Το ιστορικό goth κλαμπ Rebound που βρισκόταν για χρόνια επί της οδού Μηθύμνης 43, στην Πλατεία Αμερικής μετά από πολλές αλλαγές αλλά και ένδοξες στιγμές έκλεισε οριστικά τις πόρτες του.

Το κλαμπ με το ξύλινο, λουστραρισμένο πάτωμα και την γκοθικ αισθητική όπου ήταν άγραφος κανόνας ότι όλοι μέσα φορούν μαύρα υπήρξε ένα από τα ιστορικότερα μέρη της νυχτερινής διασκέδασης της Αθήνας. Ένα μέρος τόσο ιδιαίτερο που η αμερικανίδα τραγουδίστρια Eleanor Friedberger κυκλοφόρησε δίσκο με τίτλο Rebound δηλώνοντας ότι αντλεί έμπνευση από το ομώνυμο κλαμπ.

Πως ξεκίνησαν όμως όλα και ποια ήταν η συνέχεια;

Ο καλός φίλος των Παύλου Σιδηρόπουλου και  Αλέξη Γκόλφη, Ηλίας Γεωργουλέας αγόρασε την Rebound το 1968 όταν ακόμα λειτουργούσε ως Blueberry Hill. Την εποχή εκείνη αποτελούσε από τα πιο δημοφιλή και πολυσύχναστα μέρη ιδιαίτερα για τους νέους. Η σκηνή της φιλοξενούσε συγκροτήματα όπως οι Stormies και οι Storm (ουσιαστικά οι Aphrodite’s Child, πριν εκείνοι φύγουν από την Ελλάδα).

Το 1969, μετονομάζεται ξανά αυτή την φορά σε Problem αποκτώντας πιο ροκ χαρακτήρα τον οποίο διατήρησε μέχρι το 1986.

Το 1986, η θρυλική Problem αλλάζει ξανά ύφος και όνομα και γίνεται το γκοθ κλαμπ Rebound που με μικρές παραλλαγές έμεινε ίδιο μέχρι σήμερα όπου έκλεισε τις πόρτες μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας που το καθιέρωσαν.

https://www.intronews.gr/survivor-gelas-kai-eknevrizesai-me-valanti-myriella-anagnorizeis-tous-eirinopoious-kai-kapou-isos-vlepeis-esena/life/tv/