Πιστοί στο ραντεβού μας με τις τάσεις του Netflix και αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να δούμε τι άλλαξε σε σχέση με την προηγούμενη στην δημοφιλή πλατφόρμα. Ποιες ταινίες ορίζουν το top 5 του best of στην παρούσα χρονική φάση;

Δύο έχουν κάνει… κατάληψη στην 5άδα και δεν κινούνται με τίποτα. Ο λόγος για το Lost City και το Reptile. Έχουμε πάντως 3 φρέσκες παρουσίες. Παραλίγο θα ήταν 4, αλλά στο νήμα το Dictator του Σάσα Μπάρον Κοέν – που είχε κάνει μεγάλο comeback – έπεσε στην 6η θέση.

Οι 5 ταινίες του Netflix που βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

Burning Betrayal

Με το που βγήκε, εκτοξεύτηκε στην κορυφή, στο Νο1. Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η βραζιλιάνικη ταινία ώστε να προκαλέσει τόσο ντόρο; Απιστία. Ένα θέμα δηλαδή που, μην κρυβόμαστε, τραβάει. Επειδή, μην κρυβόμαστε, λίγο πολύ έχει συμβεί σε όλους.

Τα στοιχεία θρίλερ δίνουν ένταση σε ένα φιλμ που είναι βασισμένο σε ένα μυθιστόρημα, με την υπογραφή της Σου Χέκερ. Τώρα βέβαια η πλοκή δεν είναι κάτι που θα σας συναρπάσει. Δεν πέφτει εκεί το βάρος. Στην πραγματικότητα, το κεντρικό story θα μπορούσε να ‘ναι ταινία μικρού μήκους.

Στα θετικά; Κάτι μεταξύ Βασικού Ενστίκτου και 50 Αποχρώσεις του Γκρι (τουλάχιστον σε αυτές τις γραμμές θέλει να κινηθεί), έχει αρκετό γυμνό, καλή ποιότητα παραγωγής, ωραίες τοποθεσίες και κυρίως: Δεν καμώνεται πως είναι κάτι καλύτερο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι: Μια ταινία για να περάσει (ευχάριστα, κατά προτίμηση) η ώρα!

Netflix

Old Dads

Οι κριτικοί, αν μπορούσαν, θα κατέστρεφαν τις… κόπιες. Μιλάμε για «κράξιμο». Το κοινό πάλι, δεκάρα δεν δίνει για το τι λένε οι «ειδικοί». Και «παίζει» αποθέωση της ταινίας στα social media ως «να επιτέλους μια καλή κωμωδία», και την έχουν πολύ ψηλά στις τάσεις.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του γνωστού stand-up comedian Μπιλ Μπερ παρακολουθούμε την ιστορία τριών μπαμπάδων που προσπαθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους κόντρα στο «πολιτικώς ορθό» πνεύμα που διακατέχει τους καιρούς μας. Κάτι μας λέει ότι θα αρέσει στους 40+ ηλικιακά…

Lost City

Να πούμε το story όπως αναφέρεται στην επόσημη σύνοψη; Να το πούμε – και γιατί όχι: «Στη διάρκεια της περιοδείας για το νέο της βιβλίο, μια μοναχική συγγραφέας πέφτει θύμα απαγωγής από έναν δισεκατομμυριούχο. Μόνη της ελπίδα σωτηρίας, ένα γοητευτικό μοντέλο που θέλει να αποδείξει ότι διαθέτει τη στόφα ήρωα».

Όλο αυτό στην περίπτωση που ανήκετε στους λίγους που ακόμα δεν έχουν δει τις περιπέτειες της Σάντα Μπούλοκ, του Τσάνινγκ Τέιτουμ και του Ντάνιελ Ράντκλιφ (με μια τζούρα από Μπραντ Πιτ) σε ένα σινεμά απενοχοποιημένης διασκέδασης, που πάντα άρεσε και θα αρέσει σε μεγάλη μερίδα του κοινού.

Netflix

Vjeran Tomic: The Spider-Man of Paris

Πιασάρικο, πολύ, το story σε αυτό το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, The Spider-Man of Paris. Εξερευνά πώς ο διαρρήκτης Βιέραν Τόμιτς πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη ληστεία τέχνης στη γαλλική ιστορία. Μέσα από τη δική του διήγηση…

Το 2010,  ο λεγόμενος και «πραγματικός Spider-Man» εισέβαλε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού και έκλεψε αρκετούς πίνακες αξίας 110 εκατ. ευρώ. Πώς φτάσαμε ως εκεί; Πώς έγινε; Και τι ακολούθησε; Οι απαντήσεις επί της οθόνης.

Reptile

Να ακόμα μια «επίμονη» ταινία της τοπ 5άδας. Πάντα ασκούσαν γοητεία στους θεατές οι αστυνομικές ιστορίες. Η έρευνα, η αγωνία, το μυστήριο, οι ανατροπές.

Εν προκειμένω «μπολιάζονται» και με πολύ καλές ερμηνείες και το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό για τους συνδρομητές του Netflix που το τιμούν με το «watch now» τους.

Netflix