Καθώς συνεχίζει τη φεστιβαλική του πορεία με τη διασκευή του Queer του William S. Burroughs, ο Luca Guadagnino φαίνεται να έχει στο στόχαστρό του μια άλλη διασκευή ταινίας υψηλού προφίλ.

Πηγές αναφέρουν στο Deadline ότι βρίσκεται σε τελικές διαπραγματεύσεις για μια νέα ερμηνεία του βιβλίου American Psycho του Bret Easton Ellis για λογαριασμό της Lionsgate.

Ο Scott Z. Burns θα είναι ο συγγραφέας της προσαρμογής. Η παραγωγή της ταινίας της Lionsgate θα γίνει από την Frenesy Films και εκτελεστικός παραγωγός θα είναι ο Sam Pressman, γιος του Edward R. Pressman, παραγωγού της αρχικής ταινίας του 2002, μέσω της εταιρείας του Pressman Film.

Το μυθιστόρημα του Ellis ήταν ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο όταν εκδόθηκε το 1991, όχι μόνο για τον εμβληματικό επενδυτικό τραπεζίτη του Μανχάταν που μετατράπηκε σε κατά συρροή δολοφόνο, αλλά και για την απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια για τον κόσμο στον οποίο εισερχόταν, καθώς και για τη γραφική βία που ασκούσε ο κεντρικός χαρακτήρας του, με αποτέλεσμα να λογοκριθεί σε αρκετές χώρες.

Ενώ η πρώτη ταινία με πρωταγωνιστή τον Christian Bale και σκηνοθέτη τη Mary Harron έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς με την πάροδο των χρόνων, οι πηγές λένε ότι η ταινία του Guadagnino θα είναι μια νέα διασκευή του μυθιστορήματος του Ellis αντί για remake.

Η ιδιοκτησία είναι κάτι που το στούντιο προσπαθεί να σπάσει εδώ και αρκετό καιρό, και μετά από πρόσφατες συναντήσεις με τον Guadagnino τα στελέχη θεώρησαν ότι ήταν η τέλεια επιλογή για να φέρει μια νέα προσέγγιση.

25 χρόνια μετά: Η ταινία που έκανε θραύση το 2000, επιστρέφει με σκηνοθεσία-έκπληξη

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε άλλον έναν κορυφαίο σκηνοθέτη στην επερχόμενη λίστα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Lionsgate Motion Picture Group Adam Fogelson. «Ο Luca είναι ένας λαμπρός καλλιτέχνης και ο τέλειος οραματιστής για να δημιουργήσει μια εντελώς νέα ερμηνεία αυτής της ισχυρής και κλασικής πνευματικής ιδιοκτησίας».

Η πιο πρόσφατη ταινία του Guadagnino, Challengers, με πρωταγωνίστρια τη Zendaya, άνοιξε στο Νο.1 του box office και υπεραπέδωσε με ισχυρές αποδόσεις και κριτικές.

Η πιο πρόσφατη ταινία του, Queer, με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig, θα κυκλοφορήσει από την A24 στις 27 Νοεμβρίου και βρίσκεται σε φεστιβαλική πορεία που περιλαμβάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα.

Ο σκηνοθέτης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της επεξεργασίας της ταινίας After the Hunt, με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς.

Προηγούμενες δουλειές του περιλαμβάνουν τα I Am Love, Suspiria, Bones and All, A Bigger Splash και το βραβευμένο με Όσκαρ Call Me By Your Name. Ο Guadagnino εκπροσωπείται από τις CAA, Range Media Partners και Goodman, Genow, Schenkman, Smelkinson & Christopher.

Ο Burns δημιούργησε πιο πρόσφατα την περιορισμένη σειρά Extrapolations για το Apple TV+. Το σενάριό του για κινηματογραφικές ταινίες περιλαμβάνει τις ταινίες The Report, Side Effects και The Bourne Ultimatum.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε επίσης ότι θα δημιουργήσει τη σειρά Thumblite για το Netflix και τη Media Res, με πρωταγωνίστρια τη Rosamund Pike.

Ο Burns εκπροσωπείται από τις UTA, Range Media Partners και Jackoway Austen Tyerman Wertheimer Mandelbaum Morris Bernstein Trattner Auerbach Hynick Jaime LeVine Sample & Klein.