλά τελικά ακυρώθηκε.

«Δεν έχω γράψει σχεδόν καθόλου στίχους από τότε. Νομίζω ότι υπάρχει ένα όριο στο πόσες φορές μπορείς να τραγουδήσεις τα ίδια συναισθήματα. Προσπάθησα να γράψω τραγούδια για κάτι άλλο εκτός από το πώς ένιωθα, αλλά ήταν ξηρά, διανοητικά, και αυτό δεν είμαι εγώ», είχε πει σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian.

Ωστόσο, στην ίδια συνέντευξη, εν μέρει εμπνευσμένος από το φεστιβάλ Meltdown που είχε επιμεληθεί, δήλωσε ότι η μπάντα ήταν αποφασισμένη να επιστρέψει στο στούντιο. Οι συνεδρίες που ακολούθησαν το 2019 παρήγαγαν τεράστιο όγκο μουσικής, σύμφωνα με τον Σμιθ.

«Τα τραγούδια έχουν διάρκεια 10 ή 12 λεπτά. Ηχογραφήσαμε 19 τραγούδια», είπε στο Rolling Stone.

«Απλώς παίζαμε μουσική για τρεις εβδομάδες. Και είναι υπέροχο. Το λένε όλοι, αλλά είναι πραγματικά καταπληκτικό. Είναι τόσο σκοτεινό. Είναι απίστευτα έντονο».

Οι λεπτομέρειες παρέμειναν σιωπηλές μέχρι το 2022, όταν ο Σμιθ ανακοίνωσε ότι το άλμπουμ είχε τον τίτλο Songs of a Lost World. Αν και το άλμπουμ δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, φαίνεται πως ο τίτλος παραμένει αμετάβλητος.

Εκτός από μυστηριώδεις κάρτες που εστάλησαν σε λίγους επιλεγμένους, αναρτήθηκε μια αφίσα έξω από μια παμπ στην πατρίδα της μπάντας, στο Κρόλεϊ, με τις λέξεις Songs of a Lost World και την ημερομηνία 1 Νοεμβρίου 2024 με ρωμαϊκούς αριθμούς – πιθανότατα η ημερομηνία κυκλοφορίας.

Με πλούσια δισκογραφία που εκτείνεται από το νευρικό ποπ της κιθάρας έως την νεο-γοτθική μεγαλοπρέπεια, οι The Cure έχουν διατηρήσει ένα τεράστιο κοινό, συμπεριλαμβανομένων νέων θαυμαστών. Έχουν πάνω από 17 εκατομμύρια ακροατές μηνιαίως στο Spotify, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τους περισσότερους καλλιτέχνες της δεκαετίας του 1980.

Η μπάντα συνέχισε να περιοδεύει τακτικά μετά το 4:13 Dream, με συναυλίες που συχνά ξεπερνούν τις τρεις ώρες. Ο Σμιθ στράφηκε κατά της Ticketmaster για τις χρεώσεις της στην περιοδεία τους στις ΗΠΑ το 2023, εκφράζοντας την αποστροφή του για τα τέλη της εταιρείας και εξασφαλίζοντας μερική επιστροφή χρημάτων για τους κατόχους εισιτηρίων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο κιμποντίστας Ρότζερ Ο΄Ντόνελ ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με μια «πολύ σπάνια και επιθετική» μορφή λεμφώματος, καρκίνου του αίματος.

«Είμαι καλά και η πρόγνωση είναι εξαιρετική. Ο τρελός φονιάς χτύπησε την πόρτα, αλλά δεν απαντήσαμε», δήλωσε.

Στην Ελλάδα το τραγούδι κυκλοφορεί από την Minos EMI/Universal.

*Πηγή: Guardian