Το πολυαναμενόμενο trailer του τέταρτου Matrix μαζί με τον τίτλο της ταινίας, ο οποίος είναι The Matrix: Resurrections είναι εδώ. Το τρέιλερ του Matrix 4 προβλήθηκε για πρώτη φορά στην έκθεση CinemaCon στο Λας Βέγκας και τώρα μπορεί να το βρει κανείς στο Youtube.

Στο τρέιλερ απεικονίζονται ο Νίο (Keanu Reeves), η Τρίνιτι (Carrie- Ann Moss) και ο -κατά τα φαινόμενα- νέος Μορφέας (Yahya Abdul-Mateen II). Η ταινία είναι προγραμματισμένη να προβληθεί στις ΗΠΑ στις 22 Δεκεμβρίου και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Λάνα Γουατσόφσκι.

Το trailer της ταινίας ξεκινά με το «Go Ask Alice» του Jefferson Airplane να παίζει, ενώ ένα πλάνο της πόλης αναδύεται, καθώς ο Thomas Anderson (Keanu Reeves) κάθεται σε μια συνεδρία με τον θεραπευτή του (Neil Patrick Harris).

Τα «όνειρα που δεν είναι απλά όνειρα» του Thomas – οράματα ενός κόσμου όπου μπορεί να αντιληφθεί τον υποκείμενο ψηφιακό κώδικα που διαμορφώνει την πραγματικότητα – τον κάνουν να αναρωτηθεί αν χάνει το μυαλό του ή αν ο κόσμος που γνωρίζει μπορεί να είναι μια ψευδαίσθηση.

Ο ιστότοπος WhatIsTheMatrix.com δίνει την επιλογή του διαβόητου κόκκινου ή μπλε χαπιού. Το κόκκινο χάπι είναι αυτό που απελευθέρωσε το Neo (Keanu Reeves) από το Matrix στην πρώτη ταινία το 1999, ενώ το μπλε χάπι θα κρατούσε τον Neo στην ψεύτικη ζωή του.

Το τρέιλερ δείχνει στιγμιότυπα του Thomas που προσπαθεί να πιάσει μια σφαίρα, και να  ξυπνάει στον αποκαλυπτικό «πραγματικό» κόσμο που παρατηρείται στην αρχική τριλογία Matrix, όπου οι άνθρωποι που συνδέονται με την προσομοίωση ζουν εν αγνοία τους.

Έως στιγμή κανείς δεν ξέρει την ιστορία του τέταρτου κατά σειρά Matrix, ωστόσο ο Keanu Reeves έχει κάνει λόγο για “ιστορία αγάπης”. Το βέβαιο είναι ότι ο ήρωας φαίνεται να έχει ξεχάσει ότι είναι ο “Μεσσίας” του Matrix, με τη βοήθεια και των μπλε χαπιών, ωστόσο οι τεράστιες δυνάμεις του δεν τον έχουν εγκαταλείψει.