To «Babylon» του Damien Chazelle είναι μία μακρά κινηματογραφική αποτίμηση των πρώιμων χρόνων του παλιού Hollywood. Μετά από 189, όσα δηλαδή διαρκεί η ταινία, ο θεατής έχει απολαύσει μία από τις μεγαλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Για να την δημιουργήσει ο σκηνοθέτης της πειραματίστηκε στην αυλή του σπιτιού του γυρνώντας διάφορα πλάνα με το… iPhone του. Μάλιστα, τα πλάνα αρκούν για να δημιουργήσουν εκ νέου ένα νέο Babylon, καθώς έχουν διάρκεια πάνω από 2 ώρες.

Στην έκδοση αυτή του Babylon παίζει και πάλι την σκηνοθέτη Ruth Adler η Olivia Hamilton, η σύζυγός του.

Την αποκάλυψη αυτού του ενδιαφέροντος fact για την ταινία αποκάλυψε ο ίδιος ο σκηνοθέτης σε Q&A που έκανε για το Entertainment Weekly.

Εκτός από την σύζυγό του, έβαλε και τον Diego Calva, τον πρωταγωνιστή της ταινίας, να παίξει όλους τους υπόλοιπους ρόλους της ταινίας.

Ωστόσο, η έκδοση του Chazelle που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου από το iPhone του δεν πρόκειται να δει το φως της δημοσιότητας. Αυτό γιατί η κινηματογραφική του έκδοση έλαβε μέτριες κριτικές και πήγε… «άπατο» στο box office. 

Σημείωσε $3.6 εκατομμύρια σε εισπράξεις την πρώτη του εβδομάδα ενώ το μεγάλο του budget ανήλθε σε $80 εκατομμύρια.

Εκτός από τον Calva, στο “Babylon” παίζουν και ο Brad Pitt αλλά και η Margot Robbie μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμη: Babylon: Η ταινία εποχής του Brad Pitt και της Margot Robbie επαναφέρει την παλιά αίγλη του Χόλιγουντ | intronews.gr