Ο νέος δίσκος των Red Hot Chili Peppers, Unlimited Love κυκλοφόρησε και επίσημα και έχει ήδη αποσπάσει θετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς. 13 χρόνια μετά την αποχώρησή του από το group, o John Frusciante επιστρέφει στο roast των Red Hot Chili Peppers και δημιουργούν μαζί ένα άλμπουμ πιστό στον ήχο που τους έκανε πετυχημένους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι fans χαρακτήρισαν το Unlimited Love ως έναν δίσκο «ωδή» σε προηγούμενες δουλειές του συγκροτήματος, καθώς θυμίζει έντονα σε ήχο το By The Way του 2002. Μετά από 2 αρκετά πειραματικούς δίσκους (I’m With You, The Getaway) που διέφεραν αρκετά από όσα μας έχουν συνηθίσει οι Peppers, επιστρέφουν σε γνώριμές μας μελωδίες, στίχους και μουσική.

Η επιστροφή Frusciante ακούγεται «δυνατά» στον νέο δίσκο, καθώς τα riffs του αποτελούν την ραχοκοκαλιά του κάθε τραγουδιού. Την ίδια στιγμή, οι χαρακτηριστικές δεύτερες φωνές που προσφέρει στον τραγουδιστή Anthony Kiedis συνθέτουν μία μελωδική κατεύθυνση που στέλνει τον ακροατή σε ένα ξεχωριστό νοητό μέρος. Η μπασογραμμές του Flea δεν απογοητεύουν, όπως και σε όλες τις προηγούμενες δουλειές του συγκροτήματος και όλα τους δένουν υπό τα ρυθμικά ντραμς του Chad Smith.

Με πιο ώριμο ήχο που επισημαίνει την είσοδο του συγκροτήματος στην 5η τους ενεργή δεκαετία (σχηματίστηκαν το 1983, πριν 38 χρόνια) οι Peppers υπενθυμίζουν στους πιστούς τους fans τι είναι αυτό που τους καθιστά ανάμεσα στα μεγαλύτερα alternative rock συγκροτήματα όλων των εποχών. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο John Frusciante μιλώντας σε συνέντευξη για προώθηση του δίσκου: «Το άλμπουμ αυτό δημιουργήθηκε όχι απλά από ένα συγκρότημα αλλά από τέσσερις φίλους που περνούν καλά μεταξύ τους δημιουργώντας μουσική».

Ταυτόχρονα, ο νέος δίσκος σηματοδοτεί και την πρώτη συνεργασία του συγκροτήματος με τον Rick Rubin, παραγωγού των Stadium Arcadium και Californication και άλλων επιτυχημένων δίσκων των Peppers, μετά από 15 χρόνια. Ο Rubin έπεισε το συγκρότημα να ηχογραφήσουν τον δίσκο ζωντανά ενώ κάνουν τα συνηθισμένα τους jam sessions, κάτι που φαίνεται από την χαλαρή ροή του Unlimited Love.

Ακούστε τον νέο δίσκο Unlimited Love στο Spotify κάνοντας κλικ εδώ

Τι λείπει από το Unlimited Love;

Παρά τον γλυκό και μελωδικό ήχο του νέου δίσκου, το Unlimited Love αδυνατεί να κάνει μία δυνατή «δήλωση». Λείπουν τα δυναμικά τραγούδια που ξεχωρίζουν από τον δίσκο, όπως είχαμε τα Dani California στο Stadium Arcadium, το Can’t Stop στο By The Way και το Otherside στο Californication, μεταξύ άλλων. Το πρώτο single Black Summer έχει τις προοπτικές να οδηγήσει τον δίσκο στα charts, χωρίς όμως να λαμβάνει τις θετικές εντυπώσεις που είχαν τα κομμάτια που ηγήθηκαν τους άλλους δίσκους, μιλώντας ακόμη και για το Dark Necessities του The Getaway που φιγούραρε στα διεθνή charts για πολλές εβδομάδες.

Οι Red Hot Chili Peppers ερμηνεύουν το Black Summer, το πρώτο single του Unlimited Love, live στην εκπομπή του Jimmy Falon

Για την προώθηση του νέου τους άλμπουμ οι Red Hot Chili Peppers εμφανίστηκαν ζωντανά στην εκπομπή του Jimmy Falon την οποία λόγω πρωταπριλιάς παρουσίασε ο… Jimmy Kimmel.

Το κοινό της εκπομπής έδειξε ενθουσιασμό στην θέα του John Frusciante να μοιράζεται ξανά την σκηνή με το συγκρότημα του οποίου τον ήχο καθόρισε.

Ακόμη, το συγκρότημα αφιέρωση την συγκεκριμένη εμφάνισή τους στο Taylor Hawkins, ντράμερ των Foo Fighters ο οποίος έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή.

https://www.youtube.com/watch?v=zhK4dTGiDhc

Η επιστροφή του Frusciante και η αποχώρηση του Klinghoffer

Την τελευταία δεκαετία το συγκρότημα από την Καλιφόρνια συνέχισε την πορεία του με τον frontman των Dot Hacker, Josh Klinghoffer να αναλαμβάνει την κιθάρα τους. Μαζί του, κυκλοφόρησαν δύο δίσκους το I’m With You (2011) και το The Getaway (2016) τα οποία εάν και αγκαλιάστηκαν από το κοινό, θεωρήθηκαν πιο «πειραματικά» σε ήχο σε σύγκριση με τις προηγούμενες δουλειές τους.

Καθώς τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, τα οποία δεν έχασαν ποτέ επαφές με τον Frusciante, έπαιζαν μουσική μαζί του κατά την διάρκεια της καραντίνας του 2020, αποφάσισαν να επιστρέψει στο συγκρότημα. Έτσι, ανακοίνωσαν στον Klinghoffer την απόφασή τους, λίγες μόνο ημέρες πριν την ανακοινώσουν και επίσημα.

Ο Klinghoffer δήλωσε πικραμένος από την απόφαση αυτή αλλά σημείωσε ότι δεν κρατάει κακία στα μέλη του συγκροτήματος και φυσικά στον ίδιον τον Frusciante, ο οποίος τον πρότεινε ως αντικαταστάτη του το 2009. «Όσο καλά και εάν τα πηγαίναμε, ποτέ δεν ένιωσα ότι ‘έδεσα’ ως μέλος τους» είχε πει σε δήλωσή του. Σήμερα, ο 43χρονος μουσικός περιοδεύει με τους Pearl Jam στους οποίους είναι πλέον και επίσημα μέλος.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: redhotchilipeppers.com

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Capital Music: Οι νέες προσθήκες στη Νο1 δισκογραφική της ραπ/τραπ σκηνής

Τι συμβαίνει με την Doja Cat: Σταματάει ή όχι τη μουσική;

American Song Contest: Η αμερικανική Eurovision διαθέσιμη στο Ertflix – Όσα είδαμε στον 1ο γύρο