Αφού πέρασε από μια περίοδο που έπρεπε να αλλάξει ο τίτλος και να γίνει από Dissapointment Boulevard, Beau Is Afraid, η νέα ταινία του Ari Aster με πρωταγωνιστή τον Joaquin Phoenix ετοιμάζεται για την κυκλοφορία της στις αίθουσες, η οποία θα γίνει στις 21 Απριλίου.

Πριν απ΄όλα όμως, το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε σήμερα, κι ενώ πέρασε μια διετία γεμάτη με γυρίσματα και με διακοπές λόγω πανδημίας, με τον Phoenix να είναι αυτή την περίοδο στα γυρίσματα του δεύτερου Joker και να έχει ένα εντελώς διαφορετικό λουκ από το, επίσης αρκετά αλλιώτικο, που υιοθέτησε για το Beau Is Afraid.

Ο Ari Aster δεν απομακρύνεται από το είδος που αγαπάει πολύ, το horror, το οποίο αποτυπώνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και αρκετά αιρετικό, θα λέγαμε, όπως το είδαμε στο Hereditary και στο Midsommar. Στο Beau Is Afraid πρωταγωνιστής είναι ένας άντρας, ο οποίος έχει παραδοθεί στην παράνοια και φεύγει από το γηροκομείο όπου βρίσκεται, για να πάει να βρει τη μητέρα του, η οποία το πιθανότερο είναι να μη ζει. Όπως πιθανό είναι όλο αυτό που θα δούμε στην ταινία, να είναι απλά ο εκφυλισμός του νου από κάποια νόσο τύπου Alzheimer που μπορεί να πάσχει ο Beau.

Η φωνή της μητέρας του που του μιλάει στο τηλέφωνο και τον αποκαλεί sweetie, όπως βλέπουμε στο trailer, είναι φωνή αρκετά νέας γυναίκας, ενώ ο Beau φαίνεται πως ζει μονίμως παραισθήσεις και με έναν κωμικά horror τρόπο, ο Aster τον τοποθετεί σε ένα σπίτι ενός ανθρώπου που μοιάζει καλοσυνάτος, αλλά φαίνεται να είναι ένας ακόμα ψυχοπαθής. Ή, έτσι τον έχει πλάσει το μυαλό του Beau.

Στην ταινία, εκτός του Joaquin Phoenix, που είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, συμμετέχουν οι Nathan Lane, Patti LuPone, Amy Ryan, Kylie Rogers, Parker Posey, Stephen McKinley Henderson, Hayley Squires, Michael Gandolfini, Zoe Lister-Jones and Richard Kind.

Για τον Phoenix υπάρχει και ακόμα μια ταινία που έχει ολοκληρωθεί σε επίπεδο γυρισμάτων και πρόκειται για το Napoleon του Ridley Scott, ταινία για την οποία προσφάτως έγινε γνωστό πως ο Phoenix άλλαξε ένα πολύ μεγάλο μέρος του σεναρίου που του παρέδωσε ο Scott, ώστε να μπορέσει να δει τον εαυτό του σε αυτόν τον ρόλο. Και ο Scott το δέχτηκε.

Γενικώς, ο Joaquin Phoenix, μετά το Joker, έχει κατακτήσει να είναι η υψηλότερη κορυφή στην οροσειρά του καστ σε κάθε ταινία και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, αλλά και να βλέπει τους σκηνοθέτες να αποδέχονται τέτοια παρέμβαση για να τον έχουν ως πρωταγωνιστή.