Η Amazon φαίνεται να έκλεισε την εξαγορά της MGM, ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες. Η συμφωνία έχει προχωρήσει στη ρυθμιστική διαδικασία. Σύμφωνα με την Amazon, «το ιστορικό studio – με περισσότερους από 4.000 τίτλους ταινιών, 17.000 τηλεοπτικά επεισόδια, 180 βραβεία Όσκαρ και 100 Βραβεία Emmy-  θα συμπληρώσει το έργο της Prime Video και της Amazon Studios για να να προσφέρει ποικιλίας στις επιλογές ψυχαγωγίας των πελατών της».

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας έγινε δύο ημέρες αφότου η συμφωνία Amazon-MGM έλαβε έγκριση από την αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ενέκρινε «άνευ όρων» την προτεινόμενη εξαγορά της MGM από την Amazon.

Η MGM, που ιδρύθηκε το 1924, θα εμπλουτίσει την Amazon με περισσότερες από 4.000 ταινίες και 17.000 τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών James Bond, Pink Panther και Rocky. Η Amazon πιστεύει ότι η οικονομική αξία της συμφωνίας κρύβεται στα πνευματικά δικαιώματα του «θησαυρού» της MGM.

Ο κατάλογος ταινιών της MGM περιλαμβάνει τα  «12 Angry Men», «Basic Instinct», «Creed» και «Rocky», «Legally Blonde», «Moonstruck», «Poltergeist», «Raging Bull», «Robocop», «Silence of the Lambs », «Stargate», «Thelma & Louise», «Tomb Raider», «The Magnificent Seven», «The Pink Panther», «The Thomas Crown Affair» και την σειρά ταινιών «James Bond». Στο τηλεοπτικό πεδίο, το στούντιο έχει κάνει παραγωγή των «Fargo», «Τhe Handmaid’s Tale» και «Vikings».

Η πολυσυζητημένη συμφωνία δεν είχε πάρει ακόμα έγκριση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ, στην οποία η Amazon είχε δώσει προθεσμία στα μέσα Μαρτίου για την έγκριση ή μη της συναλλαγής, ανέφερε η Wall Street Journal. Αυτό σήμαινε ότι εάν η FTC δεν είχε καταθέσει κατά πριν από την προθεσμία, τότε θα μπορούσε να προχωρήσει στη συμφωνία. Όταν έγινε το δημοσίευμα, δεν έχει δοθεί η επίσημη έγκριση για τη συμφωνία.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα ηγηθεί στις πλέον συγχωνευμένες MGM και Amazon, όπου η Jennifer Salke είναι αυτήν την στιγμή επικεφαλής των Amazon Studios. Σύμφωνα με τις εικασίες εκείνη είναι αυτή που θα μπορούσε να γίνει η επικεφαλής. Δεν είναι σαφές εάν η εκτελεστική ομάδα της MGM, η οποία περιλαμβάνει τον επικεφαλής κινηματογράφου Michael De Luca και τον επικεφαλής του τηλεοπτικού ομίλου Mark Burnett, θα παραμείνουν στις ίδιες θέσεις μετά τη συγχώνευση.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Netflix: Η νέα χρέωση που βάζει στους συνδρομητές – Ποια «κακή συνήθεια» θέλει να σταματήσει

Adam Project: Χάσιμο χρόνου ή ένα ευχάριστο βράδυ με τη νέα ταινία του Netflix;

Οι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 16 Μαρτίου