Η ταινία In The Mood For Love έδωσε στον Wong Kar Wai την ευκαιρία να γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο και να δείξει πως το σινεμά της Νότιας Κορέας έχει να προσφέρει πολλά. 20 χρόνια μετά είχε δικαιωθεί με την περίπτωση του Parasite. Πρόκειται επομένως για μια θρυλική ταινία του παγκόσμιου σινεμά, με πλήθος κόσμου να την έχει βάλει στη λίστα του με τις καλύτερες μη χολιγουντιανές ταινίες. 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία της, ο Wong Kar Wai θα διαθέσει πολλά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν σε δημοπρασία του Sotheby’s.

Εκτός όμως από τα υλικά που θα δημοπραττηθούν έναντι χρηματικού ποσού, θα υπάρχει και ένα έξτρα υλικό που θα είναι ίσως το πιο ακριβό απ΄όλα.

Στο πρώτο τεύχος του Nitro, φιλοξενούσαμε ένα άρθρο σχετικά με την ανάδυση των NFTs, των κρυπτονομισμάτων της τέχνης, με τα οποία κάποιος μπορεί να αγοράσει πνευματικό υλικό και μορφές τέχνης ή αντικείμενα που έγιναν μέρος μιας καλλιτεχνικής έκφρασης. Πολύ γρήγορα πια το NFT έχει έχει επεκταθεί σε σημείο που ακόμα και κινηματογραφικά έργα βγαίνουν σε δημοπρασία.

Ο Wong Kar Wai αποφάσισε να δημοπραττήσει σε μορφή NFT ένα μικρό βίντεο περίπου 10 λεπτών από τα γυρίσματα, από την πρώτη ημέρα για την ακρίβεια, το οποίο θα αποτελεί τον πιο μεγάλο θησαυρό.

Τους τελευταίους μήνες η τέχνη έχει στραφεί στα non-fungible tokens, δηλαδή μη ανταλλάξιμα κρυπτονομίσματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να αγοράσει έναντι χρηματικού ποσού και δεν έχει το δικαίωμα να το επαναπουλήσει. Είναι η δική του πνευματική ιδιοκτησία.

Έτσι, στις 10 Οκτωβρίου που θα γίνει η δημοπρασία, θα μπορέσει κάποιος να αγοράσει αυτό το υλικό μαζϊ με το δερμάτινο μπουφάν που φορούσε ο Λέσλι Τσέουνγκ στην ταινία Happy Together το 1997. Πρόκειται για ένα μπουφάν που μετά το θάνατο του Τσέουνγκ με αυτοκτονία το 2003, έχει πολύ μεγάλη αξία και ιστορία πάνω του.

«Η πρώτη μέρα των γυρισμάτων σε μια παραγωγή, είναι σαν το πρώτο ραντεβού με τον έρωτα της ζωής σου. Περιλαμβάνει φόβο, ενθουσιασμό, είναι σαν να κάνεις παγοδρομία σε λεπτό πάγο. Ένα βέλος δεν επιστρέφει ποτέ στο τόξο του. 20 χρόνια μετά, αυτό το βέλος είναι ακόμα στον αέρα» είπε ο Wong Kar Wai, όπως αναφέρει το Variety.

«Σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αιώνια αυτή την πρώτη ημέρα με μια νέα μορφή. Στο σύμπαν των blockchains, αυτό το βέλος μπορεί να διαγράψει νέα πορεία».