Ο δημιουργός των Gorillaz ,Damon Albarn , επιβεβαίωσε ότι μια ταινία μεγάλου μήκους βασισμένη στο εικονικό συγκρότημα βρίσκεται στα σκαριά στο Netflix.

Ο Albarn ανακοίνωσε προηγουμένως ότι ετοίμαζαν ένα «αφηρημένο» project κινουμένων σχεδίων, λέγοντας τον Οκτώβριο του 2020 ότι σχεδίαζαν να το κυκλοφορήσουν μαζί με τη δεύτερη επανάληψη του project Song Machine του συγκροτήματος.

«Υπογράψαμε συμβόλαια, ξεκινήσαμε σενάρια και άλλα», είπε τότε. «Το να κάνεις μια ταινία κινουμένων σχεδίων που είναι κάπως αφηρημένη είναι πολύ μεγάλος κίνδυνος για ένα κινηματογραφικό στούντιο επειδή είναι πολύ ακριβά».

Υπαινίχθηκε επίσης ότι η ταινία θα αφηγείται μια παράξενη ιστορία που μόνο μερικές φορές έχει νόημα, ενώ ανέφερε ότι τα γραφικά του Gorillaz μοιάζουν περισσότερο με αυτά του Studio Ghibli -anime-, παρά με άλλα σύγχρονα κινούμενα σχέδια.

Kατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με την Apple Music – για την προώθηση του νέου του άλμπουμ, The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows – ο Albarn μοιράστηκε το πού βρίσκεται η ταινία Gorillaz, η οποία αυτή τη στιγμή γράφεται και παράγεται σε συνεργασία με το Netflix.

«Είμαι στο Netflix γιατί κάνουμε μια ταινία μεγάλου μήκους Gorillaz. Έχουμε μια συνεδρία συγγραφής στο Μαλιμπού σήμερα το απόγευμα. Είναι πραγματικά συναρπαστικό να το κάνεις αυτό. Είναι κάτι που θέλαμε να κάνουμε εδώ και πολύ καιρό. Έχει περάσει από τόσες πολλές ενσαρκώσεις».

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, οι Gorillaz συνέχισαν το Song Machine,  μια διαδικτυακή σειρά μουσικών βίντεο που αποτελείται από μια συλλογή μουσικών βίντεο και singles που κυκλοφορούν κάθε μήνα από το συγκρότημα ως επεισόδια της σειράς, με κάθε επεισόδιο να περιλαμβάνει επιπλέον καλεσμένους, με ένα EP έκπληξη, το «Meanwhile».

Το συγκρότημα ανακοίνωσε μια εκτεταμένη επανέκδοση του ομότιτλου ντεμπούτου άλμπουμ του με έργα τέχνης από τον Jamie Hewlett και μια μοναδική κινηματογραφική προβολή του Song Machine Live .