Δεν είναι καθόλου εύκολο να ασχολείσαι με το σινεμά και να είσαι συγγενής του Francis Ford Coppola. Εδώ δεν είναι εύκολο να είσαι το τραπέζι ή η πολυθρόνα του Coppola. Είναι μεγάλο το βάρος στους ώμους. Ο Nicholas Cage πέρασε μια ολόκληρη καριέρα στις παρυφές και στις χαραμάδες, θεωρήθηκε περισσότερο καλτ, παρά σοβαρός ηθοποιός, έφτασε να συγκρίνεται με τον Tommy Wiseau και από πέρσι μπορεί να λέει ότι έχει γυρίσει την παρτίδα υπέρ του.

Μετά το Pig που ήταν η καλύτερη ταινία της καριέρας του, ήρθε πριν λίγο καιρό το The Unbearable Weight of Massive Talent για να καταλάβει αυτόν τον τίτλο. Όχι μόνο φύσει, αλλά και θέσει, αφού είναι η ταινία του Nicholas Cage με τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε IMDB και Rotten Tomatoes: 9/10 και 100%! Όλες τις προηγούμενες ταινίες του να βάλει κανείς μαζί, τέτοια βαθμολογία δεν πιάνουν συνολικά.

Προφανώς το γράφουμε καθ’ υπερβολήν, μιας και ο Nicholas Cage έχει στο βιογραφικό του μερικές ταινιάρες. Adaptation (90%), Moonstruck (94%), Face/Off (92%), Red Rock West (97%) και φυσικά το Leaving Las Vegas (91%).

Nicolas Cage: Εμφανίστηκε σε μπαρ του Las Vegas σαν τον Joe Exotic – Έγινε τύφλα και τον έδιωξαν

Ο Nicholas Cage πάντως, αφού τον έβαζαν στην ίδια κάστα με τον Wiseau, είπε να προσφέρει μια καλτίλα ισάξια με το The Room, αλλά με σαφώς καλύτερη δράση και να διεκδικεί η ταινία του τον τίτλο της καλύτερης κωμικής για το 2022. Πώς το καταφέρνει αυτό; Μα γιατί ξεκινάει ως μια ιστορία ναρκισσισμού, μετά γίνεται μια ρετροσπεκτίβα όλων του των ρόλων και τελικά καταλήγει στο να γίνει μια action ταινία, όπως εκδηλώνει αυτό το είδος ο Cage. Με τρόπο cheesy, αλλά και πολύ μοναδικό.

Στο The Unbearable Weight of Massive Talent ο Cage υποδύεται ουσιαστικά τον εαυτό του που παίρνει ένα εκατομμύριο δολάρια για να εμφανιστεί στο πάρτι ενός φανατικού θαυμαστή του. Όμως, αυτός δεν είναι και τόσο καλό παιδί. Γι΄αυτό η CIA θα προσεγγίσει τον Cage για να αναλάβει να βρει τις παρανομίες του και να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να συλληφθεί.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Nicholas Cage απέρριψε 3-4 φορές αυτή την ταινία και δεν ήθελε να συμμετέχει, μάλλον σε πολύ καλό θα του βγει, ιδίως σε μια εποχή που έχει αρχίσει να κάνει περισσότερες δουλειές και τον έχει πιάσει μια υποκριτική μανία, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Η ταινία σκηνοθεσίας του Tom Gormican, με τους Pedro Pascal, Neil Patrick Harris και Tiffany Haddish να συμπληρώνουν το καστ, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Sandra Bullock: Ο λόγος που αποφασίζει να αποσυρθεί από την υποκριτική

Amazon: Έκλεισε η εξαγορά της MGM ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Adam Project: Χάσιμο χρόνου ή ένα ευχάριστο βράδυ με τη νέα ταινία του Netflix;