Με το σύνθημα «Βασίλη ζούμε για να σ’ακούμε», ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έδωσε την πιο ωραία συναυλία του στο Καλλιμάρμαρο, για τα 50 χρόνια στην ελληνική μουσική. Η μουσική του ένωσε τρεις γενιές ανθρώπων, που χόρεψαν και τραγούδησαν τους στίχους των τραγουδιών του, μαγεμένοι από το συγκινητικό μουσικό ταξίδι και την ωραία ατμόσφαιρα.

Η χαρακτηριστική φωνή που έχει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήχησε δυνατά, με μελωδίες σπουδαίων συνθετών, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Λοΐζου, του Θάνου Μικρούτσικου, του Τάσου Λειβαδίτη και πολλών ακόμη. 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Βασίλης Παπακωνσταντίνου

«Μια ολόκληρη ιστορία. Ξεκίνησα το ’73, φαντάρος στη χούντα. Έγραψα τέσσερα τραγούδια. Μετά πήγα στη Γερμανία. Εκεί τραγουδούσα Λοΐζο και Θεοδωράκη. Στο Μόναχο γνώρισα μια ομάδα φοιτητών που έγιναν αδέρφια μου. Μου άνοιξαν τα μάτια. Εκεί πολιτικοποιήθηκα. Τους ευχαριστώ. Είναι ακόμα εδώ» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ένας διαχρονικός καλλιτέχνης

Είναι πραγματικά μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών οι Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν αυτή τη μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στη μουσική. Κι αυτό αποδείχθηκε από το κοινό που βρέθηκε χθες στο  Καλλιμάρμαρο που ήταν όλων των ηλικιών για να απολαύσει τον Παπακωνσταντίνου. Από τα 25 μέχρι τα 60 έτη. 

Άνθρωποι με όλα τα γούστα. Που βγαίνουν στα μπουζουκια, στα κλαμπ, στα μπαρ, βρέθηκαν όλοι εκεί για τον Βασίλη. Τα τραγούδια του οποίου τους έχουν συντροφεύσει σε διάφορες στιγμές της ζωής του. Τραγούδια που παραμένουν ζωντανά, που μπορεί να τα τραγουδήσει η γιαγιά με τον εγγονό. Αυτό δείχνει την πραγματική αξία του καλλιτέχνη. Αυτός είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Ένα παράπονο όμως έχουμε ρε Βασίλη. Με τόσο κόσμο που συσσωρεύτηκε από νωρίς το απόγευμα στο στάδιο, προκάλεσες ένα απέραντο κομφούζιο στους γύρω δρόμους. Ε, ρε Βασίλη, δεν είναι ωραία πράγματα αυτά…

(Φωτογραφίες: NDP Agency)