Στο Intronews μας αρέσει να βάζουμε κουίζ και να απαντάμε σε αυτά. Επίσης μας αρέσουν οι καλές ταινίες, οι σειρές και τα ντοκιμαντέρ τόσο αυτά που προβάλλονται στον κινηματογράφο όσο και στις streaming πλατφόρμες.
Οι ταινίες Forrest Gump, Jurassic Park, Pulp Fiction και Το Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ έχουν δύο κοινά τα οποία θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.
Και οι τέσσερις ταινίες χαρακτηρίζονται από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκαν να ενταχθούν στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το Forrest Gump μπήκε στη λίστα το 2011, το Jurassic Park, το 2018, το Pulp Fiction το 2013 και η ταινία Το Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ, το 2015.
Τις πιο πάνω πληροφορίες ψάχνοντας σε κάποια μηχανή αναζήτησης θα μπορούσατε εύκολα να τις βρείτε. Ποιο όμως είναι το δεύτερό κοινό που έχουν αυτές οι τέσσερις υπέροχες ταινίες που έχουν αφήσει εποχή;
4 ταινίες έγραψαν ταυτόχρονα κινηματογραφικό μύθο
Το Forrest Gump είναι μια ταινία που συνολικά συγκέντρωσε 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ, από τις οποίες κέρδισε στις 6, ανάμεσα στις οποίες τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Ρόμπερτ Ζεμέκις και Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τον Τομ Χανκς.
Το Jurassic Park είναι η ταινία που κέρδισε πάνω από 20 βραβεία, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Όσκαρ για τα τεχνικά της επιτεύγματα στα οπτικά εφέ και τη σχεδίαση ήχου.
Από την πλευρά του το Pulp Fiction κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 1994.
Η ταινία Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ – έλαβε εξαιρετικές κριτικές και κέρδισε επτά υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ.
Ας το πάρει το ποτάμι… Και οι τέσσερις ταινίες προβλήθηκαν στον κινηματογράφο τον Οκτώβριο του 1994. Δηλαδή, εκείνο το διάστημα, από τον Οκτώβριο και για μερικές εβδομάδες, 4 ταινίες-μνημεία του σύγχρονου σινεμά (αν και τα 90s δεν είναι πια σύγχρονα, αλλά vintage) βρίσκονταν ταυτόχρονα στις αίθουσες και ο κόσμος καλείτο να επιλέξει ποια ή ποιες θα δει. Αν είχες λεφτά μόνο για μία ή δύο, θα ήταν μια από τις δυσκολότερες επιλογές της ζωής σου.
Φυσικά, ένας 20άρης δεν θα το καταλάβει αυτό με τίποτα, διότι έχει όλες τις πλατφόρμες στα πόδια του και μπορεί να δει απείρως περισσότερα φιλμ με χαμηλό κόστος. Ένας 40άρης ξέρει πολύ καλά τι οικονομική θυσία είχε τότε να είσαι φανατικός του σινεμά και να δίνεις κάθε εβδομάδα το χαρτζιλίκι σου για να απολαύσεις τις σπουδαίες αφηγήσεις.