«Όλα λησμονούνται με τον καιρό. Οι αυτοκρατορίες πέφτουν. Το ίδιο και οι αυτοκράτορες». Αυτή είναι η σύνοψη της ταινίας Ο Μονομάχος 2 που θα δούμε τον Νοέμβριο, με τον Ρίντλεϊ Σκοτ να μας μεταφέρει 24 χρόνια μετά και πάλι στο παρελθόν, στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Εκεί όπου ένας επίγονος του πολεμιστή Μάξιμου, ο Λούκιος, θα διεκδικήσει τη δικαιοσύνη για τη ζωή του και θα πάει κόντρα στη βαναυσότητα της αυτοκρατορίας και του αυτοκράτορα, βάζοντας όμως τον εαυτό του σε θέση πιονιού στα σχέδια του Μακρίνου.

Στο 2ο trailer που κυκλοφόρησε, βλέπουμε πολύ πιο εντυπωσιακές σκηνές σε σχέση με το πρώτο και γίνεται σαφές πως, τουλάχιστον σε επίπεδο εφέ, ο Μονομάχος 2 θα είναι μια ταινία καλύτερη από την πρώτη.

Ο Μονομάχος 2: Το νέο trailer σου υπενθυμίζει πως το λιγότερο που θα δεις, είναι ένα έπος
Μονομάχος

Σημαίνει αυτό πως θα είναι γενικά καλύτερος ο Μονομάχος 2; Όχι. Ίσα ίσα που δεν περιμένουμε με τίποτα κάτι τέτοιο. Αν είναι σχεδόν ισάξια ή έστω λίγο πιο κάτω, ικανοποιημένοι θα είμαστε, διότι το σύγχρονο σινεμά δεν μας έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα sequels στο βάρος του παρελθόντος. Σε συνδυασμό με το ότι ο Ρίντλεϊ Σκοτ δε μας έχει ικανοποιήσει ιδιαίτερα με τις ταινίες του εδώ και πολλά χρόνια, τουλάχιστον αυτές που σκηνοθετεί ο ίδιος κι όχι απλώς να είναι παραγωγός, έχουμε σε ένα μέσο τις προσδοκίες μας για την ταινία.

Η αλήθεια είναι πως το trailer που κυκλοφόρησε χθες τους δίνει μια ώθηση προς τα πάνω, αλλά είναι και μια ταινία που φαίνεται να την νοιάζει το καστ να έχει τεράστια δημοφιλία και δευτερευόντως να ταιριάζει στους ρόλους. Δηλαδή, δεν κατανοούμε γιατί έχει τέτοια απήχηση ο Τζόζεφ Κουίν και γιατί θεωρείται κατάλληλος για τον ρόλο του αυτοκράτορα, δεν μας έχουν πείσει ο Πολ Μεσκάλ και ο Πέδρο Πασκάλ ότι είναι περισσότερο κατάλληλοι από ό,τι δημοφιλείς και στην κορυφή του hype προς το πρόσωπό τους, όμως μακάρι οι ανησυχίες μας να καμφθούν από την πρώτη στιγμή.

Ο Μονομάχος 2 θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 14 Νοεμβρίου από τη Feelgood Entertainment και ευχόμαστε να είναι τόσο έπος όσο φαίνεται στο ακόλουθο trailer.