6 λεπτά για την Cate Blanchett για την ταινία Tar. 7 λεπτά για τον Brendan Fraser για την ταινία The Whale. Κι εκεί που λες ότι έχουμε ήδη δει την απόλυτη αποθέωση στο Φεστιβάλ Βενετίας, έρχεται η Ana de Armas να σπάσει τα κοντέρ. 14 λεπτά ήταν όρθιο το κοινό μετά την προβολή του Blonde, της βιογραφικής ταινίας για τη Marilyn Monroe που αλλάζει το στάτους της Κουβανής ηθοποιού και την τοποθετεί σε ψηλότερο ράφι στο Χόλιγουντ. Κυρίως όμως, της ανοίγει τον δρόμο για τα Όσκαρ, με το Netflix να έχει έτοιμη καμπάνια για πάρτη της.

Η εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί με το ροζ φόρεμα που φόρεσε πριν κάτι δεκαετίες η Marilyn Monroe, ήταν ένα πρώτο μήνυμα. Λίγο μετά έφτασε και ο Brad Pitt, παραγωγός της ταινίας, κι ήταν ένα ντουέτο που έλαμπε, που το έβλεπες και το χαιρόσουν. Ο Pitt μάλιστα, έβλαε τη μαύρη μάσκα του και πλησίασε το κοινό για αυτόγραφα. Μαζί τους και ο σκηνοθέτης Andrew Dominik, αλλά και το υπόλοιπο καστ, μεταξύ των οποίων και ο Adrien Brody με την Julianne Nicholson.

Αυτό το χειροκρότημα των 14 λεπτών δεν ήρθε μόνο γιατί η Ana de Armas υποδύεται αυτό το σύμβολο. Ήρθε και γιατί το να μπορεί μια Κουβανή που μέχρι πριν 3-4 χρόνια δε μιλούσε καλά αμερικάνικα, που είναι μελαχρινή, να υποδυθεί μια ξανθιά και δη αυτή την ξανθιά, ήταν μια διαδρομή μεγάλη.

Φάνηκε και στα λεγόμενα της ίδιας της Armas στη συνέντευξη Τύπου για το Blonde, όπου εξηγούσε πως ο ρόλος αυτός της άλλαξε τη ζωή. Και δε μπόρεσε να συνεχίσει τα λεγόμενα της γιατί η συγκίνηση την έκανε να χάσει τη μιλιά της. Μια συγκίνηση που καταδεικνύει και την ανάγκη των ηθοποιών να επιβραβευτούν, να δουν πως οι κόποι τους δεν πήγαν χαμένοι.

https://www.youtube.com/watch?v=XDDesTB_oB8

9 μήνες πέρασε η Ana de Armas για να έχει την λεκτική και κινησιολογική προσέγγιση της Marilyn Monroe. Για να μπορέσει να απαντήσει στους όποιους επικριτές. Και χρειάστηκαν 14 λεπτά για να δοθούν όλες οι απαντήσεις. Ήταν το μεγαλύτερο standing ovation της φετινής σεζόν. Ο σκηνοθέτης, ο Dominik, που πέρασε 11 χρόνια μελετώντας και φτιάχνοντας αυτή την ταινία πριν μπει στο στούντιο, δάκρυσε εξίσου.

«Πιστεύω βαθιά πως ήταν δίπλα μας, ήταν μαζί μας. Την υπηρετήσαμε με κάποιον τρόπο. Ήταν το μόνο που σκεφτόμουν. Ήταν όλα όσα ονειρεύτηκα. Ήταν το μόνο για το οποίο μιλούσα. Ήταν μαζί μου. Και ήταν όμορφο», είπε η Ana de Armas.

Το Blonde αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Netflix στις 28 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Αυτή είναι η επίσημη ελληνική πρόταση για τα βραβεία Όσκαρ 2023: Η top ταινία του φετινού καλοκαιριού

Emanuele Crialese: Ο Ιταλός σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι γεννήθηκε γυναίκα

Wise Guys: Η νέα ταινία του Robert De Niro «μυρίζει» Goodfellas