Βλέπεις το trailer και σκέφτεσαι ότι θα δεις μια ταινία επιστημονικής φαντασίας υψηλού επιπέδου, με προσοχή στο φινίρισμα των αεροσκαφών του μέλλοντος και στις χρονικές συγκρούσεις. Διαβάσεις το στόρι και σκέφτεσαι ότι συνδυάζει το πιο funny και family friendly με την περιπέτεια. Βλέπεις το καστ και δε γίνεται παρά να σκεφτείς ότι το The Adam Project του Netflix θα σου δώσει ένα δίωρο περίπου στο οποίο θα χορτάσεις. Κι όταν τελικά το δεις, απογοητεύεσαι.

Τα ονόματα των Ryan Reynolds, Mark Ruffalo, Jennifer Garner, Zoe Saldana και του σκηνοθέτη-δημιουργού Shawn Levy, θα έπρεπε να έχουν δημιουργήσει κάτι καλύτερο. Κάτι λιγότερο ανιαρό, με νόημα στην ιστορία, που να σου αφήσει κάτι στο τέλος. Όχι φυσικά κάποιο σπουδαίο μήνυμα, αλλά έστω εικόνες και ένα συναίσθημα.

Στο The Adam Project φαίνεται να υπάρχει μια τσαπατσουλιά σχεδόν σε κάθε σκηνή. Σαν ο σκηνοθέτης να αφέθηκε υπερβολικά στο φυσικό χάρισμα και το κωμικό ταλέντο του Ryan Reynolds, μαζί με τον μικρό Walker Scobell, ώστε δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα υπόλοιπα. Ίσως να περίμενε πως θα είναι όα σαν το Free Guy. Δεν ήταν όμως.

Η ταινία, με εξαίρεση το ένα δεκάλεπτο που εμφανίζεται η Zoe Saldana και έχει μια κάποια δράση, σε όλο το υπόλοιπο προσφέρει στους ηθοποιούς κακής ποιότητας υλικά και περιμένει απ΄αυτούς να φτιάξουν εστιατορικά πιάτα.

Η ιστορία υποτίθεται μιλάει για χρονικά άλματα στο παρελθόν και το μέλλον. Ο καθηγητής Louis Reed έχει βρει τον τρόπο για να συμβεί αυτό, όμως η χρηματοδότης και συνεργάτιδα του, η Maya Sorian, βλέπει τον μελλοντικό της εαυτό να εμφανίζεται και να την οδηγεί σε μονοπάτια απληστίας. Αυτά συμβαίνουν στο 2018. Στο 2022, ο πιτσιρικάς Adam, γιος του Reed που έχει πεθάνει, συναντά τον μελλοντικό του εαυτό από το 2050, που έχει έρθει για να βρει τη γυναίκα του που εξαφανίστηκε σε ένα χρονικό άλμα.

Δύο γιοι, ίδιος πατέρας, πολλά τραύματα μέσα τους για την απώλεια του. Ένα κλισέ ξετυλίγεται και σιγά σιγά καλύπτει το sci-fi κομμάτι, με την κατάληξη προς τη συγχώρεση και τη μετάνοια να είναι πιο προβλέψιμη κι από εκατομμύρια τουρίστες στη Σαντορίνη το καλοκαίρι.

Οι στιγμές που το χιούμορ του Reynolds συνδυάζεται με αυτό του Scobell, είναι λίγες, αλλά και πολλές να ήταν, δεν ξέρω αν θα κατάφερναν να σώσουν την παρτίδα, η villain της υπόθεσης, η Catherine Keener που υποδύεται τη Sorian, είναι από αδιάφορη ως κάκιστη στην ερμηνεία της σε βαθμό που θα μπορούσες να την πεις και κακή ηθοποιό – δεν είναι, άρα το σενάριο την υποβιβάζει – ενώ και ο Mark Ruffalo με τη Jennifer Garner συμμετέχουν λες και κάποιος μόλις τους ξύπνησε από μεσημεριανό ύπνο που δε γνωρίζουν σε ποιο έτος έχουν ξυπνήσει.

Αν πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα του τίτλου, τότε το The Adam Project είναι ξεκάθαρα χάσιμο χρόνου και απογοήτευση για μια ταινία που το Netflix την προώθησε πολύ και σπατάλησε ένα μεγάλο μπάτζετ.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Netflix: Γιατί όλοι μιλούν για την ταινία «Σαββατοκύριακο στην Κροατία;»

Η μάχη της Ουκρανίας για την Ελευθερία: Το ντοκιμαντέρ που αναζητούν οι συνδρομητές στο Netflix

Netflix: Γιατί μας γοητεύουν τόσο πολύ οι ιστορίες για απατεώνες;