Η τελευταία ταινία της Marvel, Spider-Man: No Way Home, έφερε μια ανάσα στους κινηματογράφους, που είδαν τις αίθουσες τους να γεμίζουν. Η ταινία έσπασε το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων στο παγκόσμιο box office, ενώ έγινε η πρώτη ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις το 2021.

Στο μεταξύ, χρειάστηκαν μόνο 12 ημέρες για να φτάσει σε αυτό το ποσό ορόσημο, ενώ η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να μην έβαλε καθόλου φρένο. Μόνο στη Βόρεια Αμερική, το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της κατέγραψε το ποσό των 260 εκατ. δολαρίων σε έσοδα (η 2η καλύτερη επίδοση) και ήταν η καλύτερη πρεμιέρα για τον μήνα Δεκέμβριο τόσο για τη Marvel όσο και για τη Sony Pictures.

Σημειώνεται πως το Spider-Man: No Way Home κέρδισε μέχρι και το κινεζικό έπος του του Κορεατικού Πολέμου The Battle of Lake Changjin, το οποίο έχει εισπράξει περισσότερα από 905 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

https://www.intronews.gr/10777-2-tainies-kinimatografikes-aithouses/life/movies/

Η τελευταία ταινία με εισπράξεις άνω του 1 δισ. δολάρια ήταν το Star Wars: The Rise of Skywalker του 2019, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων μέσων Comscore. Καμία άλλη παραγωγή του Χόλιγουντ δεν έφτασε κοντά σε αυτό το ορόσημο στο box office από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από δύο χρόνια, σημειώνει το BBC.

Πάντως, η ταινία δεν έχει κυκλοφορήσει στην Κίνα, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά στον κόσμο, κάτι που σημαίνει πως θα έσπαγε κάθε ρεκόρ.

Το Spider-Man: Far From Home, το 2019, ήταν η πρώτη ταινία του Spider-Man που έσπασε το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο box office και αυτή τη στιγμή είναι η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στο franchise με 1,132 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων, σύμφωνα με την Comscore.

Το 2015, η Disney, η Marvel Studios και η Sony συμφώνησαν να μοιραστούν τα κινηματογραφικά δικαιώματα για τον Spider-Man, κάτι που οδήγησε σε μια νέα επανάληψη του χαρακτήρα που εισήχθη και ενσωματώθηκε στο Marvel Cinematic Universe. Πριν από το No Way Home, η τελευταία ταινία που απέσπασε 774 εκατομμύρια δολάρια στο box office παγκοσμίως ήταν ο James Bond, No Time to Die, η οποία έκανε τις υψηλότερες εισπράξεις το 2021.