To πολυαναμενόμενο Avatar: The Way of Water έρχεται αλλά ο James Cameron αποκάλυψε ότι μπορεί να αποχωρήσει ως σκηνοθέτης της ταινίας. Είναι ο σκηνοθέτης του Avatar του 2009, το οποίο έσπασε τα παγκόσμια ρεκόρ box office, και ενώ αρχικά υποσχέθηκε μια τριλογία, τελικά σχεδίασε άλλα τέσσερα sequel.

Ο σκηνοθέτης μίλησε για το franchise σε μια συνέντευξη στο Empire , όπου παραδέχτηκε ότι μπορεί να μην σκηνοθετήσει το Avatar 4 και το Avatar 5. Επιβεβαίωσε ότι το Avatar 2 θα είναι αρκετά μεγάλο, οπότε πρέπει να ξαναμπούν τα διαλείμματα στον κινηματογράφο. Θα είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη ταινία, η οποία διήρκεσε 2 ώρες και 42 λεπτά.

Αν και ο επίσημος χρόνος προβολής δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, οι κριτικοί αναμένεται να παραπονεθούν για τη φαινομενικά μεγάλης διάρκειας ταινία. «Δεν θέλω κανένας να γκρινιάζει για τη διάρκεια όταν κάθονται και παρακολουθούν τηλεόραση για οκτώ ώρες», είπε ο Cameron.

Ο Cameron είναι πίσω και από το Avatar: The Way of Water και το Avatar 3, με τα live action γυρίσματα να πραγματοποιούνται μεταξύ Αυγούστου 2017 και Σεπτεμβρίου 2020.

Παρόλα αυτά φαίνεται ότι αποχωρεί από το franchise, με το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένος. «Οι ίδιες οι ταινίες Avatar σε ”καταναλώνουν”. Έχω κάποια άλλα πράγματα που αναπτύσσω και τα οποία είναι συναρπαστικά. Νομίζω ότι τελικά με την πάροδο του χρόνου –δεν ξέρω αν είναι μετά την τρίτη ή την τέταρτη– θα θέλω να δώσω τη σκυτάλη σε έναν σκηνοθέτη που εμπιστεύομαι να τα αναλάβει, ώστε να πάω να κάνω κάποια άλλα πράγματα που με ενδιαφέρουν επίσης. Ή ίσως όχι. Δεν ξέρω», παραδέχτηκε.

Πρόσθεσε ότι η τρίτη ταινία «θα βγει», αν και δεν φαίνεται τόσο σίγουρος ότι θα μπορέσει να κάνει το Avatar 4 και 5.  Αν παραδώσει τις δύο τελευταίες ταινίες σε άλλον σκηνοθέτη, δεν θα είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Ο Cameron προηγουμένως είχε αναπτύξει το Alita: Battle Angel, βασισμένο στo graphic novel της Gunnm. Tελικά παρέδωσε την σκυτάλη στον σκηνοθέτη Robert Rodriguez, με την ταινία να βγαίνει τελικά τον Φεβρουάριο του 2019.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Warner Bros: Τώρα είναι καλή η J.K. Rowling; Αποφάσισε να την υποστηρίξει το στούντιο παραγωγής

Stranger Things: Ένα φινάλε με αυτοσχεδιασμό, έντονες συγκινήσεις και πολλά επιτηδευμένα κενά

Ταινίες εβδομάδας 30/6 – 6/7: Η «Χαμένη Κόρη» κάνει (επιτέλους) την πρεμιέρα της – Μαζί με άλλες 4 ταινίες που αξίζουν την προσοχή σου