Κόσμος πάει, κόσμος έρχεται, κόσμος φεύγει από τις ζωές μας, εμείς φεύγουμε από τις ζωές άλλων, έτσι είναι το ταξίδι της ζωής για τον καθέναν εξ ημών, ενέχει μια μοναχικότητα. Κάνουμε όλη αυτή τη βαριά εισαγωγή, όχι γιατί μας έπιασε φιλοσοφική διάθεση, αλλά ως γέφυρα για να πούμε πως έτσι συμβαίνει και με τις ταινίες στις πλατφόρμες και στο Netflix οι επόμενες ημέρες θα είναι ημέρες αποχαιρετισμού. Κάποιοι από εσάς θα πείτε, ορθά μάλλον, πως δε χρειαζόταν όλη αυτή η αμπελοφιλοσοφία Δευτέρα απομεσήμερο προς απόγευμα για ταινίες που φεύγουν από το Netflix, αλλά θα το αγνοήσουμε.

Το λοιπόν, βρήκαμε 6 ταινίες που δεν θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην πλατφόρμα στις επόμενες ημέρες, από τις οποίες οι 4 θα έχουν αποχωρήσει ως την άλλη Τρίτη, ενώ οι έτερες 2 θα μείνουν μέχρι 3 και 15 του Οκτώβρη.

Δε μιλάμε όμως απλά για ταινίες που αν τις δεις οκ, αν δεν τις δεις δεν έχασες και τίποτα. Είναι όλες τους από πολύ καλές μέχρι οσκαρικού επιπέδου, με μία να είναι στην κορυφή, μία να έρχεται δεύτερη στην ιεραρχία, μία τρίτη κι από κει και πέρα οι άλλες 3 είναι στην ίδια κλίμακα.

Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, δε γίνεται να μην έχεις δει τη Λίστα του Σίντλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ και να μην τη δεις τώρα που είναι στο Netflix για μια εβδομάδα ακόμα. Δε γίνεται να μην έχεις δει το Lost In Translation της Σοφία Κόπολα ή το The Patriot με τον Μελ Γκίμπσον, που το βλέπαμε παλιά κάτι βράδια Κυριακής στο MEGA, και να χάσεις την ευκαιρία να τις δεις.

Στα υπόλοιπα, το Bullet Train με τον Μπραντ Πιτ είναι μια πολύ καλή ταινία δράσης με κωμικά στοιχεία, το Glass του Σαϊαμαλάν ένα πολύ καλό θρίλερ και, το λιγότερο γνωστό απ’ όλα, το Watcher της Κλόε Οκούνο, επίσης πολύ καλό ψυχολογικό θρίλερ, είναι επιλογές ανταποδοτικές για να δεις στο Netflix.

Όλα τα προσεχώς leaving soon του Netflix

Bullet Train – 3 Οκτωβρίου

Glass – 29 Σεπτεμβρίου

Lost In Translation – 15 Οκτωβρίου

Watcher – 30 Σεπτεμβρίου

The Patriot – 30 Σεπτεμβρίου

Schindler’s List – 30 Σεπτεμβρίου